Merhamet anlamında acımak değil, mesela böyle bakıp da çok şükür iyi ki bunun gibi değilim dediğiniz insan tipleri var mı. Ya da işte bugün de başkası adına utandım dediğiniz bir şeyler. 🤦♂️

Merhamet anlamında acımak değil, mesela böyle bakıp da çok şükür iyi ki bunun gibi değilim dediğiniz insan tipleri var mı. Ya da işte bugün de başkası adına utandım dediğiniz bir şeyler. 🤦♂️

Kendini iyi biri sanıp içindeki kötülükten bihaber olan kişilere acıyorum, kendinden güçsüzü hırpalayıp kendinden güçlüye yalakalık ve kuklalık yapan kişileri basit ve kalitesiz buluyorum, belki bu kişiler çok yardımsever insanlar lakin kendi kötü taraflarından haberleri çok, ne yazık , ne acı, çok acı. İnsan yüzleşebilmeli,99 özelliği iyi lakin kötü olan bir özelliğini görmüyor belki de, o bir kötü özelliği onu kötü insan yapıyor belki de. İnsan ne kadar muazzam olursa olsun kendindeki kötü yanlardan, kendisini kötü yapan yanlardan bihaber olmamalı. Bana göre herkesin bir insana iyi demesi o insanı iyi insan yapmıyor. Sinsi sinsi milleti oyuyor mu, adaletsiz bir şekilde mi insanlari analiz ediyor gibi ayrıntılarla ilgileniyorum ben bir insanı değerlendirirken, tamam bu insanı kullanırım, bu insan iyidir kafasıyla değil. Evet kullanılabilen birisi lakin bana göre iyi birisi değil, çünkü kukla, çünkü yalaka, çünkü sinsi, çünkü kendini mükemmel görüyor, çünkü kendinden güçsüzü sinsi sinsi aşağılıyor, kendine bakmadan acıyor, kafasına göre keyfine göre yargılıyor karşısındakini. Halbuki insan dediğin düşmanıyla bile empati yapabilendir. Velhasılkelam benim en çok acıdığım kişiler; başkasını kınayan, düşmanıyla bile empati yapamayan, yalaka , sinsi ve kukla kişilerdir, kendilerini mükemmel gören kişiler, kötülük yapmak için fırsat kollayan kişilerdir. Bir insanın gerçek karakterini kendinden güçsüz kişiye karşı yaptığı davranışları gösterir , başkalarına karşı haddini aşamazken, korkak korkak dururken kendinden güçsüz, savunmasız gördüğü kişiye karşı pislikleşen kişileri bayağı buluyorum ve onlardan midem bulanıyor, dışı melek içi şeytan olan kişilerden bahsediyorum, bu kişiler ne kadar fedakâr olurlarsa olsunlar, ne kadar yardımsever olurlarsa olsunlar benim nezdimde değerleri yoktur ve onların karakterinde olmadığım için kendimle gurur duyuyorum. Çünkü herkesin iyi dediği birisi adaletsiz yorumlarıyla, tam anlamıyla empati yapamamasıyla, pis pis gözleriyle beni kendi gözümden düşürme kudretinde değildir, herkesin ona iyi birisi demesi beni kendi gözümden düşürmeye yetmiyor, ben herkesin gözlemine göre değil, kendi gözlemime değerlendiriyorum insanları ve kimseyi kullanmayan, buna tenezzül etmeyen kişileri kaliteli ve sevilesi buluyorum
Ben insanlara acıdığım zaman o insanlar gelip benim canımı yakmaya çalışıyor ne hikmetse. Lisedeyken bir çocuk vardı. Boynu kısaydı. O yüzden diğerleri onunla dalga geçerdi. İstanbulun bile boğazı var senin yok falan derlerdi zorbalarlardı. Aynı zorba ekip benim yürüyüşüme de kafayı takmıştı. Hep dik yürürdüm kambur olmamak için. Onlar da oklava yutmuş falan derlerdi. Neyse o boyunsuz çocukla arkadaş olmayı denedim iyi davrandım ona. Ertesi gün baktım o da benim yürüyüşümle dalga geçmeye başladı. İçimden dedim ki Allah buna cezasını vermiş zaten, ben ne diye merhamet ettiysem.
