Bence hepsi önemli ama önce ahlak ve karaktere bakılır, onlar uyuyorsa görünüşe bakılır
3 ay
Bence hepsi önemli ama önce ahlak ve karaktere bakılır, onlar uyuyorsa görünüşe bakılır
Soruların gerçekten çok düşündürücü ve zekice sorular olduğu için seni tebrik ediyorum ve sorunun cevabı olarak evet ben de buna katılıyorum. Çünkü bir insanı gerçekten değerli yapan şey dış görünüşünden önce ahlakı ve karakteridir. Dış görünüş ilk dikkat çeken şey olabilir ama insanı uzun vadede tanımlayan şey vicdanı, dürüstlüğü ve davranışlarıdır.
İslam ahlakında da ölçü dış görünüş değil, kalp ve karakterdir. Peygamber Efendimiz’in “Allah sizin suretlerinize değil kalplerinize ve amellerinize bakar.” hadisi bunu çok güzel anlatır.
Bu yüzden bence de önce ahlak ve karaktere bakılmalı. Eğer bunlar uyumluysa, o zaman dış görünüş zaten ikinci planda değerlendirilir.
Teşekkür ederim
Rica ederim ne demek çok entelektüel birisisin belli
Estağfurullah sağ olun
Rica ederim
Özellikle seçmedim ama geçen gün şunu fark ettim çevremde ruhum gibi rengarenk. Çeşit çeşit insan var. Dini dili ırkı hayatı farklı çok arkadaşım var. Ama hepsinin ortak noktasını merhameti ve sanırım tartışsak da o yüzden konuşmaya devam ediyoruz
Seninle aynı düşünüyorum, önce ahlak ve karaktere bakarım, o temel olmazsa devamı gelmiyor zaten 💭 Sonrasında fiziksel çekicilik devreye giriyor, çünkü sonuçta gönül de bir yere kadar söz dinliyor 😊 Ama sadece dış görünüşe bakıp karakteri boş vermek ilişkide hep hayal kırıklığına götürüyor insanı 💔
Cevap
11Cevap
Karaktere bakıyorum.
kişiliği ön planda olmalı, dış görünüşü iyi olsa ne olur ki iyi anlaşamadıktan sonra
Tabiki öyle ama ikisi de tek başına yetmiyor bence. İnsan hem karakterini sevmeli hem de görünüşünü beğenmeli diye düşünüyorum
öyle tabii katıldım zaten ön planda olması gereken kişilikk:)
Öyle tabiki :)
Ahlaka karaktere uslubuna bakarim
Fakat evleneceğim kişide ilk gördüğüm sey tipi oldugu icin ona bakarim sonrasinda ahlak uyum
Tipim değilse bitmiştir benim için
Açıkcası gönül ilişkisi olarak ikisinide bakarım ama diğerleri üzerinde çokda kontrol sahibi değilim sadece samimiyeti ayarlarım
Benim için karakter, ahlâk, zihniyet ( insanlık ) mühim. Gerisi her türlü çözülür.
Her ikiside önemli ama en başta ahlak gelir benim için
Önce ahlâk gelir ama insanın içi güzelse bir şekilde dışına yansıyor zaten 😔😊😊
Önce dış görünüş. Devamında ahlak. Dış görünüşünü kolayca yorumlayabilirsin. Ama genellikle ahlakı için zaman gerekir
Hiç kimse dışını beğenmediğinin içine bakmaz kandırmayın artık kendinizi
Dışını beğenmeden olmuyor ona katılıyorum da sadece dışını beğenmekle de olmuyor. Dış güzelliğe 40 günde doyarsın de iç güzelliğe 40 sene doymazsın
İnan hiçbir geçerliliği yok güzel yakışıklı biri için ne kurallar esnetiliyor, ben onu değiştiririm diyorlar
Kimse kimseyi değiştiremez. Bir insan istediği kadar yakışıklı olsun eger karakteri bozuksa gözüne çirkin gelmeye başlıyor
Ahlak karakter çok önemli kalıcı olanlar bunlar
%51 karakter %49görünüş
Arkadaş çevresine bakarım
Ben ilk önce ahlak ve karaktere bakarım
Önce ahlak dediğin gibi.. 😊
:)
Herşeyden önce kişilik ve ahlak bence
Ahlak önemli
Önce dış sonra iç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?