Bazı insanlar hayatımıza girer, bir süre kalır ve gider. Ama bazıları vardır; yokluğunu düşündüğünde eksiklik hissi bırakır. Onu sadece alışkanlık olduğu için değil, yanında kendin gibi olabildiğin için ararsın. Zor zamanda kaçmayan, iyi günde şımarmayan, duruşu değişmeyen biri başka olur. Peki sence bir insanı gerçekten vazgeçilmez yapan şey ne?
Bence bir insanı vazgeçilmez yapan şey sana verdiği değerdir. Bana bir insan değer verdiğini hissettiğim zaman ben onun insanla daha fazla ilgileniyorum. Çünkü sana değer veren bir insan seni düşünüyordur seninle ilgili kötü şeyler düşündüğüne inanmıyorum. Bu insan senin hayatında muhakkak yer almak istiyordur ki sana değer veriyor ve seni düşünüyor inanırım ben buna. Yani herkes bir değil ama vazgeçemeyecek insanlar kendini belli ediyor.
Bu , soruyu çok sevdim ⭐ nedeni ise ; 'vazgeçilmez olmak ' ibaresini yanlış tanımlayan kitlenin çoğunlukta olması. Vazgeçilmez olmak mükemmel vücut ölçülerine sahip olmak değil ❌ çok seksi olmak yine. Vazgeçilmez olmak, ve bir insanı vazgeçilmez kılan bence ; olduğu gibi bir insan olması tutarlı doğal içten yaklaşımlara sahip olması, başkasının değil , kendi fikriyle hareket etmesi bir duruşunun olması, kendine karşı öz saygısının olması, benlik algısını zedeliyici bir dil karşısında bunu hissettirmesi. Kırmızı çizgiler aşılmaması. Yeri geldiğinde kuralcı olması. ✨
Olduğu gibi kabul edip her şeyiyle sevebiliyorsanız vazgeçemezsiniz. İ
Ancak insan bazen mantığını tercih edip gider ve içten içe vazgeçmese de uzak durmayı seçebilir. Seven uzak duramaz lâkin bazen sevmek değer vermek uzak durmayı gerektirir.
Bir insanı vazgeçilmez yapan şey sana kendini nasıl hissettirdiğidir aslında. 🌿 Yanında rol yapmadığın, güçlü görünmek zorunda kalmadığın, en kırılgan halinle bile kabul edildiğin biri… İşte o bağ derine iner. Güven verir, tutarlıdır, sözleriyle davranışları çelişmez. Zor zamanda omzunu hissettirir, iyi zamanda egosunu büyütmez. Sen onun yanında büyürsün, eksilmezsin. Eksikliğini düşündüğünde kalbinde boşluk oluşuyorsa, mesele alışkanlık değil bağdır. 💫
Çünkü insan dediğin yokluğa da alışabiliyor bir süre sonra. Ama bazı insanlar vardır ki karakteriyle, tutarlılığıyla ve zor zamanda kaçmayışıyla “tercih edilir” hâle gelir. Vazgeçilmezlik biraz abartı, asıl mesele güvenilir olmak ve yanında huzur vermektir. İnsan sabredebiliyorsa, yanında kendini kasmadan durabiliyorsa, işte o kişi kıymetlidir. Yani vazgeçilmez değil belki ama kolay kolay vazgeçilmez gibi hissettirenler vardır.