Güzel bir anlatım olursa sevinirim
Sana teşekkür ederim ilgin ve alakan için.
Güzel bir anlatım olursa sevinirim
Sana teşekkür ederim ilgin ve alakan için.
Sabır varoluşsal bir kazanım olabilir belki ama sana şunu diyebilirim; verdiğin tepkinin öncesini sonrasını düşünmelisin. Sen sabırlı değilde en olmadık tepkiyi verdin diyelim ki o şey olmayı bırakmayacak değişmeyecek sen öfkeli bir tepki versen bu sadece seni yıpratmakla kalmayıp belki bir sonra ki olumsuzluklar senin o öfkelenmene bağlı olarak zincirleme devam edecek. Ancak sakin ve sabırlı bir zihinle doğru karar verip hareket edebilirsin. En basit örnek olarak şunu verebilirim: bir çocuğa elini prize sokma diye öfkeli tepki veriyorsun ama çocuk buna devam ediyor merak ediyor ve o yaptıkça senin gözün dönüyor, düşünüyorsun ki sanki inadına yapıyor. Fakat o çocuk farzı misal 3 yıldır hayatta ve bir şey bilmiyor bir çok şeyi yeni görmüş ve keşfetmiş. Onun yerine ona her şeyi detaylı anlatıp hatta küçük bir drama canlandırması yaparak ona bunu öğretirsin hem eğlenir hem de sabırlı olursun ve bu döngüyü kırarsın. İşte her olayda tam olarak bu kadar detaylı düşünürsen her şey yoluna girer
Ailende biri hep eleştirir git gide onu kabul etmeye başlarsın ama susmazsın canını da çok sıkarsın sonra bir arkadaşın olur sabrını ölçer akrabaların sabrını sınar anlarsın ki baya sabırlıyım yaşadıkların öğretir ailen arkadaşın akraban
Sabır denk farklı olaylara karşı soğukkanlı olmaktır her zaman mantıken düşünüp akıl ile hareket etmektir.
Aksi takdirde düşünün sürekli sinirli ve konuşulmayan konuşulmazsa anlaşılmayacak insan sabırsızdır ve asla haklı olmayacaktır.
es-sabur zikrini çok çektim belli 1 sayı yok ne kadar çekersen bunun öncesi çok sabırsızdın her şey hemen olsın isterdim sonrasında olması için sabır ve zaman gerektiğini anlamaua başladım
Sabır bence duygularını bastırmak değil, duygun kabarırken davranışını seçebilmektir 🌿 Sabırlı olmak için önce aceleciliğini fark etmen gerekir; “şu an sabırsızlanıyorum” diyebildiğin an, kontrol sende olur. Beklerken anlam bulmaya, “bu süreç bana ne öğretiyor” diye sormaya çalış. Küçük şeylerde sabır pratiği yaptıkça, büyük fırtınalarda daha sağlam kalırsın 🌧️✨
Cevap
0Cevap
Sabır sabırdír that's all
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?