İnsan neden önce evlenmek ister daha sonra evliliği sonlandırmak ister. Veya boşanacağı kişiyle neden evlenir.

İnsan neden önce evlenmek ister daha sonra evliliği sonlandırmak ister. Veya boşanacağı kişiyle neden evlenir.
Çünkü insan evlenirken umutla bakıyor, boşanmayı isterken yorgunlukla karar veriyor. Başta sevgi, hayal ve birlikte kurulan gelecek ağır basıyor ama zamanla saygı azalırsa, güven kırılırsa ve insan kendini yalnız hissetmeye başlarsa aynı çatı yük gibi geliyor. Kimse mutlu olmak için evlenip mutsuz olmak için boşanmaz. Bazen değişen şey sevgi değil, o sevgiyi taşıyan insanların hali oluyor.
İnsan aslında çelişkili biri değil… sadece zamanla değişen bir varlık.
İlk başta evlenmek istememizin sebebi çok insani: sevilmek, ait olmak, bir hayatı biriyle paylaşmak… “Ben artık yalnız değilim” diyebilmek. O kişiyle her şeyin güzel olacağına inanıyoruz. Çünkü o an gördüğümüz, hissettiğimiz şey gerçek ama eksik bir gerçek. Daha çok duyguların, hayallerin filtresinden geçen bir gerçek.
Sonra zaman geçiyor…
İnsanlar değişiyor, beklentiler değişiyor, hayat şartları değişiyor.
Başta görmediğin şeyler görünür oluyor. Küçük şeyler büyüyor.
“Onsuz yapamam” dediğin kişiyle, bir bakıyorsun “Onunla yapamıyorum” noktasına geliyorsun.
Aslında kimse “boşanmak için” evlenmez.
İnsan, o anki kalbiyle en doğru sandığı kararı verir. Ama kalp de akıl da sabit değil ki… büyüyor, kırılıyor, öğreniyor.
Bazı evlilikler sevgiden değil, yalnızlık korkusundan olur.
Bazıları alışkanlıktan…
Bazıları “düzelir” umudundan…
Ama umut, gerçeklerin üstünü sonsuza kadar örtemez.
Boşanmak istemek de çoğu zaman kötü olmak değil;
bazen sadece kendine daha fazla zarar vermemek istemektir.
Kısacası…
İnsan evlenirken “birlikte mutlu oluruz” diye inanır,
boşanırken “ayrı ayrı daha az acı çekeriz” diye karar verir.
İkisi de aynı insanın, farklı zamanlardaki hali aslında.
Bir birlerini iyice tanımadan ilişki kurmak aile bağı. Yani temeli olmayan bir ilişki eninde sonunda biter
Bu da gözlerini bağlayan aşk denilen şey oluyor
Teşekkür ederimm
Insan neden evlenmek ister?
Herkesin evlilikte bi hayali vardır. O hayallerle evlenmek ister.
Neden mi boşanır?
O hayal ettiği eşi bulamadığını görür, zıtlaşmalar başlar. Evlenirken ki o duygu zamanla birbirlerine karşı yıpratıcı olmaya başlar... burada bazen kadında bazen de erkekte kabahat vardır.
İnsan evlenirken gördüğünü değil, görmek istediğini sever çoğu zaman 💍✨
Zamanla karakterler, beklentiler, hayat şartları değişiyor; bazen de en başta görmek istemediğin sorunlar büyüyor.
Boşanmak istemek, o anda sevmediğin anlamına gelmez; ilişkideki yük, hayal kırıklığı ve yorgunluk sevgiye baskın çıkabiliyor 💔🕊️
Cevap
7Cevap
anlaşmadığı içindir
Toz pembe görür evliliği sevgililik gibi sanar evlenir ve öyle olmadığını farkeder bu sefer bekar olmayı özler ve boşanır
Biriyle 24 saat aynı evde geçirmekle günde birkaç saat görmek farklı şeyler. Kimse boşanmak için evlenmez.
çünkü evlilik olayını çocuk oyuncağı zannetmiş olabilirler knks. ciddi mesele bu anlaşmak lazım
Çünki bana kalırsa insanlar ilişkilerde yüzeysel bakıyor iç dünyasını vs görmüyor o anki mutluluk vs bir de hırs tabi ama işin içine girince o detaylar göze batıyor tabi hırs da ölüyor ondan sonra bitiyor
zaten birinle"ben bundan bosanacagim"diyerek evlenmiyorsun ki, evlilik surecinde anlaşmazlıklar cikiyor. ve evli ciftlerden duydugum kadariyla evlendikten sonra her 2 tarafta ciddi anlamda degisebiliyormus, bundan kaynakli olabilir
Çok sevdiğim bir nişanlım vardı sırf bu yüzden ayrılmıştım ortak bir arkadaşımıza evlenirim olmazsa boşanırım demiş neyin kafasındalar anlamıyorum
Heves olduğunun farkında varır ve o sorumluluğu alamaz
Önce evlenmek ister sevmek sevilmek yuva kurmak için sonra boşanmak ister anlaşamadığı huzur bulamadığı için
Beklemedigini bulamadigi icin boşanmak ister.
Beklediğini olacak
Yanlis olmus.
Uyum sandiklari sey aslinda o kadar güclü cikmiyo
Aile kurmak ister çoğu zaman sevdiğiyle sonra uyumsuzlukla ayrılır.
İnsan oldugu için sfsfa
Belki beklentisi baya yüksektir o yüzden 🤣
Aynı evde yaşamadan anlaşılmıyor çünkü
Demek ki anlaşamamıştır
Aptallğindan
Öyle işte
Saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?