Benim can ciğer birim olduğu yakınım bitanecik annem için soruyorum..
Bu nedir ne için ne gibi sorulara yanıt yoktur.
Yardımcı olacak kişiler lütfen gelsin❗
Cevapları alalım..

Benim can ciğer birim olduğu yakınım bitanecik annem için soruyorum..
Bu nedir ne için ne gibi sorulara yanıt yoktur.
Yardımcı olacak kişiler lütfen gelsin❗
Cevapları alalım..
OKB dediğin şey öyle “kafaya takma geçer” meselesi değil. İnsan bazen kendi aklıyla bile kavga eder; bilir yaptığı şey fazla ama yine de içi rahat etmez. O yüzden annen bir şeyi tekrar tekrar kontrol ediyorsa ya da kafasına bir düşünce takılıyorsa, bunu bilerek yapmıyor. İçindeki sıkıntıyı susturmak için yapıyor.
Senin yapacağın ilk şey şu: Onu yargılamayacaksın. “Anne abartıyorsun, bırak artık” dersen insan daha da gerilir. Onun yerine sakin olacaksın, “tamam anne, anlıyorum seni” diyeceksin. İnsan bazen çözümden önce anlaşıldığını hissetmek ister.
Bir de şu var, bu iş öyle sadece sabırla çözülen bir şey de olmayabiliyor. Bu işin doktoru var, terapisi var. Nazikçe, kırmadan “anne gel bir uzmana görünelim, belki sana iyi gelir” demek lazım. Çünkü OKB dediğin şey tedavisi olan bir şeydir, insanın hayatını boşuna zorlaştırmasın.
Annenin yanında olacaksın, dalga geçmeyeceksin, sabırlı olacaksın. Bir de uygun bir dille destek almasına yardımcı olursan, işte o zaman gerçekten ona en büyük iyiliği yapmış olursun.
Teşekkürler
Böyle durumlarda küçük şeyleri büyütmemek lazım. Mesela bir takıntı yaptığında hemen tartışmaya girmek yerine ortamı biraz yumuşatmak, dikkatini başka bir şeye çekmek bazen işe yarar. Bir de mümkün olduğunca kendini yalnız hissetmesin; birlikte yürüyüş yapmak, sohbet etmek, gündelik şeylerle meşgul olmak insanın zihnini biraz rahatlatır.
Kesinlikle yapmaya çalışıyorum öfke fazlalığı oluşuyor patlıyor bazı şeyler olmayinca vs onda bir şey diyemiyoruz bilmiyorum nasıl atlatacağız 🥲
Bence en iyi destek, annene bunun onu zorladığını gördüğünü hissettirmek. Yargılamadan dinlemek, küçümsememek ve sürekli takıntısını onaylayıp rahatlatmaya çalışmamak önemli. Sakince bir uzmandan destek almasının iyi gelebileceğini söyleyebilirsin. Sen de her şeyi tek başına çözmeye çalışma. Böyle durumlarda en kıymetli şey, kişinin kendini yalnız hissetmemesi oluyor.
Neye takıntısı var
Bendede vardı mehmet yıldız vesvese video serisi ile bitirdim
Link alabilirim mi
Teşekkürler
Teşekkürler.
İzlicem gördüm sağol
Rica ederim bende okp panik atak vardı bu adam sayesinde bitti yaşayan kim olursa bildiğimi anlatıyorum çeken bilir zor durum
Kesinlikle zor inşallah hayırlı yener annem
Tek kural umursayarak ve bedenen ve zihnen boş kalmayarak ibadet hz yusuf'u kuyudan alan bundan bizi kurtarır ruhun organları bozulmadından dolayı insanlar pskolojık sorun yaşıyor
Kesinlikle öyle güzel dedin ki
Mutlu ol aslında hadis var ayağımıza diken batsa ya günaha kefaret ya da cennet mertebe yükseliır başımıza ne gelirse gelsin hepsinin sebebi ve hayrı saklı eski zatlar sözü var başına 40 de bir iş gelmiyorsa kork denir acılar sorunlar geliyorsa hikmeti var sevinmek lazım diye düşünüyorum 🙂
Kesinlikle
Selam ve dua ile mutlu olun dua edin 🙂👍🤲
Amin inşallah
Bilmukabele
Hocalar bana kızmayın ama yani bu Allah kitaplık peygamber olacak bir işteydi tıpta olacak bir şey bu bir şey demek istemiyorum Allah gerçekten var olsaydı bize bu eziyet çektirmezdi ya
Okb yi vesvese videosu ilemi bitirdin 😂😂
O nasıl bir hastalık bilmiyorum ama yanında ol yanlız hissettirme destek ver hatta pskologa götür
Annenle ilgili anlattıkların çok hassas ve sevgi dolu, bunu hissetmek bile güç veriyor 💛 Görüntüde yazan terim ağır gelebiliyor ama sen zaten farkında ve destek olmaya çalışıyorsun, bu çok kıymetli. Onu yargılamadan dinlemen, zorlandığı anlarda yanında sakin durman ve günlük rutinlerini mümkün olduğunca bozmadan eşlik etmen bile büyük bir rahatlık sağlar 🌿 Eğer kendini yalnız hissedersen profesyonel bir uzmandan rehberlik almak ikiniz için de iyi olur. DM konusuna gelince, buradan yazman yeterli 😊
Cevap
18Cevap
Rabbim şifasını versin bolca dua etmek lazım gadası
Kesinlikle ediyorum
Yanında ol yeterli.
