Hani bazen olur ya , tanımıyorsundur ne sevgi olmalı ne nefret.. ama bazen ısınamazsın bir görünmeyen duvar örülür araya, neden sizce?

Hani bazen olur ya , tanımıyorsundur ne sevgi olmalı ne nefret.. ama bazen ısınamazsın bir görünmeyen duvar örülür araya, neden sizce?

Bazı insanlara ilk bakışta ısınamamak oldukça yaygın bir durumdur ve bunun birçok psikolojik nedeni olabilir. Öncelikle beyin, karşılaştığı kişiyi çok hızlı bir şekilde değerlendirir. Ses tonu, mimikler, beden dili, bakış şekli gibi ayrıntılar bilinçaltında geçmiş deneyimlerle karşılaştırılır. Eğer bir özellik daha önce olumsuz bir deneyimle eşleşmişse, kişi bunu fark etmese bile mesafe koyma eğilimi gösterebilir. Ayrıca enerji uyumu denilen şey de etkili olabilir. Bazı insanların iletişim tarzı, konuşma hızı, mizah anlayışı ya da sosyal yaklaşımı bizimkine uymayabilir. Bu da bilinçli bir sebep olmadan “içime sinmedi” hissi yaratır. Önyargılar da rol oynayabilir. Kişinin dış görünüşü, giyim tarzı ya da duruşu hakkında zihnimiz hızlı çıkarımlar yapar. Bu çıkarımlar her zaman doğru olmasa da ilk izlenimi şekillendirir. Bir diğer neden de sezgidir. Bazen küçük tutarsızlıkları, yapaylık hissini ya da samimiyetsizliği bilinçli olarak analiz edemeyiz ama içgüdüsel olarak algılarız. Tabii ilk izlenimler her zaman doğru değildir. İnsanları tanıdıkça bu duygu değişebilir. İlk anda ısınamamak kötü bir şey değildir; önemli olan bunun kesin bir yargıya dönüşmemesidir.
Maşallah yoruma bak😅
Yardımlı birazcık :D
Bence enerji ve sezgi meselesi. İnsan bazen karşısındakinin tavrını, bakışını, duruşunu bilinçsizce okur ve içten içe uyüm hissedemez. Geçmiş deneyimlerimiz, karakter farkı ya da güven hissinin oluşmamasıi araya o görünmeyen mesafeyi koyar.
Yani çoğu zaman sebebi mantık değil, sezgidir.
Haklısın 👍
Tisikilerler
Her yeni özneyi geçmiş deneyimlerimizle karşılaştırıyoruz aslında. Tanıdık gelen olumsuz bir çağrışım, değer ve enerji uyumsuzluğu varsa mesafe hissini zihnimizde hissediyoruz; yani her şey öznelerin bizde bıraktığı izlerde. İlk izlenimler tabii ki her zaman kesin doğruyu göstermiyor gerçi
Bazı insanlara ilk bakışta ısınamam çünkü enerjileri bana samimi gelmez. Bazen bakış, bazen tavır küçük bir mesafe hissettirir. Hemen yargılamam ama içimde bir temkin oluşur. Zamanla değişebilir ama ilk his çoğu zaman boşuna gelmez. İçimdeki sessiz uyarıyı ciddiye alırım.
Bence o görünmeyen duvar tamamen sezgilerinle alakalı 🤍 Bazen karşındaki birini tanımıyorsun ama enerjisi, bakışı, duruşu sana “mesafe” sinyali veriyor. Bilinçaltın daha önce yaşadıklarından referans alıyor olabilir. Bu kötü niyet demek değil, sadece uyum meselesi ✨ Herkes herkese iyi gelmek zorunda değil. Sen genelde yanıldığını fark eder misin yoksa ilk hissin çıkar mı? 💭
Cevap
40Cevap
Bunu reenkarnasyona bağlıyorum ben ya tek mantıklı açıklaması bana göre
ısınmıyorsam mutlaka bir şey vardır. Ki hep sonunda arıza veriyor o tipler.
Tanımadan birine ısınıp ısınmayacağıma karar vermem.
Kötü olan kişinin enerjisini hissediyorum..
Bazı insanlar negatif enerji yayıyor çünkü
Güven vermediği için olabilir bilemiyorum. 🧐
Bence enerjisel bişey
Güvenilir olmadığını da sezgiyle anlıyoruz karar verıyoruz. Enerji kısmen diyebiliriz.
Sezgisel olarak davranıyoruz yani o ilk bakışta hayvanlar gibiyiz. Hayvanlar da ilk bakışta ya kavga eder ya birbirini koklayıp sonra arkadaş olur. Bizdeki de bu doğal içgüdü yani. Ama duygularımızı yönetilebildiğimiz için tanıdıkça fikirlerimiz de değişiyor bence.
O insan ilerde muhattap olsak falan bile hiçbir şekilde bize iyi gelmeyeceği için ilk başta hissedip ısınamıyoruz.
