Bazı erkekler 25’ten sonra, bazıları 30’dan sonra kadını ‘eskimiş’ görüyor. Güzellik, gençlik, doğurganlık üzerinden kadınlara görünmez bir son kullanma tarihi mi koyuluyor? Sizce kadının raf ömrü var mı, yoksa bu bakış açısı mı çürümüş?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bazı erkekler 25’ten sonra, bazıları 30’dan sonra kadını ‘eskimiş’ görüyor. Güzellik, gençlik, doğurganlık üzerinden kadınlara görünmez bir son kullanma tarihi mi koyuluyor? Sizce kadının raf ömrü var mı, yoksa bu bakış açısı mı çürümüş?
Konunun onunla alakası yok. Kadın değer kaybetmiyor erkekler yaşları ilerledikçe kendi değerlerini kazanıp kendi yaşıtları kadınları eskisi kadar çekici bulmuyorlar sadece.
Erkekler kendi yaşıtı kadınları değil kendilerinden genç kadınları çekici bulur. 20li yaşlarda çoğu erkek kendini değersiz hisseder ve yaşıtı olan kadınları tanrıça gibi görür. 30lu yaşlara gelince bunun illüzyon olduğunun farkına varırlar.
Bu yüzden kadınların her zaman 8 10 yaş büyük erkekleri hedeflemeleri lazım. Kadınlar kendilerinden 8 10 yaş büyük erkeklerin gözünde her zaman değerini korur.
Soruma yaraşır bir cevap teşekkür ettim..
kadınların raf ömrü yok. Her yaşın ayrı bir hikayesi, ayrı bir ışığı var. 20’sinde gençliğin coşkusu, 30’unda kendiyle barışmış olmanın huzuru, 50’sinde ise yaşanmışlıkların verdiği dingin güç… Hepsi değerli, hepsi güzel buluyorum
Yaş sadece bir sayı; gerçek değer, insanın içindeki sevgi, sabır, güç ve kendine dair güvenle ölçülür. Raf ömrü diye bir şey yok, sadece zamanla olgunlaşan, parlayan bir ruha dönüşüm var...
Kadınlar da tıpkı erkekler gibi birer bireyler, raf ömrü ya da skt si olan bir mal değil. Hiçbir kadının da hiçbir erkeğe ne güzellik borcu var ne de çocuk doğurma zorunluluğu. Böyle iğrenç zihniyette olan bir erkekle olan kadınların da kendisine saygısı yoktur.
Sapık insanlar onlar. Öyle bir şey yok. Olsaydı mantıken erkeğin de olurdu. Her yaştan insan var ve hepsinin alıcısı var dolayısıyla raf ömrü diye bir şey de yok
🤣🤣🤣
Kesinlikle
Cevap
43Cevap
Kadın bir eşya ya da ürün olmadığı için bu tür saçma bir bakış açım yok.
Kadın kendi ömürünü kendi süresini kendi belirliyor.
Gerek istekleri ile gerekse tercihleri ile gerekse akıl danıştığı kişilerle.
Bunu belirleyen hiç bir zaman erkek belirleyemez.
Çünkü erkeği yaratanda kadının kendisidir.
Evet söyleme cürettinde bulunabilir ancak bu o kadar.
Kadınların yaşı kaç olursa olsun hepsi bir çiçektir. ( yalakalık diye demiyorum gerçekten öyle çünkü hepsi bir anne veya anne adayı onlar nasıl çirkin olabilir ki? )
Teşekkür ettim tüm kadınlar adına..
Raf ömrü derken? Vitrin süsü müyüz peynir çeşidi mi? Bir yerde sergilenmek için değil yaşamak ve yaşatmak için varız.
Çok güzel bir yorum 🌺
burada soruları topluma yönelik olsun diye sorarım halkın genel görüşünü ben ataerkil düzene karşı bir kadınım zaten
Rica ederim..
Böyle düşünenler de genç olmuyor kendileri de eskimiş küf oluyor işte komik kısmı da burada 🤣🤣🤣🤣
Napsın fukaralar, 30unu geçtikten sonra aynı kafayla evleneceklerini sanıyorlar 😅😅😅😅
Bizde bir gün yaş alacağız bu şekilde, o zaman nasıl bir psikolojide oluruz bilmiyoruz bir de saygısız saygısız yetişkin insanlara bu şekilde baskı, edepsizlik yapmak üstelik erkeklerin yaşıtı kadınlara bunları demesi... Cidden berbat bir topluluk insan kılıklı fakat yaratık ruhlu.
Trajikomik cidden 🤣🤣
O topluluktan cidden nefret ediyorum ya. Hayır bi de kendilerini alfa, andrew tate falan sanıp toxic maskülenite yapıyor
Şu alfalıkla ilgili bir sorum vardı gördün mü HSJDJSJFJJSDHSJDH
Bi bakim

Dünyanın her yerinde bu grafik geçerli
Kendi türüne raf ömrü biçen rafta ömrünü tüketir.
Şüphesiz öyle
Niye ki kadın un ya da peynir mi ki raf ömrü olsun 😀
Güzeldi..))
Yıllanmış şarap görüşünüz için için teşekkür ederiz
Acı gerçeğimiz bu maalesef.. umarım..
