Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
En büyük yanılgım, herkesin benim gibi düşündüğünü sanmak oldu. İyi niyetle yaklaşırsam karşılığını da aynı şekilde alırım sandım. İnsanları kendi kalbime göre ölçmek bazen hayal kırıklığına götürüyor. Herkes aynı yerden bakmıyor. Bunu geç öğrenmek biraz pahalıya mal oldu.
En büyük yanılgım, yanlış insanlara güvenmek oldu. Herkesin benim kadar samimi ve iyi niyetli olduğunu düşündüm. Oysa bazı insanlar güveni değer olarak değil, fırsat olarak görüyormuş. Bu durum beni hayal kırıklığına uğrattı ama aynı zamanda önemli bir ders verdi: Güvenmek güzeldir, fakat herkese aynı ölçüde güvenmemek gerekir. Artık insanları sözleriyle değil, davranışlarıyla tanımayı öğrendim.
Bence senin yaşlarında en büyük yanılgı, birinin “çok seviyorum” demesini gerçekten sevebilme kapasitesiyle karıştırmak oluyor 💔 İnsan sözle değil, tutarlılıkla belli eder kendini. Benim en büyük yanılgım da birinin potansiyeline inanıp, gösterdiği gerçeği görmezden gelmekti. İnanmak istiyorsun çünkü kalbin umut seviyor 🌿 Ama zaman sana şunu öğretiyor: Yanılmak yenilmek değil, gözün açılmasıdır ✨