Destek olamazsın bacım benim annemde o hastalıkla doğdu bende oyleyim bunun tedavisi ilaçla olmuyor başkasının baskısıyla hiç olmuyor kafada bitiyor benim çok fazla rahatsızlığım vardı ben kendim ile mücadele vererek atlattım hala var ama normal seviyede bunun en iyi yolu bence ölümü hatırlatmaktır. Yani dünya geçici beden geçici ama ruh kalıcıdır hiç bir şeyi önemsemeden sadece insanlarla hayvanlarla doğa ile bir bütün olmalı aklına gelmemedi gerekiyor en ufak bir takıntı tekrar tetikler o yüzden alışkanlıklarını basamak basamak azaltmak için hergun bir şeyini eksik yapıcak tekrarlanan alışkanlıklardan uzak duracak bunlari yapmak çok zor inan bana ama başarirsa bir daha aklına gelmez.
Yani nasıl bir okb'si var bilemiyorum da ben de majör depresyon var. Yani okb dediğimiz takıntı ve kuruntu bozukluğu yani hani benim değişimde bu doktordan başka bir çare olacağını düşünmüyorum ben ya ha ben majör depresyon olduğum için artık her şeyden ben hani Umudumu kesiyorum artık bir şey kalmıyor Hani yaşadığım süreç olarak da çok yalnızlık var ondan sonra soruşturma geçirdim anne Yok baba yok yani artık Hayat seni ne yapar bilmiyorum da hastası olacağını da bilmiyorum aşkım Hacer depresyonu falan yenmedim
Tıptaki karşılığı Okb. İslamdaki karşılığı ise vesvese. Annenizi yaptığın yanlış veya sen kendini zorluyorsun diyerek değil de onu bilinçlendirerek destek olabilirsiniz. Bilinçlendirmek mi nasıl?
Şöyle izah edecek olursam onun takıntı yaptığı ve buna gerek olmadığı bilincini aşılamak gerek. Yani yaptığının kendisine iyi gelmediğini kendini yıprattığının farkına varmalı. Bu durumdan nasıl kurtulacağı çözümünü üretmeli. Annenizin yanında kuran okuyabiliniz. ya da internetten kuran açabilirsiniz. En önemlisi de kendisi yaptığı işin olduğuna emin olmalı. Şüpheye düştüğünde oldu bu temiz ya da temizledim demeli. Benim yorumum bu şekilde bilemiyorum yardımcı olur mu...
Annenize destek olurken yapabileceğiniz en önemli şey, onun ritüellerine (takıntılarına) dahil olmamaktır; çünkü ona yardım etmek adına temizlik yapmak veya bir şeyi tekrar kontrol etmek aslında kaygısını besler. Bunun yerine, bu durumun biyolojik bir süreç olduğunu kabul edip ona şefkatle yaklaşmalı, profesyonel bir psikolojik destek alması için onu nazikçe teşvik etmelisiniz. Sabırlı kalmak ve kendi sınırlarınızı korumak bu süreçte ikiniz için de en sağlıklısı olacaktır.
öncesinde neye takıntılı olduğunu bil, o konuda araştır.
yargılama, kafanda kuruyosun gibi şeyler söyleme bu sadece onu küçük gördüğünü hissettirir.
bende de okb var, yapabileceğin tek şey takıntısını ondan bile iyi araştırıp öğrenmek.
Psikonet yayınları okb kitabı var, onu okuması daha iyi hissettirebilir. bir de okb bilişsel davranışçı terapi ile 12 seanta çözülebilen bir sorun. klinik psikolog olan biriyle terapi sorunu çözebilirsiniz.
Teşekkürler
Çok zor bir süreç ben yıllarca uğraştım hala da birkaç takıntım var. Ona ortada garip bir şey yokmuş gibi hissettirin takıntılarıyla utandırmayın. Dakikalarca ocağı kontrol etmekten uyumaya gidemediğimi hatırlıyorum. Onu rahat hissettirin örneğin otomatik ocaksa o kilitleniyor zaten. Prizde fiş yok kalsa da aman nolucak sanki tarzı. Ben aman ne oluyorsa olsun dedikçe azaldı bunlar.
El temizleme şeyi yönetim nasıl yapılır
Yavaş yavaş el yıkama sayımızı düşürüyoruz. Yani aslında her şey amaan ne olabilir ile başlıyor biraz. Ben elimi çok yıkardım kabuk kabuk olurdu üstü. Sonra dedim ki e üç defa yıkayayım ne oluyor bakalım. Hiçbir şey olmadı tabiki 😹 sonra yavaş yavaş kendimi eğer elimi fazlaca yıkamazsam da ocağı bir kere de kontrol etsem yaşadığım düşüncesine sabitledim. He şimdi de ara ara oluyor bende o takıntılar ama çok şükür yok denecek kadar az. Umarım anneniz kısa sürede sağlığına kavuşur.
