Yoksa tam tersi mi? Dürüstlük öldü mü gerçekten? Buna inanmak istemiyorum
3 ay
Yoksa tam tersi mi? Dürüstlük öldü mü gerçekten? Buna inanmak istemiyorum
yalan söylemekten hep çekinen biriyim çünkü bir kere yalan girince insanın içi rahat etmiyor belki bu devirde dürüst olmak bazen zor geliyor ama yine de insanın kendine saygısı için doğruyu söylemesi gerektiğini düşünüyorum dürüstlük tamamen öldü demem ama azaldı gibi hissediliyor yine de hâlâ kalbi temiz insanlar var buna inanmak istiyorum ve inanıyorum
Yalan konusmam. Yalnıs konusabilirim, beyaz ufak zararsın yalanlar söyleyebilirim (yapıcı olmak adına). Ama ucu bana dokunsun ya da dokunmasın yalan konusmam. Fakat bu yalanı beceremediğimiz anlamına gelmesin. Bana aynı entrikalarla saldıran kişiye öyle bir karşılık veririm ki aldığın nefes bile yalanmış derler.
Valla boş insanlar başımdan salmak için bazen mecburen yalan söylüyorum. Ama insanların arkasından konuşmam ne olursa olsun. Sadece maslahat icabı çevresine zararlı biri varsa bunu insanların bilmesi iyi bur şey. Örnek bunun gibi. Ama ne olursa olsun emin olmadığım bir şey hakkında konuşmam kolay kolay.
Çevrem bana güvenir her zaman öyleydi eğer bu söylüyorsa doğrudur imajım vardı hala var ama yüzde yüz hiç yalan söylemeyen ne beyazı ne siyahı olmayan , okadar mübarek biri değilim
Yine de dürüst olabilmek güzel bir şey. Ve cok da önemli bir şey. Bu özelliğini kaybetme sakın
Sözlerinde biraz hayal kırıklığı hissediyorum 🌙 Güven meselesi insanı gerçekten yoruyor. Sen dürüstlüğün hâlâ var olduğuna inanmak istiyorsun çünkü iç dünyanda o değeri taşıyorsun 💛 Yalan söylemekten korkan biri genelde vicdanı güçlü, empatisi yüksek biridir. Dürüstlük ölmedi, sadece gürültülü insanların arasında daha az görünür oldu. Sen doğru insanları seçtikçe güven duygun da daha sağlam bir zemine oturur 🌿✨
Cevap
10Cevap
Yalan söylemem. korktuğum için değil gerek duymadığım için.
Evet güvenilir olduğunu düşünürüm
Yalanların vakti yatsı ezanı okunana kadardır ve hiçbir yalan yoktur ki gün yüzüne çıkmasın şeytan işi biter pislik olan her şey gün gelir insanın yüzüne tokat gibi çarpar
Kesinlikle
Yalan söyleyen insan her türlü kötülük yapmaya müsaittir. Çünkü yalan onun için kalkandır. Güveneceğin ziyadesiyle insan var
Güvenilir insan elbette var ama sayılarının çok az olduğunu düşünüyorum maalesef ki
Keşke yanılıyor olsam
😞
Benim gibi olan birine ben güvenirdim. Ben güvenilir olduğumu düşünüyorum
Sence sen güvenilir misin
İyi öyleyse senin adına sevindim
Sağ ol
Normalde pek nazik değilim aslında duruma göre diyelim
Yine de teşekkürler
Amin sağ ol senin de inşallah
İyi maşallah ne güzel. Senin adına sevindim
Tanımadığım kişilerle pek özelden konuşan biri değilim
Sorularda yorumlarda görüşmek üzere
Ben hep dürüstüm hem kalbim dayanamıyor hem allahtan korkuyorum ama iyi insanları genelde enayi yerine koyuyorlar acı gerçek bu maalesef
Dürüstlüğü enayilik sananların kendisi enayi. Boş ver
Çok zor bacım ya insanın zoruna gidiyor iyi bir kalbe sahip olmam beni mahvetti
Allah kalbine denk kalplere denk getirsin. Üzülme
Zaten dürüst insanlar kendilerini konuşma şekillerinden bir şekilde belli ediyorlar, saklayanlar da var yani dürüst gibi takınanlar ama gerçekten dürüst olanlar da.
Yalan söylemekten, söylenmesinden nefret ederim söyleyen de gözümden direkt düşer konuşmak istemem.
Sanırım ama yine de yüzde yüz diyemeyiz
Oldukça hem de 👍
Korkarım
Bence evet öyle
Bana göre öyleyim
Evet
değilim
Güvenilir olmamak çok kötü bir his değil mi
ben de kimseye güvenmiyorum o yüzden değil
Anladım
Güvenilir olmayan birinin başka insanlara güvenme ihtimali yok zaten. Herkes kendinden bilir sonuçta
zamanla insanlara güvenilmeyeceğini öğrenince güvenilir olmanın o kadar da önemli olmadığını fark edersin
Kesinlikle kendisini buradan tanırım @Nightwalk35 hanımın insanlara karşı güveni çok ama çok az.. bizzat ben bilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?