Doğuştan gariban şanssız insanın hayatı hep öyle etmeye mahkûm mudur?
3 ay
Doğuştan gariban şanssız insanın hayatı hep öyle etmeye mahkûm mudur?
Maalesef bazı şeyler doğuştan belirleniyor. aile olsun maddi durum olsun ama insan çabasıyla çoğu şeyi değiştirir zaten sağlık varsa maddi durum da iyiyse bence gerisi önemli değil.
Fırsatları değerlendirmek gerekir. Konfor alanından çıkma cesareti gerektirir. Çaba gerektirir. Risk almayi gerektirir. Bunları yapmayan insan patinaja düşer.
Cidden öyle, bundan beş yıl önce çorap almak için bile param yokken (çalışmıyordum) şimdi ev alma hayali kuruyorum. Ilk önceleri çok zorlandım üç çocuk büyütüp evi çekip çevireceğim bi yandan koştur koştur işe gideceğim diye. Son zamanlarda eskisi kadar zorlanmıyorum çünkü konfor alanımdan çıktım ve zoru başarmak istiyorum
Aynı temenniler benden sana, teşekkür ederim
Degil tabiki bazen şans öyle bşr yerden gelir ki şaşırır kalırsın ama umutsuzluk bence herşeyden beter.
Teşekkür ederim
Garibanın yüzü hiç gülürmüğğğğ
Bu sorunun içinde ciddi bir yorgunluk ve kırgınlık var, hissediliyor… 🌙 Ama “doğuştan şanssızım” düşüncesi çoğu zaman insanın yaşadığı tekrar eden hayal kırıklıklarından beslenir, kaderden değil. Sen neye inanırsan zihnin onu kanıt toplamaya başlar. Garibanlık bir etiket, ama kalıcı kimlik değil. Hayat inişli çıkışlı; bazı dönemler uzun sürer diye hiç değişmeyecek sanma. Senin seçimlerin, çevren ve bakış açın zamanla yüzünü güldürebilir 🌱✨
Cevap
16Cevap
Yoo değişebilir sanki bu sorudaki garip senmişsin gibime geliyor
Neden gariban olayım, ya sadece soru sordum
Garibanlıkla alakası yok onun garibanın fikrini düşüncesini değiştirmesi gerekir hepsi bu
Doğuştan gelen bir rahatsızlık veya engel yoksa herkes şanslıdır
Ah bee üzdün ablacım kader bizede güler bir gün inşallah 🤗
Hayır değildir. Değişebilir biraz çaba ve biraz da şans işi bu
Hayır Allah'a hiçbir şey zor olur mu. Umulmadık çiçekler açabilir
baak öyle büyük insanlar var kii gördükçe ben neyim ki oluyor adam ama yasamaya devam
Elbet gülecek vaz mı geçelim mücadele mı edelim habımefendi?
Kadere bizim el atmamız gerekiyor yoksa hep böyle gider.
Sabırı ohretıyor hayat ve cok can yakarak
Değiştirmek kendi elinde insanın.
olabilirde olmayabilirde
pozitif düşün pozitifi çağır yeni mottom bu
Dua edeceğiz hep şükür edeceğiz.
Yo gülür
Abla fiziğin gerçekten çok iyi 😀
Allah bilir canım
Tabi ki de değil
Sorun ne ki
O birazda sana bağlı
Hayır değişir