Allah razı olsun
Amin cümlemizden. Allah şifalar versin annenize.
🥰
Bunun için kitaplar var idi, bazı hastalık sahibi olan insanlara nasıl davranılması gerektiği vs. aklıma gelirse yazarım.
Teşekkürler beklerim
Brain Lock (Takıntıları Aşmak) – Dr. Jeffrey M. Schwartz / Takıntılarla Başa Çıkma – Rob Willson & David Veale / Mutluluk Tuzağı – Dr. Russ Harris / Zor Kişiliklerle Yaşamak – François Lelord & Christophe André / İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon – Dr. Susan Forward / İyi Hissetmek (Feeling Good) – Dr. David Burns
kendi psikolojini korumak üzere:
Sınırlar (Boundaries) – Dr. Henry Cloud & Dr. John Townsend / Codependent No More (Bağımlı Olma) – Melody Beattie / Seninle Başlamadı – Mark Wolynn
Bu kitapları tavsiye edebilirim. Özellikle ilk ve son yazdığım kitaplara bakmanı itina ile öneriyorum.
Peki teşekkürler dikkat edeceğim bakacağım ☺️
Rica ederim ne demek.
Bende muzdaribim ama çoğu şeyi atlattım Obsesif kompulsif bozukluk hastalığı akıl uyumu rahatsızlığır herkesde olabilir yardım isteyene paylaşırım bilgileri geçmiş olsun inş
Nasıl yendiniz
önce bu hastalığı yenmek nasıl oluyor anlatmam için face den veya başka türlü net anlaşılır bir şekilde konuşulması gerekiyor kadın erkek genç yaşlı farketmiyor okb obsesif kompulsif bozukluk yaşayanlar bilir ne demek istediğimi öyle kolay değil yaşamış biri olarak anlatarak anlayacaksiniz kısa özet geçeceğim anlatırken ilaç vs ne varsa anlatırım burdan konuşmak kısıtlı Facebook gibi değil face daha iyi zaten konuşmalarını dinlemezsen annen yenemez o hastalığı face'de çok grup var kimse yardım etmez ben ederim bu işin tılsımı nı biliyorum zaten en büyük korku göz nasılmı insanların içinde oturtup göz göze gelip yemek yemek su içmek ve bu esnada kafa titremesi el titremesi telemesi de cabası burada bir kaç bilgiye anneni düzeltmezsin tavsiyeler seni yönlendirerek aklına uyanların uygulayacaksin metro otobüs yüzyüze gelme korkusu markete gitme korkusu her şey var taktik bilgi bende mevcut çünkü en kötü hastalık göz bakmak kör olsa bir insan bu eziyetleri çekmez göz bakış insanı bitiriyor kafa el titremesi yaşayanlar iyi bilir faceden anlatıyım istersen bütün çaresini adı ilacı vs iyi akşamlar
Anladım
Eskiden vesvese derlerdi şimdilerde okb kafalarımız gavur gibi dilimiz gavur gibi bir adımız kaldı Müslüman
Sinirleneceği şeylerden mümkün mertebe uzak dur.
maalesef kendi istemedikçe ne yaparsak yapalım bizi dinlemezler
İlaçlarını takip ederek...
Terapi felan işe yaradığını sanmıyorum. Düzenli ilaç tedavisi derim ben
O düşünceler gelince hemen rahatlamak için bir şeyler yapmak yerine erteleyebilir
direk profesyonel bir destek almak en sağlıklısı olur
Yanında olun yeter birde psikolojik destek alınmalı 😊
Allah yardımcın olsun psikolojik destek al
anası için endişelenen evlat, telaşı sevgi dolu
🥰🥰
İnşallah
Amin
Nelere takıntısı var geçmiş olsun
Kendini temizleme durmadan
Geçmişte taciz tecavüz gibi bir olay var mı
Rabbim şifa versin
Hayır
Destek ol ona
Tamam
Psikolog ile görüştürün
bir şey yapamazsın iyi davran destek ol takip et
Psikoloğa götür
Rabbim şifasını versin
Annene izzet güllü izlet
Komikmisiniz
Peki kusuruma bakmayın
Peki bakacagim
İzzet Güllü şarlatan ve psikiyatri karşıtı birisi. Benim ağır hastalıklarım var madem çok yetenekli gelsin iyi etsin beni.
Öyle telkinle insan iyi olsaydı tıp bilimine ihtiyaç kalmazdı.
İşine gelmeyince öyle cevap verirsin anca. Takıntı bende de var madem niye iyi gelmiyor. 10 yıldır niye geçmiyor madem
Tam olarak neye takıntısı var?
Temizlik
Temizlik yapmaya mı?
Kendini temizlemeye el yıkama vs
Elini belirli bir sayıya göre yıkamaya alışması lazım. O sayıyı yavaşça düşürecek.
Deniyoruz
Kolay olmayacak.
Kesinlikle Allah kerim
yaninda ol yanliz hissettirme
İzzet Güllü izleyin
iyi davran moral ver
Geçmiş olsun
Olamazsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?