Affetmek çoğu zaman erdem olarak görülür. İnsan affettiğinde içini hafifletir, yükünü bırakır. Ancak sınır koymadan affetmek, aynı hataların tekrar edilmesine de zemin hazırlamıyor mu?

Affetmek çoğu zaman erdem olarak görülür. İnsan affettiğinde içini hafifletir, yükünü bırakır. Ancak sınır koymadan affetmek, aynı hataların tekrar edilmesine de zemin hazırlamıyor mu?
Affetmek zayıflık değil, bilinçli bir seçimdir bence.
İnsan affederek karşısındakini değil, önce kendi yükünü bırakır. Ama aynı hataya tekrar izin veriyorsa bu affetmek değil, kendini koruyamamaktır.
Yani affetmek büyüklük, sınır koyamamak ise zayıflıktır.
Bu arada fenomen olmuşsun tebrikler.
Derken 😕
Bende fenomen görünüyorsun.
Ekran hatasımı ya da profilde görünmüyor şimdi baktım.
Affetmek tek başına büyüklük de değil, zayıflık da. Neyi ve kimi affettiğin önemli. Gerçekten ders alınmışsa ve sınır koyabiliyorsan affetmek güçtür. Ama aynı hataya göz yumuyorsan kendini koruyamamak olur. Affetmek kalpten olabilir, ama akıl da masada olmalı.
Affedilmeyecek şeyleri affetmek acizliktir bana göre mesela aldatmak ama emin olamadığım durumlarda oluyor bir babanın oğlunu öldürüyorlar adam katili affediyor belki bu büyüklüktür belki o adamında affedilmeye ihtiyacı vardır ama ben bunu yapamazdım
😞 örneklerin acıttı
🙏
Herkeste affedilmez şimdi
Mesela?
Doğru dedin
Cevap
13Cevap
Affetmek elde olan ya da olmayan bir şey bana göre kendini korumanın affetmek ile alakası yok bazen affedersin ama unutmaz temkinli olursun
Affetmem kimseyi..
İşte tam bu noktada bu ayrımı güzel yapmak gerekiyo bence. Affetmek demek artık olayın sende bir sorun teşkil etmemesi demek
Ama affettiğinde her şey eskisi gibi olacak demek değil herkes sınırlarını ve kendini korumayı bilmeli.. bazı şeylerin geri dönüşü yoktur, yapacak bir şey yok
👏
Affetmek ne tamamen büyüklük ne de tamamen zayıflık bence. Eğer affetmeyi iç huzurumuz için yapıyorsa bu olgunluktur fakat sınır koyamadan aynı davranışlara da izin vermek kendini koruyamamak değil mi?
Affederken de mesafe koyabilmeyiz bence
Affetmek büyüklük falan değil arkadaşlar yarın öbür gün gelip yine aynısını yapar size
Yani beni bile bile göz göre göre kıran döken birini de hiç affedesim yok yani böyle de hafif hissediyorum.
Bazen büyüklük, bazen ise mecburiyettir...
Büyüklük yapa yapa 110 oldum
Boyumu söylersem ne bu kadar da yerin altında var esprisi yapmak zorunda kalırım 😅
🤷🏻♀️🤷🏻♀️ inan bana insanlar konusunda çok yanılıyorum. Efendi görünümlü serseri çıkma ihtimalin % kaç?
Büyüklükle alakası yok. Eski eşim beni aldattı. Ağladı, yalvardı. Affettim. Başka biriyle tekrar aldattı. Affettim mi? Hayır :) Hayatımdan çıkardım. Yüküm hafifledi.
Affederim, ama bir daha eskisi gibi de olmam.
Felsefi yaklaşım her hayat şartına, insan fıtratına uygun değildir.
Bazen merhametim ağır basıyor affediyorum
Hangi hisle affettiğine bağlı
Büyüklük
Affedip yoluna devam etmek en güzelidir
Affetmek teslimiyet
Duruma göre değişir
Her şey denk olması lazım
Ben affetmem 😃
kendini koruyamamak
Kendine değer vermek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?