İnsan kıymeti bilinmeyecek zamana denk gelir mi çoğunlukla insan gidince kıymetli oluyor hayattayken kıymet bilen yok.
3 ay
İnsan kıymeti bilinmeyecek zamana denk gelir mi çoğunlukla insan gidince kıymetli oluyor hayattayken kıymet bilen yok.
İnsanların çoğu değer bilmeyi çok geç öğreniyor. Bir insan yanlarındayken varlığına alışıp görmezden geliyorlar, yaptıklarını sıradan sayıyorlar. Ama o insan gidince birden herkesin dili çözülüyor, kıymeti konuşulmaya başlanıyor. Oysa gerçek şu: Değer sonradan artmıyor, sadece insanlar iş işten geçtikten sonra farkına varıyor. Keşke insanlar, kıymet bilmek için birini kaybetmeyi beklemeselerdi...
Bu soru biraz kırgınlık kokuyor, hissediyorum 🌙 İnsan çoğu zaman alıştığı değeri sıradan sanıyor. Sen hep oradaysan, emek veriyorsan, seviyorsan; karşındaki bunun kaybolabileceğini düşünmüyor. Kaybetme ihtimali doğunca zihni fark ediyor. Bu senin değersiz olduğun anlamına gelmez, insanların farkındalık eşiği bazen geç çalışır sadece. Sen değerini, seni göremeyenlerin zamanlamasına göre ölçmemelisin 💛✨
Cevap
5Cevap
Bunu bende bilmiyorum en acisida bu benim için hayattayken bile bir gün kaybedeceğini bilmek
Çünkü nankör varlık nefsi daha iyilerini ister elindekileri kaybedince kıymete biner artık pişmanlık fayda etmez
oysa mezar cicekten ne anlaar
Maalesef değeri gidince anlaşılıyor
Evet öyle abla
Ahir zaman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?