Bu yaşıma geldim, yeni anladım beklentiler kadar insanı yoran başka bir şey yok.

Bu yaşıma geldim, yeni anladım beklentiler kadar insanı yoran başka bir şey yok.

Evet, beklentiler insanı yorabilir ve çoğu zaman yorar da. Beklentiler, hayatımızı yönlendiren birer rehber olabilir; “başaracağım, mutlu olacağım, sevilirim” gibi pozitif beklentiler motivasyon sağlar. Ama aşırı veya gerçekçi olmayan beklentiler devreye girdiğinde, hayal kırıklığı ve stres yaratır. Özellikle başkalarından sürekli olarak aynı şekilde davranmalarını beklemek ya da kendi sınırlarını zorlamak, duygusal ve zihinsel yorgunluğa yol açar. Denge önemli: Kendimize ve çevremize karşı makul beklentilerle yaşamak, hem motivasyonu artırır hem de gereksiz tükenmeyi önler. Beklentiyi yönetmek, çoğu zaman mutluluğu ve huzuru yönetmekle eş anlamlıdır.
Yorar. Özellikle karşılanmadığında insanın içini kemirir. Beklenti arttıkça hayal kırıklığı ihtimali de artıyor. Ama hiç beklenti olmadan da yaşanmıyor. Mesele dozunda tutmak. Herkesten aynı hassasiyeti beklemek en çok yoran şey oluyor.
İnsan tek bir şey yüzünden olduğu yerde kalır o da neyi istediğini bilmezse. Çünkü tek bir arzusu olup onun peşinden koşan kişi sadık biri olduğu için Mevla istediği şeyi ona nasip eder diye düşünüyorum ama neyi istediğini bilmeyen biri sahip olduğu şeylerle hiçbir zaman tatmin olamaz
İnsanı en çok yoran şeylerden bir tanesi beklenti içinde olmak. Dipsiz kör kuyu gibidir. İçine çeker kurtulamazsın. Çırpındıkça daha çok yorulursun. O yüzden beklenti içinde olmamak insanın kendisi açısından önemli bir şeydir..
Beklentiler, karşılık bulmayınca resmen içten içe kemiriyor insanı 😔 Özellikle de emek verip, değer verip, aynılarını göremeyince… Yoran şey aslında beklenti değil; yanlış kişiden, yanlış yerden, zamansız beklemek. Bir tık odağı “beklemekten” “seçmeye ve sınır koymaya” kaydırırsan, hem yorgunluk azalır hem hayal kırıklığın. Daha sakin bir zihin mümkün 🌱💆♂️
Cevap
53Cevap
Doğru, beklenti arttıkça hayal kırıklığı da artıyor. İnsan beklentiyi azalttıkça daha huzurlu oluyor; çünkü yük başkalarında değil, kendi içinde hafifliyor.
Beklenti değilde, beklentilerin karşılanmaması yorar fakat karşılandığı vakitte bi o kadar tatmin eder 😀
Yanlış beklentiye girmek insanı yorar evet.
Evet çok yoruyor, o yüzden bütün beklentilerimi sıfırladım.
Aşırı yoruyor ne zaman ki bırakıyorum akışa beklenti sıfır hayat daha güzel..
Yorar.. yoruyor.. beklenti içinde olmayim diyorum.. ama yine oluyorum yok mu bunun çaresi
Kimseden beklentim olmadığı için bilmiyorum.
İnsanı en çok yoran şey beklentiler zaten
Kimseden bir şey beklememek en akıllıcası ya da beklenti seviyeni minimum düzeyde tutmak en mantıklı olanı, insanın kendine dair beklentileri çok olmalı. Başkalarından az, kendimizden çok şey beklersek daha bahtiyar oluruz. Olabilir, böyle olması gerekiyor diye düşündüğümden beridir daha bahtiyarım
Beklentisiz olmak en doğrusu olacaktır beklentiye olmak insanı hem yorar hem kırar, kimseye bu gücü vermeyiz. Herkesden beklentiyi kesmek en huzurlu olanı. Az insan çok huzur ne kadar doğrudur, az beklenti çok huzur da buna bağlı olarak yine çok doğrudur.
Evet evet eveeet hiç bişey beklemiceksin shshdjfk
En yakınından da olsa. Bunun insanla alakası yok herkes her şeyi her zaman yapamaz. Kendince bir çok açıklaması olabilir ama o beklenti oluştuktan sonra az çok zararı kişi görür. Bilmiyorum benim içimden gelmiyor kolay kolay...
