Bazen insanlara yaranamıyorsun hatta yaralanmak istiyorsun en zor anlarını yanında oluyorsun tamam bir iki defa hata yapıyorsun belki bu hatalar güvenle ilgili hatalar oluyor. O kişinin bir daha bana güvenmeyeceği hatalar yapabiliyorum ama şunu anlamıyorum en zor anında yarasını sardı sırtına destek verdiğim bir insan neden her şeyi bir anda unutup karşısındaki insandan kör olmakla suçlar asıl nankörlük kendisini zor zamanında yanında olana yanlış yaptığında vefa bilmesi bilmemesi değil midir?
15 Mart , 2026 Pazar 00.48
Bir insanın tek hatası, yıllarca yaptığı tüm iyilikleri gerçekten siler mi?
Ben adalete ve hakkaniyetli olmaya çok özen gösteren biriyşm karşımdaki kişi güvenle ilgili 1 hata yaptıysa belli bir süre ona eskisi kadar güvenemem (belki hiç güvenemem hatanın boyutuna bağlı) ama hatayı birden fazla kez yaptıysa bu hata değil uyanıklıktır beni kullanıyor keriz yerine koyuyordur kısaca hata yanlışa dönmüşse maalesef baybay
Orası bambaşka bir perspektif zaten hukuk bilimi ya da adalet duygusu bu yüzden var ayrıca konunun o yönüyle ilgili hiç bir done vermedin soruda belkide sadece beni manipüle ediyorsun
Öncelikle her insan hata yapabilir bu çok doğal ve insanidir. Bundan ders çıkarıp pişman olduktan sonra, kendine çeki düzen verdikten sonra büyümüş oluyoruz, hayatın her evresinde.
Bence gerçekten emeği geçen birini, özünde iyi olduğunu bildiğimiz birini affetmek erdemdir. Görüşmeyeceksem bile geçmişteki iyiliklerini unutmam, hakkımı helal eder de giderim. Kırıldığım kadar da kırmışımdır muhakkak.
1
3 Yorumla
Soran
3 ay
İşte ben de bunu diyorum insanlar bir olay olduğu zaman sen şunu yaptın sen bunu yaptın sen güvenimi kırdın Ben sana değer vermiştim şöyle yapmıştım böyle yapmıştım diyor ama insanın şunu demiyor Ben bu adama ne yaptım da bu adam çıldırdı da bana bu kadar laf söyledi diye düşünmüyor
Bence tek bir hata tüm iyilikleri tamamen silmez İnsanlar hatalarını yapar ama geçmişteki davranışlar ve katkılar da değerini korur Ancak yapılan hata ciddi ve güveni sarsıcıysa algıyı değiştirebilir İnsanların bakış açısı, affetme kapasitesi ve hatanın etkisi sonucu belirler Bu yüzden tek hata her şeyi yok etmez ama etkisi olabilir
Mevzu güvense siler. Asıl soru şu olur; Yaptığı iyiliği heybesinde biriktirip, günü geldiğinde yüzüne vurmak için biriktiren birine, ikinci bir defa güvenmek ahmaklık olmaz mı?
1
3 Yorumla
Soran
3 ay
Olur ama aynı zamanda kendine emek harcamış birine zamanında o kişi de yanlış yaptı ise yüzüne vurmak her zaman suç mudur?
İnsan duygusu çok karmaşık, özellikle güven kırıldığında hafıza seçici çalışıyor diyebilirim 🫤✨. Zor zamanlarında yanında oluşun elbette değerliydi ama bazı insanlar acı yaşadığında geçmiş iyilikleri göremez hâle geliyor. Bu nankörlük değil, daha çok duygusal körlük gibi bir refleks olabiliyor. Yine de senin emeğini hiçe saymaları canını yakmış, bunu hissediyorum. Vefa, hataya rağmen bağını koruyabilen kişilerde gerçekten anlam kazanıyor 💔🕊️
1
4 Yorumla
Soran
3 ay
Ki böyle bir insanın karşısındaki insanı ben de sana şunu yaptım nankörsün demesi ne kadar adaletli O zaman ben de nankörsün dediğim zaman adaletsizlik mi yapmış oluyorum?
Senin yaşadığın haksızlık hissi çok net ve can acıtıcı 🫤🔥. Ama iki taraf da birbirine nankörlük yaftası yapıştırınca adalet değil, sadece yara büyür. Özünü koruman daha değerli 💛