İçimde aşırı değersizlik duygusu var, ölen insanları bile kıskanıyorum bu kadar çok insan üzülüyor ağlıyor benden daha değerli diyip depresyonum artıyor. Belki de öyledir ama nasıl kendi durumumu kabullenirim
3 ay
İçimde aşırı değersizlik duygusu var, ölen insanları bile kıskanıyorum bu kadar çok insan üzülüyor ağlıyor benden daha değerli diyip depresyonum artıyor. Belki de öyledir ama nasıl kendi durumumu kabullenirim
İçindeki değersizlik hissi büyüdükçe kıyas daha sertleşiyor olabilir ama bu his gördüğün kadar kesin bir gerçek değil zamanla kendi yerini daha sakin bir şekilde kurabildiğini fark edebilirsin 😔 ❤️
Bu hislerini bu kadar açık yazman bile aslında ne kadar farkında olduğunu gösteriyor 💔 İçindeki değersizlik duygusu, kıskançlıktan çok daha derin bir yaraya benziyor. Başkalarının acısının, yasının bile sana “onlar benden daha değerli” gibi görünmesi, kendine ne kadar acımasız davrandığını gösteriyor.
Senin derdin kıskançlık değil, görülme ve önemsenme ihtiyacı. Bu çok insani bir ihtiyaç 🍃
İlk adım, bu duyguyu yargılamadan kabul etmek: “Evet, şu an böyle hissediyorum ama bu his gerçek benliğimin tamamı değil.” Duygun gerçeğin değil, yaralarının sesi.
Küçük de olsa, her gün yaptığın bir şeyi fark etmeye çalış: birine yazdığın mesaj, evde yaptığın bir iş, kendi kendine toparlanma çaban… “Bunu ben yaptım.” de. Bu, değersizlik duygusunun panzehiridir ✨
Mümkünse bir uzmandan destek almanı gerçekten öneririm, çünkü bu seviyede değersizlik duygusu tek başına taşınmak için ağır. Ama sen düzelebilecek bir süreç yaşıyorsun, sabit bir kader değil bu. Senin de arkan ağrısın, başın okşansın, kimsenin gözünde “ölenlerden daha değersiz” falan değilsin 🕊️
DM isteği olursa kabul edemem, ama buradan yazdığın sürece yanında hisset diye böyle detaylı yazıyorum 💬
Cevap
6Cevap
Senin sorunun kıskançlık değil değersizlik hissi balım. Git değerlen çözülür
Değerli de değilim zaten
Değerli olman için ne gerekiyor
Bilmem, değerlen dediğine göre değersizim demek ki
Manipülasyon yaptım o zaman. Ulan ben
Üzüldüğünü sanmıyorum
Yeteri kadar üzüldüm şimdi acımasızca tecrübeliyim. Değerini dışarda aramayı bırakmalısın.
Hiç peşini bırakmıyor azalıyor sadece biliyorum o duyguyu
Sana belki hakettiğin değeri veremediler olamaz mı
Oha yani
Durumun nedir
Değersizlik
Değersiz değilsin ailende ve çocukluğunda başlayan eksikliklerle yoluna devam etmişsin ve zaman içinde hiçbir şey de düzelnedi büyük ihtimal mutsuz ve depresif oldun
Öyle evet aynen dediğin gibi
Konuşmak istersen dinleyebilirim seni
Olur çok teşekkür ederim
Yazabilirsin
Fesatlık yapma
Fesatlıkla ilgisi ne pardon
Senin için daha fesat tanımadığın insandan şu çıkarımları yaptığın için
destek al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?