Mutlu olanlar bilmezler içten elhamdülillah demeyi. Ama zor durumda olanlar, acı çekenler ve üzgün olanlar her zaman içten elhamdülillah derler, iyi ki böyle oldu bunun beteri olmadı diyorlar. Hep dört gözle mutluluğu beklerken zor zamanlarında hep elhamdülillah diyorlar.
Elhamdülillah diyor musunuz? Ne sıklıkla? İçten Elhamdülillah diyor musunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
4 ay
acı çekmeyi ve zorluklara şükretmeyi bir erdem sanıyorsun ama o içten çektiğin elhamdülillah nidalarının hangi karanlık hükümleri kutsadığının farkında mısın mesela nisa 11 ayetiyle mirasta yarım insan sayılmana veya bakara 282 ayetiyle aklının ve şahitliğinin bir erkeğin yarısı kabul edilmesine de şükrediyor musun nisa 34 ayetinde erkeğe seni disiplin adı altında dövme yetkisi veren o hiyerarşiye veya bakara 223 ayetinde seni sadece bir tarla gibi gören o mülkiyetçi dile mi iyi ki böyle oldu diyorsun beterin beteri var diyerek sığındığın o liman aslında nisa 3 ve ahzap 52 gibi ayetlerle seni bir bireyden ziyade bir sayıya ve nesneye indirgeyen zihniyetin ta kendisidir ahzap 50 ayetinde sadece bir erkeğe tanınan o özel cinsel imtiyazları veya maide 33 ayetindeki vahşet dolu cezaları okurken de aynı huzuru duyabiliyor musun gerçek şu ki senin bu şükür dediğin şey aslında çektiğin acıyı kutsallaştırıp celladına aşık olmaktan başka bir şey değil zihnin bu ağır çelişkilerle ve aşağılanmalarla başa çıkamadığı için teslimiyeti huzur sanıyor sence kendi varlığını bu kadar hiçe sayan ve seni ikinci sınıf gören bu kadar çok ayete karşı hala elhamdülillah diyebilmek bir inanç mıdır yoksa kendi onurundan vazgeçmek midir
0
4 Yorumla
Soran
4 ay
Beyfenfi sen ne yaşıyorsun kafanda? Sence ben şükür mü ediyorum? Dedim ki elhamdülillah diyip dört gözle mutluluğu beklemek, yani Allah'ın sevmediği isyani etmek yerine haline elhamdülillah diyip Allah'tan korkup, iyi ki bana beterini nasip etmedin demek. Yoksa biz iyi'yi ve kötüyü ayırt edebiliyoruz yani sen merak etme. Kötü şeylere şükür etmiyoruz, bunları çoğaltmıyoruz isyan etmek dertlerimi çoğaltır isyan etmemek değil. Bizde biliyoruz sap! kların iyi bir şey olmadığını ve kötü bir şey olduklarını. Sen olayı yanlış anlamışsın yani.
Asıl önemli olan mutlulukta Elhamdülillah demektir
0
2 Yorumla
Soran
4 ay
Evet kesinlikle öyle, o yüzden mutlu olanlar bilmezler dedim, çünkü gerçekten insan mutluyken elhamdülillah demiyor. Hep daha çoğunu ve fazlasını istiyor.
Selin, söylediklerinde derin bir duygu var 🌙 İnsan gerçekten zor zamanlarda şükretmeyi daha bilinçli yaşayabiliyor çünkü kaybetme korkusu farkındalığı artırıyor. Ama aslında içten bir elhamdülillah sadece acıya değil, huzura da söylenince güçleniyor 💛 Sen şükrettiğinde beynin yokluğa değil, var olana odaklanıyor. Bu da ruhunu dengeliyor. Mutlu anlarda da fark ederek şükretmeyi denersen içindeki tatmin duygusu büyür ✨
Ahh Allah hep dualarını kabul etsin canım benim. Küçücük bir dua'ya muhtacım. Kimsenin beni üzdüğü yok, nasip bu işler, ben dediğim gibi kaç yaşıma geldim henüz mutlu olduğum tek bir anım bile olmadı benim. Nasibim böyle..
Bak ne dersen öyle olur ama her fırsatta ben çok mutluyum ben çok şanslıyım de 2-3 ay birşeylerin değiştiğini anlayacaksın en ufak şeyden mutlu olmaya çalış mutluluğunu kendin yapmaya çalış hobi edin kafa dağıtacak şeyler yap hele nasibim böyle diyorsun ya o lafı kullanma her şey çok güzel olacak de
Zor zamanlarda Hamdolsun denilir. Güzel zamanlar için şükredilir ki güzellikler artsın.
0
1 Yorumla
Soran
4 ay
Canım ben ne demek istediğini iyi anlıyorum, ama benim bahsettiğim "elhamdülillah". Her haline elhamdülillah demek yani (isyan) etmemek razı gelip sabretmek.
İyi şeyler için elhamdülillah, kötü şeylerden kurtulunca hamd olsun diyorum. Gün içinde fazlaca kullanırım. İnsanlar maşallah dememden de elhamdülillah dememden de rahatsız oluyor ama ben bir müslümanım 😊