Bazıları toplumsal kutuplaşmaya, farklı gördüğünü dışlamaya, ezmeye meyilli olur. Peki bu tarzdaki kişilerin ortak yanı nedir?

Bazıları toplumsal kutuplaşmaya, farklı gördüğünü dışlamaya, ezmeye meyilli olur. Peki bu tarzdaki kişilerin ortak yanı nedir?

Bence ayrımcılık yapan insanlar önce karşısındaki insanı birey olarak göremeyen kişiler oluyor. Kafalarında kalıplar var, etiketler var, peşin hükümler var ve insanı olduğu gibi tanımak yerine ait olduğu şey üzerinden yargılıyorlar. Kimi bunu açık açık yapıyor, kimi daha sinsice. Ama temelinde çoğu zaman empati eksikliği, kibir ve dar bir bakış açısı yatıyor. İnsan gerçekten olgunlaştıkça ayrıştırmaz, anlamaya çalışır.
Dünyanın en büyük dini "ben" dini bütün tartışmalar, kavgalar, cinayetler, savaşlar, sapkın ayinler hep bu "ben" davası. Bunlar önce ben olurlar, sonra aynı frekansra aynı benlerle bencil bencil kalabalık benler olurlar ve o benler onlar gibi olmayan tüm insanlara düşman olurlar. Yani hepsinin ortak özelliği "ben" maalesef.
Kendi digrulari dışında hiçbir şeyi kabullenmeyen, yanlış içinde olsalar dahi o yanlışı gizleyip saldırgan davranan tipler. Kaostan beslenirler çünkü işe yaramazlar
Güzel olur
Neyi ayırdığın göre değişir yani fazla genel bi soru. Tek ortak yönleri de ayırmayı biliyor olmaları. d
Ayrımcılık yapan kişiler genelde kendini tehdit altında hisseden, özgüveni kırılgan ve farklı olana karşı toleransı düşük kişiler oluyor 🙂. İç dünyalarındaki korku ya da öfkeyi başkalarına yönelttiklerinde kendilerini güçlü sandıklarını düşünüyorlar ama aslında bu tamamen savunma mekanizması 🔍. Empati gelişmediğinde de kutuplaşma daha kolay yayılıyor 🔥.
Cevap
5Cevap
karaktersiz kişilerdir
Bide bu kişiler asla bireysel hareket edecek cesarete sahip değillerdir. Sürü psikoloji ile hareket ederler. Kendilerine ait bir fikir idea yoktur. Genelde "uuuu" çekerler :)))
Doğrudur efenim
Ayrımcılık yapanlarda gizli bir aşağılık kompleksi olduğunu düşünüyorum
Bu üçe ayrılır
1 . Yaranmaya çalışanlar
2. Adaletine aşırı güvenenler
3. Yargısız bir şekilde ön yargılı olanlar
4. Bencil olanlar
5. Herbokologlar
tek başlarına bı potansıyelı olmayan kısılerdır
Kendi ezikliklerini böyle yeniyorlar kendilerince
Egoist olmaları...
Köylüyü beğenmezler ama manda yoğurduna bayılırlar.. Öyle tipler işte...
Ayrimcalik yapan insanlar vicdansız merhametsiz insanlardır cimrilerdir
Böyle kımıl kımıl pembemsi ibn. nemsi şeylerdir.
Ayrım yapmam hor görmem
Birini sever birini sevmez
Çok egolu oluyorlar bence
Akilsiz kişiler dir
Bencill
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?