Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Kolay affeden biri değilim ama kin de tutmam. Kırıldığımda içime atarım, biraz mesafe koyarım. Eğer pişmanlık ve emek görürsem yumuşarım. Ama aynı yerden iki kez darbe almak istemem. Affetmek mümkün, eskisi gibi olmak her zaman değil. Kalp hatırlar, sadece sesi kısılır.
Affedecek olmam birilerine kapı açacağımın ibaresini taşımaz. Emin bir şekilde o insana “sen benim düşmanımsın” dediysem yer yarılıp denizler kaynayana kadar artık sözümden dönmem. Onlar belkilerle ve ihtimallerle bomboş umutlara dayanarak aldatsınlar kendilerini. Ne belki ne ihtimal ne de bir umut vardır. Bitmiştir artık. Onları da yanlışa uğradıkları konusunda önceden uyarırım, zaten uyarımı dinlememiş olmalarının acı sonucudur bu düşmanlık. Kendilerini düzeltmeye çabalamadılar, bu çabalarının can yakıcı sonucunu görsünler bakalım. Artık benden hiçbir yarar verici şeyler alamayacaklar
Affedeceğim evet zamanında çok şeyleri affettim fakat ben hatalı oldum. Öyle herkese affetmemek gerekiyor. Bazı insanlar seni kullanıyorlar resmen. 1 2 3 defa affediyorsun ondan sonra başına çıkıyorlar. O yüzden bir iki laf edip ikinciye biletini kesmek lazım. Sen ne kadar çok değer verirsen o kadar çok zarar görüyorsun çünkü. Hani bir laf var ya eşeğe ne kadar çok değer verirsen kendini yarış artık zannedermiş. Onun gibi işte sen ne kadar insana değer verirsen o da kendini o kadar üstün görür senden. İnan ol sen ne kadar kötü olursan o kadar yaramıyorsun insanlara.
Affedici biriyim ama bu “her şeyi sineye çekerim” demek değil 😌 Sen de bilirsin, affetmek bazen kendin için bırakmaktır, karşındaki için değil. Eğer biri bilinçli şekilde sınırını aşıyorsa orada köküne kibrit suyu moduna geçmem gayet doğal 🔥 Ama hataysa, pişmanlık varsa ve samimiyet hissediyorsam yumuşarım. Yani kalbim yumuşak, hafızam güçlü 😉✨
Değildim eskiden. Bir gün annem "Bizi yaratan Allah işlediğimiz onca günaha rağmen tövbe edin affedicem diyor biz kim oluyoruz birbirimizi affedemiyoruz?" demişti. O gün bugündür daha az kindar ve olgun bakıyorum insanlara. Affetmek iyidir
Ben bu hayatta tek bir kişi hariç genelde affediyorum Allah'a havale ediyorum ama o diğeri için etmediğim beddua halende ederim ahirette hesap gününü bekliyorum gün yüzü görmesini istemem tabi benden çok ama çok mutlu hayat ona güzel hep iyilerin canı yanıyor maalesef sefasını o sürüyor acısını ben çekiyorum gece gece Allah belasını versin
Kısaca şöyle anlatayım üni hayatımı mahveden bir insandı tek taraflı sevdiğim kızdı işte üni dönemi ilişki düşünmediğini sadece okul okumak istediğini söyledi o süre zarfında benden maddi manevi ders ödevlerden faydalandı ara ara diyordu sen hayalimde ki karaktere sahip erkeksin sen süper muhteşem bir erkeksin şans verilecek erkeksin gibi diyerek ümit veriyordu üni sonda konuştum öncelerinde de çok kez konuştum hep ilişki düşünmediğini söylerdi üni bitsin bakarız diye oyaladı " ay kanka ben seni arkadaşım dostum biliyordum seni üzmemek için yanında durdum sen benim kankamdın hiç yakıştıramadım sana nasıl böyle bir his beslersin yazıklar olsun arkadaş olarak konuşmak istersen olur ötesi olmaz" deyip s* çekti 1 ay sonra ise evlendi Allah belasını versin umarım gün yüzü