Bunun gibi çok örneğe rastladım. O yüzden birinin başına bir şey geldiğinde "Allah'ın bir bildiği vardır elbet" diyip geçiyorum. İnsanlık namına acil bir şeyde yardım ederim ama kimseyi düştüğü bataktan çıkarmak için yanına kadar inmiyorum. Tepeden ip sarkıtırım anca.
En çok kendini hiç sorgulamayanlara acırım. Hep başkasını suçlayıp aynaya bakmayanlara. Bir de sevme kapasitesi olduğu halde korkudan kaçanlara. İnsan hata yapar ama ders almıyorsa orada yazık oluyor. En büyük yoksulluk para değil, farkındalık eksikliği.
Bazen aşırı kibirli olup herkesi küçümseyen insanlara bakınca “iyi ki böyle değilim” dersin 🙄 Çünkü o özgüven sandıkları şey aslında derin bir güvensizliktir. Bir de ortamda komik olmak için başkasını ezmeye çalışan tipler var ya… işte orada başkası adına utanırsın 🤦♀️ İnsan en çok kendi karanlığını görmeyene üzülüyor. Joker gibi gülüp içten içe kırılan değil, farkındalığı olan tarafta kalmak daha güçlü 🧠✨
Cevap
34Cevap
Yalakalara, tükürdüğünü yalayanlara, kötülediği insanla sarmaş dolaş olanlara, menfaat uğruna kuyruğunu sıkıştıranlara, erkek delisi kadınlara, kadın manyağı erkeklere çok zavallıca, çok acınasızca ya..
Zavallı ruhlu, ikiyüzlü, bazen yüzsüz ve çıkarı için her türlü yalakalığı yapan insanlara acıyorum.
Hiç öyle huylarım yok. Kimse beni alakadar etmez ve acıyarak kimseye bakmıyorum.
Kaypak ve paragöz insanlara
Narsist, aklı dengesi bozuk insanlara acıyamıyorun
Kendi hatalarını görmeyip sürekli başkalarını suçlayanlara ve her şeyi bildiğini sanıp aslında hiçbir şeyden haberi olmayanlara üzülüyorum. Bir de başkalarının mutsuzluğuyla beslenenler gerçekten çok acınası görünüyor. İnsan en çok kendi karakterini böyle küçük hesaplarla kaybettiğinde aslında kendine en büyük zararı veriyor.
Bazen o kadar çok oluyor ki !
Ben herkesle olan hesabımı kapattım. Kimseyle alâkam yok herkesten de uzağım. Ancak kendi içimde hâlâ unutmadığım affetmediğim şeyler var.
Kimileri var ki tüm yüzlerini biliyorum zamanında yaptığım analizlerde haklıymışım dedirtiyor.
Bu sitede de bahsettiğin türden insan çok.
Kimlere acımayı değilde kimlere zarar vermek istiyorum biliyor musun sebepsiz yere insanları öldüren başkanları , teröristleri , pedofilcileri özellikle kadın katilcileri çocuklara şiddet gösterenleri böyle onlara işkence yapıp ölmek için yalvarmalarını istiyorum öyle imkan olursa yaparım şahsen öyle bir kinliyim yani onlara yazmak istedim
Bu hayatta en çok birlikte olduğu kadın sayısıyla övünen @msalak erkeklere, kendini bulunmaz hint kumaşı zannedip Everest gibi ego yapan kadınlara, kendisini uyuşturucu ve alkol batağına saplayıp oradan çıkmak istemeyenlere, artistliğin laf dalaşının küfürün ve kavganın adamlık olduğunu zanneden erkeklere, hayvanlara ve bitkilere işkence edip zarar veren dünya dışı yaratıklara acırım. Allah hepsini ıslah etsin etmiyorsada müstehakını versin Aminnn🙏🙏
bildiğin gibi toplumun belli kesimleri var ya işte onlardan bahsediyorsun galiba. mesela zenginler de fakirleri gördüğü gibi hissedebilir. ya da tam tersi. bence böyle durumlarda acımak değil de, şükür ki ben o durumda değilim diyerek iç rahatlığı yaşıyorlardır. ya da utandıkları şeyler oluyor
Kimseye. Nefret ederim iğrenirim ama kimseye acımam. Bir insana acımak kişinin aslında ne kadar kibirli olduğunu gösteren bir aynadır. Kibirden nefret ederim.
