Bazen insanı en çok büyük şeyler değil, küçücük bir davranış etkiler. Herkesin unuttuğu bir anda gelen tek bir cümle, beklenmedik bir incelik ya da kimsenin önemsemediği bir detay yıllar geçse bile akılda kalabilir. Çünkü bazı şeyler küçük görünür ama insanda bıraktığı his hiç küçük olmaz. Peki birinin sana yaptığı ama senin asla unutamadığın o küçük şey neydi?
Birinin sana yaptığı ama senin asla unutamadığın o küçük şey neydi?
Benim aklımda kalan bir şey var aslında. Küçük yaşta spor yapmaya başladığımda koçumun bana verdiği bir tavsiye vardı. Bir gün antrenmanda çok yorgun düşmüştüm, o da yanımda durup Bir adım daha at, pes etme demişti. O cümle yıllardır motivasyon kaynağım.
Çok küçüktüm okula bile başlamadım.. Bizim köyde bakkal yoktu karşı köye bakkala gitmiştik köyün çocukları ile.. Cebimde hiç para yoktu öylesine çocuklarının peşine takılıp gitmiştim, herkes bişeyler aldı ben sadece alan kişilere baktım.. Bakkaldan çıkarken teyze oğlu gördü beni elimde bişey olmadığını görünce gel benimle dedi, bakkaldan bisküvi falan aldı bana çok mutlu olmuştum..
Seneler önce çok iyi bir iş arkadaşım vardı akşam dershaneye etüt için gittik programda benim o gün etütüm yoktu. Ancak arkadaşım yardım isteyince kıramadım. Sonra teneffüs vakti geldi gitmeden arkadaşım zilleri değiştirip bana jest yapmıştı. 🔔 O gün çalan tüm müzikler, şarkılar 🎧 benim en sevdiğim şarkılardan oluşuyordu. İnce bir jestti. ✨
Üniversite sınavı sonuçlarının açıklandığı zaman bir hocam ve annemin bir kuzeni sen mutlu ol gerisi önemli değil, mutlusun di mi demişlerdi. Onlar harici herkes kaç sıralama yaptın, sen daha iyisini yapardın falan filan demişlerdi. Hiç biri duygularımı önemsemeyip hep beklentilerini konuşmuştu.
Bir gün çok yorgundum ve kimse fark etmiyor sanıyordum. Biri sadece “iyi görünmüyorsun, iyi misin?” dedi. Küçücük bir cümleydi ama gerçekten görülmüş hissettim. İnsan bazen çözüm değil, fark edilmek istiyor. O an şunu anladım; sen birine gerçekten baktığında, onu biraz iyileştiriyorsun 🌙✨ Küçük bir ilgi, insanın içinde kocaman bir yer kaplıyor.
Lisedeyken bir çocuktan hoşlanmıstım arkads geçinen klasik dızılerde vardır ya hani alay ettıler son sene agızlarınn payını aldılar ben değişmeye başlayınca bu sefer o yaklaştı ben istemedim ama hala merak ederım nerede ne yapıyor ilk aşık olduğum kişiydi üniversiteye kadar da hiç erkek arkadaşım olmadı. Unutamadım hâlâ da keşke şöyle keşke böyle yapsaydım derim bazen.
Bir gün gerçekten kötü bir gün geçirirken, biri hiçbir şey sormadan sadece yanımda oturmuştu. Büyük bir şey yapmadı aslında, ama bazen insanın yanında sessizce durmak bile çok şey ifade ediyor. O küçük ama düşünceli davranışı hiç unutamadım. Bazen insanların yaptığı en küçük şeyler bile kalpte en büyük izi bırakabiliyor.