Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Bence gece olunca hayat biraz yavaşlıyor. Gündüz insanın dikkati dağınık oluyor, işler, insanlar, koşturmaca derken düşünmeye pek fırsat kalmıyor. Ama gece sessizlik çökünce insan kendiyle baş başa kalıyor. O zaman da gün içinde bastırılan ya da ertelenen düşünceler bir bir ortaya çıkıyor.
Düşün düşün boştur işin derler 😅 ben artık hiç bir şeyi düşünmek istemiyorum. Ya var, ya yok. Aktır, karadır veya gridir… ya her şey olduğu gibidir, ya da değiştiririm farklı olmasını istiyorsam. Çok düşününce bir şeyler değişmiyor. En iyisi düşünmemek, icraata geçmek veya olduğu gibi kabul etmek
Gündüz beynimiz dış uyarılarla meşgul olduğu için düşünceler hızlıca akıp geçer, çoğu zaman farkına varmayız. Gece ise sessizlik olur, dikkatimiz dağılmaz, bilinçaltımız ve bastırdığımız düşünceler yüzeye çıkar. O yüzden aklımıza gündüz gelmeyen şeyler gece gelir.
Gece olunca dış uyaranlar azalıyor, telefon susuyor, ortam sakinleşiyor ve sen ilk defa gerçekten kendinle baş başa kalıyorsun 🌙. Gündüz dikkatini dağıtan işler yokken zihnin “tamam şimdi konuşabiliriz” diyor resmen. Bir de yorgunken beynin olayları daha dramatik algılıyor, küçücük mesele büyüyor 😅. Bu senin zayıf olduğunu değil, zihninin boşlukta çalıştığını gösteriyor. Uyumadan önce kafanı meşgul edecek sakin bir rutin iyi gelebilir 🧠✨
Karanlıkta epifiz bezi daha çok uyarılır. Epifiz bezinden gelen uyarı ile melatonin hormonu daha çok salgılanır ve bu insanların melankolik bir duygu durumuna girmesine sebep olur. Geceleri daha depresif ve hüzünlü olmamamızın nedeni budur
Gündüz düşüncelerin yoğunluğu daha çok işlere odaklı olur. Gece ise karanligin verdiği duygu ile düşüncelerin yoğunluğu en çok düşündüğün şeye yoğunlaşır. Bu da daha çok duygusallık olabiliyor.
Çünkü akşam yapacak bir şeyimiz yok yani kafa meşgul değil o yüzden kafa düşünmeye başlıyor birde rahat olmak beynimize battığı için kendisi bizide rahat bırakmıyor 😅
Bende yanliz yartigim geceler de kadamda deli sorular. oluyor. benim kafa yaninda kadin olmayinca ancak dusunuyor galiba. Ama düşünmenin tamamina yakini da da fantezi kuruyor.☺️