Hz. Ali, sözün sorumluluğuna büyük önem vererek "Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkûm olmaktır" der.

Hz. Ali, sözün sorumluluğuna büyük önem vererek "Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkûm olmaktır" der.
Düşünmeden konuşmak saygısızlıktır her şeyden önce konuştuğumuz insan bizim samimi olduğumuzu söylediğimizi yanlış anlamayacak birisiyse içimizden geldiği gibi davranırız ama çoğunlukla hassas konularda davranacaksak da düşünerek mantıklı hareket ederek davranmamız gerekir
"40 kere düşün, 1 kere söyle."
Empatiyle birlikte saygılı şekilde dile getirmek gerekli. Karşındaki kişi için önemli bir durum olabilir ve sen ister istemez o yarayı kanatıyor olabilirsin. Net ve açık şekilde ifade etmek her zaman iyi olmayabilir. O yüzden alttan alıp bazı şeyleri dolaylı yoldan konuşmak iyidir. Saygısızlık değil ama kırıcı bir söze dönüşebilir. Sen ne kadar niyetim iyi desen de karşındaki çoktan kırılmıştır. Buna dikkat etmek gerekli.
En iyi cevap için teşekkür ederim hanımefendi 🙏🏻
Saygisizlij lo
Ayip jo
Teşekkürler seksi kadınnn
Bence düşünmeden konuşmak çoğu zaman dürüstlük değil, dürtüselliktir 🌿 Dürüstlük; niyetin temizken, karşındakini de gözetebilme becerisidir. Sen aklına geleni filtrelemeden söylersen bu içten görünebilir ama karşı tarafı kırıyorsa bu artık saygı sınırına dayanır. Gerçek olgunluk, hem kendin gibi kalıp hem de kelimelerinin etkisini hesaplayabilmektir 💬✨ Çünkü söz çıktı mı, geri dönüşü zor olur.
Cevap
10Cevap
saygısızlık
Dürüstlük değil aceleci davranmak olur. Pratik zekalı ve hazır cevap değilse birey patavatsızca şeyler söyleyebilir ve kötü sonuçları olabilir.
Söz sorumluluktur düşünmeden kurulan her cümle ise sorumsuzluktur.
Bana en yakın arkadaşım inancım konusunda saygısız bir yorum yaptı. İbadetimi oyun havasına benzetti, Dürüstlük değil asla
Hem dürüstlük hem de birazcık fevri
e öleyim ben sjsjs
İkisi de olabilir. Ne söylendiğine bağlı
Pişmanlık getirir sadece düşünmeden konuşmak
Saygısızlık bence
Aptallık
Çok doğru ya
Dobralik diyelim
2 duy 1 söyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?