görmez kalbi benim çektiğim acılar gibi bir ömür yansın İşte hayat onun gibiler mutlu mesut yaşıyor bizim hayatımızı kararttı onun yüzünden ne bir sevgilim oldu ne üni döneminden keyif aldım hiçbir şey öyle çöp etti hayatımı gitti ne toparlanabildim adam akıllı ne hayattan keyif alabiliyorum hiçbir şey Hayat ona güzel güllük gülistanlık kocası ile sürekli foto atıyor büyük bir aşkla ona bakıyor geziyor yiyor içiyor onun bu kadar mutlu olmasını ben kaldıramıyorum Sende hayatına bak diyebilirsin normal bir şey hayatım gitmiyor taliplim yok beğenen yok beni evlenemedim öyle kaldım
İyi de hata sende. Kız baştan demiş ben ilişki düşünmüyorum okuluma bakıcam diye. Sen niye kendini kullandırıyorsun ki? Sana umut veren olmamış. Kendi kendine gelin güvey olmuşsun kusura bakma da
Kız ben ilişki düşünmüyorum dediğinde sen yoluna bakacaktın. Verilmeyen bir umudun pesinde koşup sonra da suçu başkasında arıyorsan psikolojik destek almanı tavsiye ederim bir sağlıkçı olarak
@Nightwalk35 sen sanırsam kendi hemcinsini koruyorsun ilişki düşünmeyen ve okul zamanı boyunca bana "sen okuldan sonra evleneceğim karaktere sahip bir erkeksin" "sen her kızın hayalindeki erkeksin" "üniden sonra sana şans vermek isterim" demek nedir bu dalga mı geçiyorsun benle üni bittikten 2 aylık bir süre sonra evlendi ne ara tanıştı ne ara evlendi
@Nightwalk35 yazdıklarımı okumamışsın çok belli de boş ver ben kimseye takılıp kalmadım acı çekmem ve unutmak uzun sürdü o süre zarfında yaşlandım bekar kaldım kimse beni beğenmedi almadı evlenemedim
@Nightwalk35 taliplim olmadı çevrem azaldı hayatımı mahvetti benim kendi hayatını kurtardı mezun oldu yedi içti evlendi mutlu mesut yaşıyor ben nasıl evlenebilirim kısmetim nasıl açılır anneme dünya hayatı ile nasıl mürivetimi görür düğünüm olur yalnızlıktan kurtulur ve aile hayatım olur diye düşüneyim
Ona hayat güzel bizde onun yaşattığı kötü hayatı yaşayalım ne güzel adaletli dünya onun yüzü hergün gülüyor mutlu mesut ben ise hergün ağlıyorum yaşıtlarım evlendi evde kaldım kimse yüzüme bakmıyor şans vermiyor çevrem azaldı bekar kimse kalmadı gençler genç istiyor yani hayatım mahvetti
Ben kimseyi korumuyorum da savunmuyorum da. Kız çok doğru yapmış demedim. Kız bu kadar dengesizce davranan biriyse sen niye senelerce ona umut bağlıyorsun diyorum. Burada yanlış gerçekten sende. Niyeti olan şu an kabul eder. Oyalamaz. Oyalayan ve senelerce bekleten insana de senin çoktan güle güle demiş olman gerekiyordu. Kullanılmışsın ve bunu fark etmemişsin. Tüm suçu başkasına atma. Kendin de burada sorumluluk al. Zaman değerlidir. Değmeyecek insanlara, uzaktan umut verip hiçbir icraat göstermeyen insanlara umut bağlamamayı öğrenmeniz gerekiyor
Sen bir hata yapmışsın ve bunun sorumluluğunu al ve hayatına devam et. Değmeyecek insanların arkasından üzülüp de ah vah etmenin sana bir faydası yok. Üni bittikten sonra şans vermek istiyorum diyen biri şans vermek falan istemiyordur. Cepte tutuyordur. Hisleri olan insan ertelemez. Bu bilgiyi al, at cebine ders çıkar. Bi daha da kimsenin seni oylamasına izin verme. Sen o kıza kızmaktan çok talibinin olmamasına kızıyorsun gibi geldi bana. Her şeyin bir zamanı var. Bu kadar öfke duyma hayata karşı. Vakti gelince olur.
