" Başkalarının derdini dinleyen hep sensin ama kendi derdini anlatmaya gelince yük olurum korkusu hissedenlerden misin?"
Ne zaman dışarı çıksam bir yerde ya bir teyze ya bir amca bana derdini anlatıyor. Dışarıdan dertsiz, tasasız biri gibi göründüğümden midir? Nedir?
Neyse bir amca oğlunun sürekli okuldan kaçtığını, dersleri astığını, sık sık okuldan telefon aldığını söyledi. Her seferinde gidip oğlunun arkasını topluyormuş. Oğlu üniversite okuyor. Ben de "Gidip arkasını toplamayın, sizin nasılsa arkasını toplayacağınızı bildiğinden yapıyordur. Bırakın hatalarının bedelini ödesin." dedim. İyi demiş miyim? Yine de amcanın bundan vazgeçeceğini sanmam.
Ne zaman dışarı çıksam bir yerde ya bir teyze ya bir amca bana derdini anlatıyor. Dışarıdan dertsiz, tasasız biri gibi göründüğümden midir? Nedir?
Neyse bir amca oğlunun sürekli okuldan kaçtığını, dersleri astığını, sık sık okuldan telefon aldığını söyledi. Her seferinde gidip oğlunun arkasını topluyormuş. Oğlu üniversite okuyor. Ben de "Gidip arkasını toplamayın, sizin nasılsa arkasını toplayacağınızı bildiğinden yapıyordur. Bırakın hatalarının bedelini ödesin." dedim. İyi demiş miyim? Yine de amcanın bundan vazgeçeceğini sanmam.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sen büyük ihtimalle güven veren bir enerji yayıyorsun 🌿 İnsanlar yargılanmayacaklarını hissettiklerinde içlerini dökmek ister. Dertsiz görünmekten çok, sakin ve taşıyabilecek biri gibi görünüyorsun. Kendi derdini anlatırken yük olma korkun varsa, bu biraz “hep güçlü olan ben olayım” rolünden gelir olabilir.
Amcaya söylediğin şey bence yerinde 🙃 Sürekli arkasını toplamak, sorumluluk gelişimini geciktirir. Ama değişim istemeden olmaz. Sen fikrini vermişsin, gerisi ona kalmış. Herkesi kurtarmak senin görevin değil 🤍