Sizlerdede 20 yaşına kadar bi ego 25 ten sonra düzeliyonuz
🤣🤣🤣🤣 böyle düşünmenize sebep olan şeyh nedir acaba
Yaşadım gördüm diyelim 😂😂
Peki madem))
Objelerin raf ömrü olur, karakteri ve kişiliğiyle var olabilen kadının raf ömrü olmaz
Sana göre obje kimdir
Esc ve jigolololardan mı bahsediyorsun? İnan onların 50'leri bile talep görüyor, yani dediğin şey pek olası değil.
raf ömrü demeyelimde erkeğin tutkusu erkek eğer kendini genç hissediyorsa karşısındakinide aynı enerjide görmek ister kadın nekadar sakin ve yorgun olursa erkek sıkılır çünki erkeklerde enerji demek testesteron demek buda dürtü sağlar kadın ise bu erkeğin aşırı yüksek dürtüsünü karşılayamazsa erkek otomatik olarak arayışa girer anlayacağın kadın mümkün oldukça enerjik ve aktif olmalıki erkeğini kendine bağlasın
Kadinlar gencken bedeni guzeldir, 30 dan sonra ruhu da guzellesir. Benim icin kadin 30 dan sonra olgunlasan bir meyvedir. Artik yeterince sulu ve tatli olurlar.
Erkeklerin son kullanma tarihi var asıl 30una kadar bir erkek evlendi evlendi evlenmeliyiz ağır hasarlı sorunlu sıkıntılı modeldir hiçbir tamir düzeltemez onu mk
Evlenmediyse*
Yav bi sg mk
Yaşı yaşına huyu huyuna boyu boyuna demiş eskiler. Madeni yağmı antifiriz mi bu raf ömrü 3 yıl kullanın ömrü 1yıl ya da km arabamı bu
30 yaş gerçekten yaşlılığa adım atma yaşı. Her insanın yarı raf ömrü. Sadece kadınların değil
Kadınlar şarap gibidir, yıllandıkça değeri daha da artar..
Raf ömrü diilde ekonomik ömrü var max 40dan sonra ekonomik ömrü tükeniyor
Bunun belirli bir yaşı yok, bizimde bir yerden sonra tarihimiz geçiyor.
Kadinlar kadinlara maalmis gibi bakarsa.
Erkeklerin bakmasi normallestirilir.
Insan kendine özgudur ve maal degildir.
eğer kadın hala arzulanacak haldeyse bence sorun yok.
her şey arzu mu kadını kadın yapan sadece arzu mu?
hayır tabi yalnız yaşayan kadınlar da kendine göre yaşantıları olabilir. ama bi erkek gözünden bakıyorum. mesela ikimiz aynı yaşta olalım. hala aşkımız devam edebiliyorsa hala onu arzulayabiliyorsam benim için hala gençtir. yaşa bakmam. bu tamamen ilişkiye bağımlı olan bir konu. bir taraf erken de yaşlanabilir ama bu son kullanma tarihi gibi saçma bir üslup ile belli olmaz. sadece yaşı ilerlemiş olduğu açıktır. ama bence dediğim gibi 45 de olsan 55 de olsan arzulanabilmek genç hissettirir
Anladım 👍🏻
Kadının raf ömrü olmaz
Her insanın raf ömrü vardır
Belli bi seviyeye kadar geliyorsunuz sonra biz ne yaptık ula deyip bi duruyonuz ula
Ula? Bence baya kaba bir söylem..
Kadınların raf ömrü 1 sene 🤪
Sana öyle Allah için
Düzenli spor yapıyorsa, beslenmesine dikkat ediyorsa ve bakım, vs özen gösteriyorsa her yaşta güzel olur diye düşünüyorum 😊
Var 30 san sonra iyi değil
Sebep?
Aşkın raf ömrü oluyor daha çok
Aşkın var peki kadınların?
Yani sizce kadınların da bir ömrü var mıdır bu konuda yaşla orantılı
İlginç bir söylem ama mantıklı da🤣🙏🏻
🙏🏻😅
Erkeklerin raf ömründen daha uzun olduğu şüphesiz
Yav he
Kadın veya erkek raf ömrü olamaz mı. Makine değil, eşya değil ki
Kadın her yaşta kadındır ömrü miadi olmaz her yaşta güzeller alıcısı olur
Şarap gibiyiz benceee 🤷🏻♀️
Puhahah
Evet var.
Erkekler yok olana kadar.
Raf ömrün bitmis
Saçmalama öyle bişey olsaydı dünya farklı dönerdi
Bu soru sadece saçmalama gibi kaba siyleminizi kendinize saklayın..
Kadınlar 30 dan sonra daha güzel oluyor
Kiseye göre değişir 30 dan önce yüzüne bakilmicaklar var mine tugay hala bakılır 3 4 senesi var daha
Kendini dikkat etmeyen çöküyor
Kendine bakımına bağlı yaşa bağlı değil bence
Altı ay, yaşın pek önemi yok.
Olduğunu sanmıyorum
Kadın yaş aldıkça güzelleşiyor
Kendine bakmasına bağlı.
var bence
Ne kadar?
45 e kadar
Peki neden sizce 45
Ben 30 diyorum t. e. t. t. olarak
valla ben daha citirim bilemrm askim
Kadınlara raf ömrü biçenin ömrünü düdüklerim
kesinlikle var evet
Yok her kadının alıcısı olur
Asiri sacma bir dusunce
Var tabi
yok elbette.
35 oluyorum eskimedim 🤷🏼♂️
Hayır yoktur
Yoktur
Oyunculukta evet
Hayır yoktur
Sen ne anlatıyorsun ya? hahaha komedi :)
Bu oyuncular kafayı yemiş..
?
Çok kırıcı bir tabir
Kadınlar yoğurt mu
Raf ömrü yoktur
Turşu mu bu aw
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?