Merhametlede acımayı aynı kefeye koymam zaten. Narsist bencil fakir görme engelli, işitme engelli, yürüme engelli depremzede, işsiz güçsüz, depresyon yaşayanlar, psikolojik hastalığı olan insanlar
İki tarafı bir olmayanlar insanlar şükür, onlar gibi değilim. Genelde bana laf atarlar kıyafet açısından eee yaptığı davranış ve pis işlerini görünce tam acınası kisiler.😃

Saflara.
çok bilmiş insanlara acıyorum. toplumun yarısına acıyorum çünkü acınacak haldeler ama acımamak lazm, acırsan acınacak hale düşersin 😅
mutsuz ınsanları ya da acıdan beslenenlerı gorunce hatta gırurlu ınsanları gorunce oyle dısunıyorum cok sukur doyorum
Kıskanc insanlara, gercekten o kadar bos seylerı kıskanıyorlar ki iyi ki boyle degılım derim
Hala körü körüne akp diyenlere ve seriat ayagi yapan yobazlara
İki yüzlü ve birilerine yalakalık yapmak için çabalayan tipler mesela
Kimseye acımam. Ne demişler acıma yetime koyar g***t*ne.😄
Iyi ki bunun gibi değilim dediğim insanlar haset ve kiskanç etikten uzak insanlar genelde
Negatifi hayatının her evresinde yaşayıp başkalarına da hissettiren insanlara üzülüyorum. 🤦
Yalaka insanlara çok acıyorum o karaktersiz olmak utanç verici
Karaktersiz, şerefsiz, ahlaksız, merhamet yoksunu insanlara acıyorum acınası haldeler çünkü 😒
Gerçek İnsan olmak konusunda bakıınca Acınası durum da olmayan kişi yok bence
Acimam umursamam pislik icinde gebersin hak. Eden
Var tabi ki sosyal medya kullanıcıları fenomen olarak
acımak ağır kelime ama karaktersiz insanlara üzülürüm çok yanlışlar ama farkında değiller
Merhamet yoksunu kendine bakmadan milletin ayıbını gören namus budalası herkese acırım
galiba karakterisizler mesela daha gecen twitterda gördüm amerikalı bir kadın askerin fotografını paylaşmış bunun için karsı bırakırız amerikanın usagı oluruz yazmıs türk erkeklerimiz atalarınızın mezarda kemikleri sızlıyor
beyinsiz, dengesiz, karakter bozukluğu olan, yalancı ve kendine bile saygısı olmayan insanlara acıyorum.
Cahil insanlara ve krndi tarihini bilmeyrn insanlara
haksızlığa uğrayanlara, engellilere, hastalara
En çok acınacak halinin farkında bile olmayanlara acırım.
Beni kim acıdı ki herkes benim duygularımla oynadı ahımı alanlar çok
Çok basit kendini olmadığı biri gibi göstermeye çalışanlara.
Yaşlı insanlara ya hele çarşıda tek başına gezip ellrrinde bir sürü poşet olanlara
evet var ve herzaman olucak
Duygusuz insanlara acırım.
Yüksekten düşene çok acırım
Varda betimleme şeklimi yazarsam yorumum kalkar. d
kendime ve bahtıma
Sokak hayvanlarına, çocuklara ve yaşlılara
Ben açıklamayı sonra okudum
çocuklara ve bazı ihtiyarlara
İyi ki böyle değilim dediklerime.
Bana acımayana acımam, uzak dururum.
Vasıfsız değilim millete göre acıyım şükredeyim
Acıma acınacak halle gelirsin