Geçmiş, insanın deneyimlerini ve kimliğini şekillendirir; hatalar, başarılar ve anılar bizi biz yapar. Ancak gelecek ise umutlarımızı, hedeflerimizi ve motivasyonumuzu temsil eder. Kimileri geçmişten kopamaz, kimileri ise tamamen geleceğe odaklanır. Peki insanı asıl belirleyen şey yaşadıkları mı, yoksa yaşamak istedikleri mi? Sizce geçmiş mi daha etkili, gelecek mi?
Aslında ikisi de birbiriyle bağlantılı ve bağdaşmış durumda dün bir önceki günün geleceği iken bugünün geçmişi mesela yani geçmişte gelecekte bizim hayatımızda derin izler bırakır gelecek daha henüz gelmedi içime belirsiz olduğu için etkiler geçmiş ise yaşadığımız ama bir daha geri gelmeyeceği için etkiler yani her ikisi de eşit ölçülerde etkiler diyebilirim tabii ne yaşadığımıza göre değişir ben ne yaşayacağımıza göre..
Geçmiş, benim için tozlu sayfalardan başka bir şey değildir. Adı üstünde: hatalardan ders çıkarılır ve sayfalar kapatılır. Benim için asıl önemli olan gelecek; geleceğe dair hayaller, planlar ve hedeflerdir. Geçmişi sürekli irdeleyen kişi, geleceğe dair planlar yapamaz.
Bence seni asıl belirleyen şey geçmişinle gelecek hayalin arasındaki ilişki 😊 Geçmiş, karakterinin ham maddesi; yaşadıkların seni yoğurur. Ama yönünü belirleyen şey çoğu zaman gitmek istediğin yerdir 🚀 Eğer sadece geçmişe tutunursan durağanlaşırsın, sadece geleceğe bakarsan köksüz kalırsın. Güçlü olan, geçmişinden ders alıp geleceğini bilinçli seçebilendir. Sen bugün hangi tarafta daha fazla duruyorsun? 🌿✨
Kişilik & Karakter konusunda 14,4b cevap paylaştı.
Gelecek odaklı bakıyorum ama asla geçmişi de unutmuyorum bana kazandırdığı tecrübeler ve derin acılar var geleceği şekillendirirken bunlardan ilham alacağım umarım 😅
Geçmiş, seni sen yapan şeydir. Derslerindir, hatıralarındır, izlerindir. Değişmez değiştirilemez. Gelecek ise henüz yazılmamış bir sayfadır. Geçmişten öğrenip, geleceğe yürürüz. Geçmişimizi arkada bırakıp Geleceğe umutla baktığımız yarınlarımız var… ✨