Öyleyim ve bazen yorucu oluyor kimseden yardım istememe her şeyi kendin halletmek zorundaymış gibi yüklenme yorucu olsa da böyle daha mutlu oluyorum siz de böyle misiniz
2 ay
Adım atmaya başladığım günden beri kendi sorunlarını kendisi çözmek zorunda bırakılarak büyüdüm. Şimdi de bu moddan çıkamıyorum. Stajyerlerime iş güvenemem, yardım istemeyi bilmem, insanlara ihtiyacım olduğunu düşünmem. Bazen öyle yorucu oluyor ki, sevmiyorum bu halimi. Sonra düşününce diyorum ki, ne ferahlık yaşamak için birşeye birine ya da bir topluluğa ihtiyacım yok…
Herşeyi kendin halletmek okey, ama herşeyi halletmemek lazım. Yani sana mecburmuş gibi gelen bazı şeyleri yapma bunlardan bazıları aslında yapmasanda sana bir zararı olmayan boşa yüklendiğin şeyler bunu çözdünmü hayat hem daha kolay hemde daha özgür
Bende bu üst seviye çoğu yiyeceği kendim yapmadıysa çok iyi tadı olmadığı sürece yiyemiyorum. Bir işi benden iyi yapacak yoksa hep kendim yapıyorum. hep ben hep bazen yoruyor evde çenemi kapatıp bazı şeylere okey olup geçiştiriyorum
Yazdıklarından hem güçlü hem de yorgun bir tarafın olduğunu hissediyorum 🌿 Aşırı bağımsız olmak seni kontrol hissiyle besler, kimseye muhtaç olmamak özgüven verir 💪 Ama her şeyi tek başına taşıdığında içten içe yük birikir. Bazen yardım istemek güçsüzlük değil, bağ kurma cesaretidir 🤍 Sen zaten ayakta durabiliyorsun, arada yaslanmak seni eksiltmez. Dengeyi kurduğunda hem huzurun hem enerjin artar ✨
Cevap
5Cevap
Güçlü kadınlar gerçekten Türkiye'de çok zor şartlar geçiriyor. Atatürk'ün idealindeki kadınlardan birisisin arkandayız Queen 🤍
🤍🤍
Her şeyin aşırısı kötüdür bir evde yanlız ölüp komşular tarafından bulunmasıyla biter
herkes evlilik insanı değil ya ben değilim çocuk falan istemiyorum
o kadar da değil çevremde tabii ki insan var
devlet düzeninde bu niye imkansız olsun senin bağımsızlıktan kastın toplumsal mı ben kişisel bağımsızlıktan bahsediyorum 18 yaşımdan beri para dahil bağımsızdım kendim çalıştım kendim yaptım vesaire hedef almaktan kastın ne insan her zaman bir amaç bulur ben üniversiteyi bitirdim şimdi atanmak istiyorum sonra da çalışıp gezerim kitap okurum film izlerim yapmak istediğim extrem şeyler de var ne demek istedin anlamış değilim açıkçası
aşırı bağımsızım evet kimseyi yardım için aramıyorum her şeyimi kendim yapıyorum bu aşırı bağımsızlık ben ailemden bile yardım istemem
Sen konuyu başka yere çekiyorsun bu psikolojik açıdan aşırı bağımsız olmak senin dediğin başka bir şey çalışmadan hayatta kalınır mı dilenci mi olayım?
Feministlik böyle bir şey
Feminizme nasıl bağladın bu konuyu anlamış değilim erkek de aşırı bağımsız olabilir bıktım sizin gibi tiplerden her yerde aynı şeyler
Fenimisttem bir kadın olarak iyi bir şey yapıyorum o zaman narsist bir babayla büyümüş olarak kaos dolu bir evliliğin mağduru olarak bir erkeğe bağımlı niye olayım seni senden başkası düşünmez özellikle Türkiye gibi ataerkil bir yerde feminizm kadın üstünlüğü değil adeletin düzgün işlemesidir kadın erkek eşit değildir aynı fıtratta değiller ama hakları eşit olmalı benimki fenizimle alakalı bir şey değil daha çok psikolojik ama çok saçma bir insansın feminist insanlara duyulan nefret ataerkilliğe gelince niye aynı tepkiyi vermiyorsun çok saçmasın
Benim annem hiç de hak etmiyordu Allah sen gibi düşünenlerden korusun
Sîkini kes ye, kasaba minnet etme Münevver
İnsanın ruhu daralıyor bazen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?