Hayat insanı değiştirir derler; yaşadıklarımız, kırıldıklarımız, öğrendiklerimiz bizi dönüştürür. Ama herkesin içinde, ne olursa olsun yerinden oynamayan bir taraf vardır. Zor zamanlarda daha net ortaya çıkar, baskı arttıkça daha belirginleşir. Belki bir duruş, belki bir merhamet, belki vazgeçmeyen bir inat. Peki sizi gerçekten siz yapan, kimsenin değiştiremediği özelliğiniz hangisi?
Sizi gerçekten siz yapan, kimsenin değiştiremediği özelliğiniz hangisi?
Beni gerçekten ben yapan ve hiçbir rüzgarın değiştiremediği özelliğim; kendi değerimi başkalarının onayına bağlamamam. İnsanlar bazen beni belli kalıplara sokmaya, 'şöyle olmalısın' diye hapishaneler inşa etmeye çalışabilirler ama ben o sınırların dışına çıkmayı her zaman bilirim. Nezaketimi bir zayıflık, sessizliğimi bir kabulleniş sananlar yanılırlar. İçimdeki o sarsılmaz dürüstlük ve kendime olan sadakatim, kimsenin bükemeyeceği en güçlü yanım. Ben, başkalarının ne dediğine göre değil, kendi kalbimin pusulasına göre yaşayan o kadını seviyorum. ✨
Adil biriyim insanlara anlayış ve öz veriyle yaklaşıyorum. Olayları mantık süzgecinden geçirsem de çoğunlukla, duyguları da tam olarak devre dışı bırakmıyorum. ✨ Kibirli bir insan değilim insanlara üstten bakmadım hiçbir zaman. Ego bana en uzak duygu diyebilirim. Hoşgörülü biriyim birinin kusuru oldu mu toplum 👥 içinde bunu dile getirmekten ziyade baş başa kalınca karşıma alıp konuşmaktan yanayım. Benim için ➡ konuşarak çözülmeyecek hiçbir durum yok hayatta. Problemi problemi yaratanlar çözebilir ancak çünkü. Hayatta her yol 👣 vardır yeter ki çaba ve istek olsun, her şey aşılır , yeterki doğru yerden anlamak gayreti olsun. ✨
Sevmediğim biriyle aynı ortamda bulunduğumda dünyanın en nemrut ve itici insanı oluyorum, yüzüne bile bakamıyorum iğrendiğim çok belli olur diye. Veee ben eskiden çok enerjik, komik, kıpır kıpır yerinde duramayan, yorulmak nedir bilmeyen, herkesin derdini göğüsleyip kendi çözmeye çalışan biriydim. Her şeye ve herkese sonsuz tahammülüm, sonsuz bi gücüm vardı. Sonra zaman zaman çok eleştirildim, örselendim ve bu özelliklerim yerini sakinliğe ve olgunluğa bıraktı. Geçenlerde eski bi arkadaşımla buluştuk ve “Ben o eski Gldn 'i stiyorum, bunu sevmedim bu gitsin o geri gelsin.” dedi. :) dedim ki: “Hayrını görmedik.”😄
Bence seni gerçekten “sen” yapan şey, zor anlarda verdiğin tepki. Hayat yıpratır ama karakter baskı altında şekil almaz, ortaya çıkar. Benim değişmeyen yanım güçlü gözlem yeteneğim ve empati gücüm 💫 İnsan ne yaşarsa yaşasın, eğer içindeki adalet duygusu ve vicdanı sağlam kalıyorsa, özünden kopmaz. Sen de dikkat et; en çok yaralandığında bile koruduğun yanın, gerçek çekirdeğin 😉🔥
İyi niyetim ve olaylara bakış açım hep pozitiftir bunu kimse değiştiremedi bu zamana kadar en kötü en olumsuz anlarda bile her zaman iyi bir tarafını bulmaya çalışırım ve o şekilde ayakta kalırım.. ve yaşadığımız her şeyde mutlaka bir hayır vardır ben buna çok inanıyorum O yüzden o anda göremiyoruz belki ama buzdağının görünmeyen tarafının görünmesini beklerim her zaman.. bazen mahrum değil muhafaza edildiğimize inanıyorum
Dobralığım, illa ki karşı tarafın gördüğü farklılıklar, inadım, gözü karalığım, kafama koyduğumu yaparım, kafam bazen eser kaybolur giderim , bazen eser gelirim bu gibi şeyler 😌