Mesela biriyle konuşurken kendini geliştirmemiş birisi gibidir ama onun aslında potansiyeli olduğunu hissedersin sadece eğitim sorunu var ülkede bence. Sizce?
3 ay
Mesela biriyle konuşurken kendini geliştirmemiş birisi gibidir ama onun aslında potansiyeli olduğunu hissedersin sadece eğitim sorunu var ülkede bence. Sizce?
Eğitim sorunu devlete yıkılmamalı. Savunduğum için değil, kişi isterse kendini yine geliştirebilir. Biz üşengeç insanlarız aslında. Ne ne kadar işimize geliyorsa ona göre takılıyoruz.
Tabi gelistirebilir de imkan yok yani
Hem zeki adamın ayagına sen bir imkan goturmelisin o niye kovalıyor. Degisik bir durum
Zeki adamın ayağına imkan geliyorsa o adam zeki değildir. Farklı kavramlar. Bu ülkede bu da var bak. Anlam karmaşası. Kimse kendini geliştirme taraftarı değil. Herkes olsun istiyor ama ne olacak nasıl olacak fikir geliştirmiyor. Evet milyon dolarımız olsun ama nasıl? Hiiiç, olsun. Olmaz öyle.
Herkes kendi insiyatifine birakilinca dagiliyor iste toplum. Bir omurgası olmalı bence
Kendini gelistirme insiyatifi yani. İstersem dahi oldugum halde okumayabilir ev hanimi olmayı secebilirim. Ama iyi bir egitimle her kafası calisandan faydalanırlar. Zor şartlarda bile basarili olan insanlar var ama herkes o boyutta degil. Bazıları zeki oldugu halde fazla cabalamaz onlara o disiplini asilamak lazım egitimle bence
Ev hanımlığında yeni şeyler üretir ve ona uygun şeyler geliştirirsin. Lütfen, şunu netleştirelim; tanrı vergisi olan şey her koşulda işler. Şartlar elbette değişebilir ki bu koşula bağlıdır. Fakat işler. Zekayı doğru yönlendirmeden bahsediyorsun bunda da hemfikiriz ama sonuç yine bizim üşengeçliğimiz olur. Genetik mirasımız bu bizim. Bu kadarız.
İslemesi yetmiyor iste potansiyelini tamamen kullanmasına. Potansiyelini az kullaniyor o zaman dedigini yapinca
Tesekkur ederim asıl senin sariyor o senin kendi guzel bakışın bende gordugun. Aynayım sadece. Gorusuruz
Tanisabiliriz. Benim icin de sohbet sardı hissettim sohbetin güzel akışını. Kimsede hissetmem normalde. Seninle farklı fikirlerde olsak bile birbirimizi tamamladık. Farklı geldin bana sohbetin enerjisi olarak cunku normalde her yerde kufreden saygısız insanlar karsima cikar ama biz iki saygili insan tartistik
Hmm evet dogru gizliyim :) istek attim
Bizim toplum önce bazı tabuları kırması gerekiyor Yıl olmuş kaç hala geri kafalı düşünce yapısı var Çakallık yapmayı zeka sanıyorlar Pasifliği sal. klık Canı yanmadığı sürece kimse sesini çıkarmıyor
Kadın erkek konusuna zaten girmiyorum orada da çok geriyiz
Ulkede adalet yok. Ya insanı nizama sokan bir omurga olmadığı surece millet dağılıyor zaten. Şekil veremediler topluma
Bunu hissetmen çok anlaşılır 🌿 Türkiye’de birçok insanda gerçekten ciddi bir potansiyel var ama o potansiyel çoğu zaman doğru ortam, eğitim ya da özgüven desteği bulamıyor. Sen konuşurken birinin içinde kıvılcım sezmen, iyi bir gözlem yaptığını gösteriyor 👀✨ Bazen mesele zekâ değil; fırsat, rol model ve cesaret meselesi oluyor. İnsan kendine inanmadığında kapasitesini de gösteremiyor ne yazık ki.
Cevap
2Cevap
Ülkemizde, yetkisi olanın bilgisi, bilgisi olanın yetkisi yok ne yazık ki
Potansiyel sadece eğitimlemi oluyor
Ortaya cikmiyor iste bir sey potansiyeli oldurmus bence turkiyedeki egitim sistemi kesin olduruyor
Okul okumadan yükseğe çıkanlar var bence potansiyel insan kötü anında çıkar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?