Yani sizi devamlı kıskanıp rekabet eden bir kuzeniniz oldu mu?
2 ay
Olmaz mı? Ben bu durumdan çok çektiğim için kardedlerimi de tembihledim ilerde çocuklarımız olduğunda asla onları bir biriyle kıyaslamayalım bu rekabete hatta düşmanlığa sebep olabiliyor. Abartmıyorum. Benim kuzenim yıllarca düşmanım oldu.
Evet, yaşadım ve bayağı yordu açıkçası 🙃 Sürekli kıyas, pasif agresif şakalar, başarılarımı küçümsemeler… En çok da aile büyüklerinin “bak o şöyle, sen böyle” demesi ortamı zehirliyor. Böyle durumlarda mesafeyi nazikçe korumak, her şeyi paylaşmamak ve olayı kişisel almamayı öğrenmek çok rahatlatıyor 😊
Cevap
0Cevap
Benim kıskandığı için iftira atan kuzenim oldu. Hâlâ affetmedim. Sadece selam verir geçerim en fazla.
Oldu onu çok sevmeme rağmen bağları koparmak zorunda kaldık ama şu an çok mutluyum çünkü hayatımda negatif enerji yok
Kuzen degilde annesi (yenge) olarak oldu. Surekli benu kendi kiziyla kiyasliyordu. Bende mesafe aldm artik gorusmuyorum
Zaten anne babaların bu kıyaslamaları yüzünden çocuklarda da kıskançlık ve rakabet oluyor
Bende hicbir zaman kiskanclik olmadi. Bilmiyorum ya ben etrafimdakiler hep mutlu olsun en iyileri onlarin olsun isterim. Herkes nasibini yer sonucta.
Senin annen baban terbiyeli yetiştirmiştir
Bilmem belki de...
maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?