Valla kim ne düşünür bilemem, şahsen ben sevdiğim adam dışında kimseyi kıskanmam hemcinslerimin beni kıskanıp kıskanmadığını bile bilmiyorum bu konularla pek ilgili değilim, herkes kendine yakışanı yapar. 🥂
çoğu hemcinsinin kendisini kıskandığını düşünmek tek başına özgüvenle ilgili değil Çünkü özgüven genellikle kendine güven ve değer hissetmekle alakalıdır Bu düşünce sürekli ve abartılıysa, başkalarının niyetlerini yanlış yorumlamak, kaygı ve paranoya eğilimi göstermek psikolojik bir sorun işareti olabilir Ama tek bir düşünce veya zaman zaman hislenmek normal sınırlar içinde kalıyorsa hastalık sayılmaz Önemli olan bu düşüncenin günlük hayatı ve ilişkileri ne kadar etkilediği
Bazıları gerçekten içten içe kıskanıyor bunu inkar edemeyiz hatta özellikle yakın bir arkadaşınsa seni en kötü versiyonuna çevirmeye çalışıyor ama her kişiye de bu beni kıskanıyor demek egodan başkası değil, kişilerin niyetlerini tartmak lazım önce
Kesinlikle piskolojik bir rahatsızlıktir , bunun altında da çocukluk travmaları yattığını düşünüyorum ve kesinlikle piskolojik tedavi desteği alması şart
Bu düşünce çoğu zaman psikolojik bir sorun değil, daha çok iç dengeni nasıl kurduğunla ilgili bir algı meselesi olur 😊. Kendini değerli hissediyorsan hemcinslerinin seni kıskanabileceğini düşünmen doğal ama bunu sürekli ve abartılı yaşıyorsan altında güvensizlik de olabilir 🙈. Bu arada kedin inanılmaz tatlı görünüyor, sakinliği bile insana iyi geliyor 🐾💕
Hastalıktır. Gerçekten özgüvenli olan bir insan bu tarz saçma sapan söylemlerde bile bulunmaz. "Yok o beni kıskanıyor bu beni çekemiyor" gibi cümleler kuranlar bana aşırı komik ve zavallıca geliyor.
Rahatsızlık olabilir. Başkasına göre bir şeyler düşünüp böyle ilerleyen bir rahatsızlığa tutulmuş olabilir. Ben böyle düşünen ya da düşündüren kişileri normal hayatta sözle desdur cektiriyorum. 😀
Bence daha çok psikolojik bir durum. Bende sevdiğim insan dışında kıskanmam. Heves ettiğim imrendiğim olur belki ama kıskanmak başka bir şey, daha fesatça bir şey.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
Yüksek özgüven totosu kalkiklik psikolojik sorunluk
Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı.
hastalıktır
0
0 Yorumla
Devamını Gör(25)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Çoğu hemcinsinin kendisini kıskandığını düşünen birinin bu düşüncesi özgüven mi yoksa psikolojik hastalık mıdır?