Bu hale geldiği yok aslında Hatta kadınlar eskiye nazaran daha çıtkırıldım ve rahatına düşkün oldu Erkekler olarak hep en ağır işlerde çalışıyoruz eve gelip evin eksikleriyle ilgileniyor yine de yaranamıyoruz 😂😂
Kişilik & Karakter konusunda 13,5b cevap paylaştı.
Tek başına bir unsur yok ki, kadınların gittikçe ben özgürüm bana karışamazsın gibi söylemleri bu sefer de erkekleri yumuşattı. Erillik ve dişillik arasında bir yerlerde sıkışıp kalan tipler çıktı ortaya. Erkeklerin de sırf kadınsı kalmamak için göz yumduğu şeyler çoğaldı. Sapıttı herkes kısaca.
Yaşadığımız çağda insanların, duyguların, tavırların kaotik bir tarzda birbirlerine karıştıklarını düşünüyorum. İnsanların genel olarak, kadınların ve erkeklerin algıları ve duyguları bence insanların belli bir alanda odaklanmak yerine, herkese ve herşeye gereğinden fazla bilgi ve kanaat edinmeleri sonucu yaşadıkları ruhsal sarsıntılardan dolayı oldu. Günümüzde kadınlar ve erkekler olarak ayrışmak ve genelleme yapmak imkânsız esasen. Herkes tek başına birer birey, ve her birey kendisine, kendi karakterine, kendi algılarına göre belirlenir oldu. Duygular ve algılar çok karıştı esasen, kimi kadınlar daha kırılgan, daha fazla rahatına düşkün oluyorlar. Kimi kadınlar ise güçlü ve dayanıklı, savaşçı ruh hâlindeler ama bu kişilikte olan kadınların daha nadiren görüldüğünü gözlemledim hayatta. Erkekler de aynı farklılıktadırlar. Sebep olan ise kaotik bir çağda, azla yetinmeyen, zordan hoşlanmayan bir çağda yaşamaya çabalamanın beraberindeki ruhsal ve duygusal travmalar olabilir.
Kadınların, bize eskisi kadar ihtiyaçları kalmadı gibi. Erkekler olarak sadece kadınlara ilgi duyuyoruz, kadınlarda bizi geri çevirince hatlar karışıyor. Bizim kas gücümüze ihtiyaçları kalmadı, kendi teknolojimiz bizi bitirdi.
Toplum değiştikçe roller de değişiyor, senin yaşadığın şey aslında biraz adaletsizlik hissi 😅 Günümüz Türkiye’sinde birçok erkek hem ekonomik yükü hem ev sorumluluğunu sırtlıyor, bu da yorgunluk ve “takdir edilmiyorum” duygusu yaratıyor. Kadınların “rahatına düşkün” olması değil mesele; beklentiler net konuşulmayınca herkes kendini haklı, karşı tarafı nankör hissediyor 💔 İletişimi güçlendirmek ikinize de iyi gelir.
Eskiden kadınlar erkeklerle birlikte yaşamak ve hayatını devam ettirmek isterken şu anki dönemde kadınlar tek başına yaşamak özgür yaşamak ve erkekler olmadan hayatını devam ettirmek istiyor