En çok da beklentiler insanı yoruyor. İyi olmayı beklemek, mutlu olmayı beklemek, değer görmeyi beklemek, sınavın sonuçlarını beklemek, iş mülakatının sonucunu beklemek, haber beklemek, beklerken yorulmak, yorulurken ümit etmek yoruyor insanı.
Ben beklemiyorum diyorum ama içimde bi kız var o durmuyor. Durmaksızın bekliyor
Evet. Hem de çok. İnsanın kendinden beklentileri , diğer insanların insandan beklentileri. Bu beklentileri karşılayamayınca gelen hayal kırıklığı ve umutsuzluk 💔
Beklentide olmak hep yerinde sayıyor gibi hissettiriyor beni. İlerleme yok netlik yok, içten içe bitiren beklentiler. Beklentilerimizi ne kadar düşürürsek o kadar az hayal kırıklığına uğrarız.
Aynen öyle bence beklentiler insanı çok yoruyor hele bir de karşılanmıyorlarsa daha da moral bozarBecome değilmiş gibi hissettiriyor insanın kendine karşı
Çok yüksek beklentiler insanı yorar. Beklentilerimizi daha mütevazi olasılıklı konularda tutarsak beklentimiz gerçekleştiğinde motivasyon kaybına uğramayız.
Zihinsel olarak yoruyor
Sonrasında bedene yansıyor🤦♀️
Beklentiye girmek insanı yorar ve ne kadar kabul etmesekte aslında bunu biz kendimize yaparız.
Gençler insanı yorar ama insanda akıllı bir varlıktır neticede beklediğin şey olmayacak bir şeyse onun peşinden koşmak da doğru değil
İnsanı çok yoruyor kardeşim kafan sürekli onda kaldığı içinde bedenen yorgun hissediyorsun. Sürekli plan yapıyorsun çünkü
Evet yoruyor , zamanında görmediğin almadığın şeylerin daha sonradan olması hiçbir şeyi değiştirmiyor. Heves kırılıyor
Kpss konusunda beklentiler beni çok yormuştu vesselam sonrasında vedalaşmıştık kendisiyle Sdfgg
Beklentiler kadar insanı aşırı yoran bir şey yok ki zaten..
Evet her şeyi s... etmeyi ve önüme bakmayı öğrenmek en iyisi
Beklentilerin olabilitesi yüksek olunca daha az üzülüyor insan.
Beklentiler kadar yoran başka hiçbir şey yok
Yordu maalesef.
Vede hevesimi kısmaya çalışıyorum.
Belli bir yaştan sonra beklentileri karşılayamayınca insan strese bunalıma giriyor
Yapabildiğimiz şeyleri başkasından beklemek yaror o yüzden gerek yok
Beklentinin gerçekleşmemesi yorar. Hatta yıkar.
Ne kadar az beklenti o kadar iyi. Bir şey beklemek insanı yıpratır, yorar
hele birde içten içe olmayacağını bilerek beklemek offf gece gece gam keder
İnsanın beklentisi ne kadar az olursa o kadar mutlu olur...
Öyle.. Ben de bunu lise sonda fark etmiştim..
Beklentisizlik mutluluk getiriyor.
insanı en cok beklentiler yoruyor o yüzden hiç beklentiye girmemek lazım.
Evet bu yüzden kimseden hiçbirsey beklememek lazım. Beklentiler üzer çünkü...
Beklentiler başlı başına yorucudur. Sen beklersin bir şeyler ama karşı taraf anlamayabilir, anlasa dahi beklentini hoş görmeyebilir. Etki tepki mekanizaması beklentilerden daha iyidir orada da bir nebze beklentir vardır ama kontrollüdür
Yorar evet akışına bırakmak daha iyi
“İnsan, beklentisi kadar mutludur. Sıfır beklenti, sonsuz mutluluk.” Demiş, Robin Sharma
Kesinlikle, minimum beklenti eşitti minimum hayal kırıklığı
Yoruyor maalesef o yüzden artık kimseden hiçbir beklentim olmuyor
Yıpratır diyelim
Kesinlikle yoruyor ya
Yoruyor ama hala birçok şeyi bekliyorum
Kesinlikle masaja bende yok demem
Hayat beklenmedik şeylerle dolu
İnsanı beklentiler öldürür
İnsanı en çok yoran şey sevilme istediğidir..
Evet gerçek hayatı tatmaya başladığım zaman
Evet benim hic beklentim yok cok rahatdim
Beklentiye girmiyorum
Çok fena yorar hemde az değil yani
Yorar
Yoruyor evet kesinlikle
Kesinlikle yorar
Bitirir yormak bir yana
Evet beklenti arttıkça insan daha çok yoruluyor
Beklediğin gelmezse yorar
Umut insanı diri tutar
Evet yorar