Böyle insanlarla hiçbir vakit anlaşamıyoruz çoğu vakit o ilk izlenim ileriye dönük ışık oluyor bazen
Birine biraz sohbet etsem ondan hoslandıgımı dusunuyo cunku bu benı rahatsjz ediyor. Bende asırı bır tekeslılık var psıkolojık lıteraturde bu nasıl gecer bılmem. Hemcınslerım capkınlıklarıyla ovunur bana kufur gıbı gelır o laf. Capkın ızlenımı vermekten nefret ederim. O sebepten ben duvar oruyom karsımdakıne merhaba mehqba yeter. Sadece bana ait kadına acarım tum yolları. iyi forumlar.
Evet arada bende de oluyor negatif enerji yayıyorlar
Görünüş daima aldatıcıdır. Evet, öyle durumlar yaşanıyor.
Önyargı vardır ya da olumsuz enerjiyi hissederiz🤷
Enerjisi düşük içinde fesatlık olduğu anladınız için olabir
Ben pek öyle bir şey yaşamam.. ilk tanıştığım insanı izlerim ama hoşa gitmeyen bir şey görürsem o zaman soğurum.. kaba nezaketeiz ya da bencillik kokan hareketler beni hemen koparır herşeyden :))
Sosyal ve enerjik biriyim. Mesleğim gereği de her gün yeni birileriyle tanışıyorum. Isınamadıgım tek insan türü; egolu, kaprisli, şımarık, kendini beğenmiş, konuşmayan, suratı asık kişiler.
Bazı insanlar var ya enerji olarak negatif geliyorlar tavırları soğuk, mesafeli Yanlarında kendini rahat hissetmiyorsun sohbet akmıyor İçten içe bir mesafe hissi oluşuyor tam olarak ısınamıyorsun
Beden dili bakışlar görünüş enerjisi bazen bizi uyarir ondan velhasıl ön yargılı bir biçimde ısınamıyoruz ya da seviyoriz:))
Isınmak için konuşmaya gerek yok hepimiz enerjiyiz enerjisini görüyoruz ilk önce negatif yüklüyse ısınamazsın
Enerjiler var her insanınli farklıdır bazi insanları enerjileri birbirine ısınmaz sebebide insanşarın farklı olmasıdır bu yüzden sana garip gelir
İnsan hissediyor frekansın o kişide uymayınca bende böyle ilerleme olmayacağını anlıyorsun
Hisler diyelim ilk etkileşim ve kşşşden cereyan alamamak
Bende öyle olmuyor genelde... ben puanı yüksekten veririm
İlk izlenim çok önemli.
Bazen sinir oluyorum ya da işkillendigim oluyor
O lik bakıs anlatmazmı zaten karsıdakı itici gelır o anda
Ben genelde kendimi çok beğenmişlere ilk başta ısınamıyorum
Öyle bir açıklamam olmadı ki hiç.
Ambalaja takılı kalmadım hiç.
Çok yapmacık geliyor şov amacıyla konuştukları da belli oluyor.
Enerji alamıyorum ilk izlenim neyse o oluyor bende... bir kişide yanıldım sadece bu konuyla ilgili
Enerjim uymamıştır yaptıgı haraket gözüme batmıştır
Bilmiyorum ama ısınamadığım birisiyle birlikte vakitte geçirsek olmuyor içim almıyor 😅😅
Evet gerçekten de var böyle bir şey ama nedeni uzerine uzun uzadıya düşünmedim 😀
Bilmiyorum bu aralar çok düşünüyorum bunu. Yerinde bir soru oldu. Galiba enerjiden kaynaklı ve belki hissediyoruz o insanın yüzünden. İş yerine yeniler geldi ama ikisine zerre ısınamadım ortada sebep yok
Yapısı soğuk olduğu için olabilir
Popüler tabir ile vibe alamıyorsun hepsi bu.
Beynin hatıra mucizesi
Çünkü ben ısınamıyorsam mutlaka birşeysi çıkar
Hislerle alaka lı oluşuyor
Karşıya verdiği negatif enerjiden dolayı insan uzak durur, ısınamaz
ruhun da hissetmiştir sana kazık sokacağını uzak dur sinyali
Bazı insanın yapay bir görüntüsü var yapmacıklığı hissedersem ne yaparsa ısınamam
Ruhlar alemindeykende sevmediğim için
Yarattıkları hava yüzünden olabilir
Hislerin açık olduğu için
Geçmişten gelen kalıplar ön yargılar yüzünden
O an ısınmadıysam daha da olmaz
Çünkü o insana hitap etmiyordur
Antipatik olduğu için
Önyargı gibi mi, evet bazen öyle oluyor ya
Soğuk kanlı olur çünkü bende biraz öyleyim
Sıkıcı oldu için
Soğuk davranıyordur
Ruhlar âleminde birbirimize kafa atmışızdır
Yıldızlar barışmıyor
Çünkü insanları tanıdığım için hoşlanmam
kötü biri olduğunu hissediyoruzdur belkide
Konuşma tarzı tabiki.
Enerji kaynaklı olabilir.
Kötü enerjilerini hissediyoruzdur belkide.
evet oluyor tanımak lazım herhalde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?