@Nightwalk35 güzel söylüyorsun o zaman insan sevince gözü kör oluyor birde benim gibi hiç sevgilisi olmamış utangaç ve çekingendim o dönemler halende öyle sayılırım maalesef beni elinde oynattı Allah bu ramazan ayında ona gün yüzü göstermesin amin
@Nightwalk35 çok istiyorum doğru taliplim yok ona da kızıyorum üniversite zamanı farklı kızlar vardı ama o engel oldu benimde hatam vardı gözüm kör olmuştu şu an çevremde hiç kimse yok evlenemiyorum ona da engel oldu sadece kendi menfaati için bilmiyorum herkes Her şeyin bir zamanı var. Bu kadar öfke duyma hayata karşı. Vakti gelince olur. Böyle diyor senin gibi ama ben görmedim daha ne kadar bekleyeceğim ki yaşlandım onun yüzünden evlenemedim
Dediğim gibi destek al. Bu kadar karamsar bakış açısı iyi değil ve sen kendini böyle eziyorken seni başkaları da ezer. Sen kendine verdiğin değer kadar varsın. Belli ki kendini sevmiyor ve kendine güvenmiyorsun ama şunu unutma ki sen kendini ne kadar sevip güvenirsen, başkaları da seni o kadar sevip güvenir. Kendini sevmeyen insanı kimse sevmez. Sen kendini nasıl görüyorsan insanlar da seni öyle görür her zaman. Sen kendi aynansın. Sevilmek istiyorsan önce senin kendine değer verip sevmen gerekiyor
@Nightwalk35 kendim içinde dua ediyorum ama dua edilmek ile olmuyor çaba gerekli ama çabalayamıyorum çünkü evleneceğim konuşacağım kimse yok çevremde bekar yok
@Nightwalk35 bana hiç bir psikolog iyi gelemez bana sadece iyi gelecek tek şey onun üzüldüğünü mutsuz olduğunu ağladığını canı yandığını kapıya atıldığını görmek o zaman iyi olurum
@Nightwalk35 peki kendini ne kadar seversen sev başkaları seni sevmiyorsa kızlar sana bakmıyor değer vermiyorsa ne anlamı kalır ki yine canın her defasında yanıyor kabul ediyorum ben hiç iyi değilim çünkü insanlar hep beni menfaat için yanımda durdular kimse benim durumumu sormadı iyi ve kötü günümde yanımda olmadılar benim haricimde herkes çok mutlu eşleri olan insanlar var benim yok mesela
Sürekli başkalarından bişey bekliyor gibi bir halin var. Başkaları seni sevsin, baskalari nasıl olduğunu sorsun vs. Kendine değer vermeyi buna bağlıyorsan ozguvenin yok demektir. Ozguvenini geliştirmen lazım. Başkalarının davranışlarına göre şekil almayı bekliyorsun. Hayatının hatası.
@Nightwalk35 inan ki ben başkalarından bir şey beklemiyorum kendime değer vermeyi doğru tamam senin dediğin gibi kendime çok değer verdim eskisi gibi yine değişen bir şey olmadı sen kendinden küsmezmisin
@Nightwalk35 bir insan kendini neden ezikler ve küçük görür bunun tıbben biliyor musun çünkü hiç bir kız seni beğenmediği zaman öyle oluyorsun eskiden kendimi severdim artık sevmiyorum çünkü onların tipi ve bakabileceği biri değilim
daha fazla futbolcu biliyorum. onlar bir kısmı tabii. ve eskiler evet. eskileri herkes kolay kolay bilmez. ben eski sevgilimden dolayı biliyorum çoğunu. iyi futbolcular.
Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı.
Hata ise gönlüm boldur. İnsani bir şey. Affedilmez mi. Fakat yanlış ise karşıma hiç çıkmasın. Boşuna konuşmuş olur. Kırmızı çizgiminden ödün vermem. O zaman ben olamam.
Bazı şeyleri affetmem zor aslında Mesela güvenimi kıran veya bana kasıtlı yapılan şeyleri kolay kolay unutamıyorumo yüzden affetmek de pek mümkün olmuyor
Ya ben affediciyim kimseye kin beslemem ya da nefret etmem. İçimden affederim ama karşı tarafa belli etmem. Ruhumda kötü enerji barındırmam 🙂Güvenmem , hayatımdan komple silerim.