En ufak şeyden anlam çıkarıyorum. Hayatımda en ufak sorunları büyütüyorum.
2 ay
En ufak şeyden anlam çıkarıyorum. Hayatımda en ufak sorunları büyütüyorum.
Zihnin, sana ait olan bir araçken zamanla seni yöneten bir güce dönüşmüş gibi. En küçük ayrıntıyı alıp büyüten, sıradan bir durumu derin anlamlarla yükleyen bu hâl, aslında gerçeğin değil; senin ona yüklediğin anlamların sonucu. Çünkü insan çoğu zaman olaylardan değil, o olaylara verdiği anlamlardan yorulur.
Her şeyin bir işareti olmak zorunda değil. Her suskunluk bir kırgınlık, her mesafe bir uzaklaşma, her eksik bir kayıp anlamına gelmez. Bazen olan, sadece olandır. Zihin ise boşluk sevmez; doldurur, yorumlar, abartır. Sen de o yorumları gerçek sanırsın.
Oysa gerçek daha sade, daha sessizdir. Gürültü yapan zihindir. Kendine şunu hatırlatman gerekir: Her düşündüğün doğru değil, her hissettiğin kesin değil. Bir düşünce zihninden geçiyor diye onun peşinden gitmek zorunda değilsin. Onu izleyebilir, gelmesine izin verip gitmesine de izin verebilirsin. Hayat, sürekli analiz edilecek bir denklem değil; bazen olduğu gibi yaşanması gereken bir akıştır. Her şeyi çözmeye çalıştıkça karmaşıklaşır, bıraktıkça sadeleşir. Senin sorunun fazla düşünmek değil, düşüncelerine gereğinden fazla inanmak. Ve insan, inandığı düşüncelerin içinde kaybolur.
Anladım.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Bunu fark etmiş olman aslında büyük bir adım, kendini tanıyorsun demek 💭
Zihnin sürekli “ya şöyleyse?” diye senaryolar üretiyor, bu da duygularını yoruyor.
Küçük şeyleri büyüttüğünü fark ettiğinde, “Şu an kanıtım ne?” diye kendine sormayı dene.
Gerekirse bir deftere yaz, düşünceyi dışarı almak bile rahatlatır ✍️💆♀️
Cevap
5Cevap
Takma o zaman hiv bir şeyi herşeyi akışına bırak
Balık kadını mısın
Evt
İyi degil hasta olursun
Çok yaşamazsın sen
Kırmızı don
Bende ;(
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?