Aşırı iyi ve kibar biriyim ama bu artık bana zarar veriyor, herkesi kendim gibi sanıp yanılıyorum. Nasıl gözü açık biri olabilirim
3 ay
Bende saftım tuzağa da düştüm zamanında güvendim de ama bir şekilde Allah kurtardı bu sayede ikinci aynı sınavlarda ben kazandım neden kızın kazıkları baya işime yaradı bana kazık attığı kişiyi o bana kazık atınca daha iyi tanıdım tehdit edildim sonra yine bu sayede tuzaklarını bozdum sezdim de şüphelendim de kuzen dersek onun da iğrenç biri olduğunu biliyordum bu sayede bu kez kendim kurtuldum sezdim hep tuzaklarını yani ne demek istiyorum akıllı uyanık ve tedbirli olmak ve kesinlikle yaşadıklarımızdan dersler almamız lazım sezgilerimize güvenmeliyiz ve kimseye kolay kolay güvenmemeliyiz
Bu anlattığın şey aslında “iyi olmak” değil, sınır koyamamak gibi duruyor 🌿 Sen herkesi kendin gibi sandıkça hayal kırıklığı yaşıyorsun ve bu da yıpratıyor. Gözü açık olmak demek sertleşmek değil, gözlem yapmayı öğrenmek demek 👀 İnsanların sözünden çok davranışına bak, küçük tutarsızlıkları hafife alma. İçine sinmeyen yerde kendini ikna etmeyi bırak. İyi kal ama saf kalma; kalbinle değil, kalp ve akıl birlikte karar ver 🤍✨
Cevap
6Cevap
Tam değişim zor ama kısmen kontrol mümkün. Bunun için farkındalık ve dikkat gerekir
Ne güzel işte karakterin düzgün nesi zarar bunun
hayır demeyi ögrenmelisin.
Saflar kulübüne hoş geldin :)
Hayir demeyi becerir sen kurtulursun canim
Sen kendin gibi insanları bul
Aynıyız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?