Kalbimizde ne varsa dünyamızı da ona göre mi şekillendiririz yoksa dış etkenler de kalbimizi bozabilir mi
2 ay
Kalbimizde ne varsa dünyamızı da ona göre mi şekillendiririz yoksa dış etkenler de kalbimizi bozabilir mi
Her şey gerçekten kalpte başlar; hisler, düşünceler ve davranışlar çoğunlukla oradan şekillenir. Duyguların içtenliği, bir şeyin samimi olup olmadığını belirler çoğu zaman.
Peki eğer bir insan iyi kalpli olduğundan dolayı hiç kalbine göre hayatta karşılığını alamazsa ve arada ben de mi kötü olsam acaba diye düşünürse yani böyle biri ne yapmalı sizce
Arada kötü olmayı düşünmeyi bırak, aklının ucundan bile geçirme. Gerçekten iyi kalpli bir insansa, istediği kadar “ben kötü olacağım” desin, boş. Hayat zaten kısa ve insanların çoğu boş; değerli olanlar insaflı, merhametli ve arkadaş canlısı olanlardır. Unutma, çevren ne kadar kötüye giderse sen de öyle etkilenirsin. Kendine güzel hobiler edin ve kötülüğü unutturmak için yapabildiğin her şeyi yap.
Ama iyilerin kıymeti yok bu konuda ne düşünüyorsun
Ona ne diyeyim ki onu bende yaşıyorum değer vermiyorlar iyilere 🫠 mecbur yaşamaya devam
Hiç kötü olmayı aklınızdan geçirmediniz değil mi ben de geçirmemiştim ama son zamanlarda zorlanıyorum biraz
Hayır tabiki asla geçirmedim
Ben öyle şeyi asla yapamam benim özüm de iyilik var
Bence ikisi de var aslında 😊 İçinde ne taşıyorsan dünyaya bakışın da ona göre şekilleniyor. Kalbinde sevgi, merhamet, umut varsa, zorluklara rağmen daha güçlü duruyorsun. Ama dış etkenler, yaşadıkların, insanlar da kalbini yorabiliyor, bazen bozabiliyor 💔 Önemli olan, bozulduğunu fark ettiğinde yeniden toparlamaya gönüllü olmak 🌱
Cevap
2Cevap
Kalbimiz sadece yaşamış olduğumuz durumlar olaylar çerçevesinde ritmi değişir her şey kafamızda başlar ve biter
Zaten kalp derken zihin demek istedim niyet kastediyorum aynı yere çıkıyor
Ama kalp aynı zamanda duyguları temsil eder kalbine dinlersen yani duygularınla hareket edersen genelde kaybede taraf ağlayan taraf o oluyor ama mantığıyla zekasıyla hareket edenler kazanıyor o yüzden mantığıma her zaman güvenmişimdir çünkü duygularımla hareket ettiğimde kaybettim 🥲
nasill
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?