Bazen insanın canı sıkılınca en alakasız, en gereksiz şeylere dalası geliyor. Saçma videolar, anlamsız araştırmalar, hiçbir işe yaramayan küçük uğraşlar… O an mantıksız gibi görünse de insanı kısa süreliğine rahatlatabiliyor. Peki siz de canınız sıkılınca mantıksız şeylerle vakit geçirir misiniz, yoksa verimli bir şeyler yapmaya mı çalışırsınız?
Kişilik & Karakter konusunda 11,3b cevap paylaştı.
Canım sıkılınca bazen mantıksız şeylere sarıldığım oluyor. Anlamsız videolar izlemek, boş boş bir şeylerle oyalanmak kafayı dağıtıyor. Her zaman derin düşünmek insanı yoruyor. Bazen aklı susturmak iyi geliyor. Küçük kaçışlar zihni dinlendiriyor, sonra hayata daha net bakabiliyorum.
Can sıkıntısı aslında zihnin “bir mola istiyorum” deme şekli 🙂 O an mantıksız görünen videolar ya da alakasız araştırmalar sana kısa bir kaçış alanı yaratıyor. Ben de bazen bilerek yapıyorum bunu, çünkü sürekli verimli olmaya çalışmak insanı yoruyor. Ama şunu fark etmelisin; eğer o kaçış saatler sürüyorsa altında kaçtığın bir duygu olabilir 📱🍕 Denge kurduğunda hem rahatlar hem suçluluk hissetmezsin 😉
Normalde yapacak çok şeyim var ama oruç olduğumdan pek istemiyorum. Akşama kadar müzik + makinelerle uğraşıyorum, tamir ediyorum inceleyip hakkında bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum, hayvanlarla oynuyorum vs. Makineler gözüme çok estetik geliyor, bir yere oturup uzun uzun seyredebilirim. Makine dediğim tarım makineleri ve ekipmanları, arabalar vs.
Saçma sapan şeyler yaparım misal; kağıt parçası pinçik pinçik keserim elimle, bitmiş ilaçların folyosunu soyarım, kuru bi dal parçasını ya da bi yaprağı tırnağımla küçük küçük keserim ya da bi çubuk bulup toprakla saçma resimler ya da çizgiler yaparım
Size şunu söylim mi şunu yapar mıydım yapmaz miydim sorularına görüş yazarken ben jgfjf baya sıkıldığımı hissediyorum şu sıralar sıkıldığımda verimli şeyler yapmam nerde saçmalık var oraya sararim jffj
Mantıksız değil de kafa dağıtıcılar var ✨ oyun 🎮 oynamak gibi. Şarkı söylemek gibi. Bunlar mantıksız değil enerjiyi başka alanlara kanalize etmemizi sağlıyor sadece.
Uluslararası kurumsal bir şirketin insan kaynakları departmanı oluyor (İK) işe alım için adayları seçip eğitimler veriyorsun oryantasyon süreçleri vs mülakatlar gerçekleştiriyorsunuz 🆚 teşekkürler 🥳🎈
Canım sıkıldığında bile çok mantıksız şeyler yapmam. Elbette kafamı dağıtacak şeyler bulurum ama tamamen boş ve anlamsız işlerle vakit harcamam. Zamanımın ve enerjimin kıymetini bilirim.