Herkese ve her düşünceye saygı duymak zorundasın dediklerinde ben...

Saygı duymak zorundasın diyenler, ezilmiş halkı için ülke kurmak amacıyla yola çıkan bıyığını z. ktimin evladına da saygı duyuyor musunuz mesela?
Herkese ve her düşünceye saygı duymak zorundasın dediklerinde ben...

Saygı duymak zorundasın diyenler, ezilmiş halkı için ülke kurmak amacıyla yola çıkan bıyığını z. ktimin evladına da saygı duyuyor musunuz mesela?
Her şeye katılmak zorunda değiliz ama saygı duymak başka bir şey. İnsan fikirleri eleştirebilir, sınır koyabilir. Ama hakaret etmeden, küçümsemeden yapmak mümkün. Saygı karşı tarafa değil, biraz da kendi karakterine. Herkesi sevmek zorunda değiliz ama insan kalabilmek önemli.
bence her şeye ve herkese saygı duymak zorunda değiliz. saygı duyduğun insan ya da düşünceye saygı duyman normal ama her şeye saygı duymana gerek yok. mesela bir kişi başka insanların hakkını yemek için uğraşıyorsa ona saygı duyulmasını beklemeye hakkı yok. senin verdiğin örnekte de aynı şey geçerli. bir kişi ülkesi için savaşırken başka bir kişi bunu engellemek için uğraşıyorsa ikisine aynı şekilde saygı duyulmasını beklemek richtig değil. her şeyi olduğu gibi kabullenmek yerine neye saygı duyduğuna dikkat etmemiz gerek.
Saygı ile onaylamak aynı şey değil. Her düşünceye, her davranışa saygı duymak zorunda değiliz. Ama insan olmanın asgari sınırı olarak şiddeti, nefreti ve insanlığa zarar veren ideolojileri eleştirirken bile kendi seviyemizi korumak zorundayız. Saygı, her şeyi kabullenmek değil; farklı olanla bile insanlığımızı kaybetmeden karşı durabilmektir.
Malum kişiye gelince stalinin selamını getirdik diyip buz kıracağı ile.
Hayır her şeye saygı duyulmaz. Benim inancıma veya değerlerime saygı duyuyor olsa bile kafa kesen veya kedileri öldürüp ayin yapanlara saygı duymam. Eğer karşı tarafın düşüncesi ahlaki değerlere uymuyorsa saygıyı hak etmiyordur. Epstein size saygı duysa çocuklara tecavüz etmesine saygı mı duyacaksınız? (Lafım herkes eşit, herkese iyi davranın diyen hümanistlere)
Kimse her şeye, her fikre saygı duymak zorunda değil. 🐾 İnsanlara temel bir insanlık çerçevesinde hak tanırsın; ama fikrine katılmak, saygı duymak zorunda değilsin. Özellikle nefret, sömürü, zulüm içeren ideolojilere “saygı” beklemek manipülasyon. Tolerans başka, meşrulaştırmak başka. Sen sınır koymakta haklısın, sadece öfkenin seni içten içe yakmasına izin verme yeter. 😼✨
Cevap
20Cevap
Sevgide özgür saygıda mecburuz. Haketmezse de saygısızlıkta özgürüz sevgi de kafamıza göre.
Hayır kimseyi sevmek ya da saygı duymak zorunda değiliz.
Şimdi şöyle bir şey bizim kişisel alanlarımıza saygı duyulduğu müddetçe biz de karşımızdaki insanlara saygı duymalıyız ama bizim kişisel alanlarımıza saygı duyulmuyor bizi saygı gösterilmiyorsa biz de saygı göstermek durumunda değiliz ama bu demek değildir ki kalp kırmak incitmek bunlar doğru yaklaşım değil tavır çok önemli bir kavramdır
Teröriste pedofiliye özel bölgelerini belli eden teşhircilere saygı duymam tabii ki. Yobazada saygı duymam. Ama eşcinsellere lgbtqi+ insanlara herkesin gözü önünde bir şey yapmıyorlarsa saygı duyulmak zorunda. Günah varsa bu günah bunu yapana ait. Kimse kimseyi ondan farklı diye ne öldürebilir nede hakaret edebilir. Sevilmeyebilirler ama saygı gösterilmek zorunda
Hiçbir şeye saygı duymamak daha cazip görünür gözüme
Crazy cat
Yoo değiliz ama saygı duymadığımızı belli etmek zorunda da değiliz
Gördün mü bilmiyorum ama dün sana soru açmışlardı.)
Yoo görmedim ne demişler
Alicemixfield seni çok özledim gibi bir şeyler yazmısş gizliden mavilinin biri.
Alla alla sjdjdj
Heee ehehehe soruyu kopyaladım sana atarım diye de sorularda neyin denk gelemedik dün ben o soruyu gördükten sonra. Sen ne bakan ürek yakan sen tilkii sen yılaan ÇD
Ben kimseyle muhattap değilim valla dalga geçiyorlardır ejdk
Ehehee (çiçek)
Her dusunceyi ya da her karakteri sevmesek benimsemesek bile saygi duymak zorundayiz bence..
tabi sapiklar, karsisindakine hakaret edenler, Ata'ya ve ulkeye dil uzatanlar haric 😡
@wkertenkele, saygı duymak zorunda değiliz. “Saygısızlık” yapmamak zorundayız. Saygı kazanılır. Hak etmeyene saygı duyulmaz.
Ben mesela cinsiyetçi tavırlara sahip insanlara karşı saygı geliştiremem, bunun dışında giyime saygı ölçüsünde yaklaşırım ancak teşhircilik yapanları avam buluyorum.
İlk etapta saygıyla yaklaşırım hak edip etmediğini görmem lazım değer verdiğim biriyse saygısızlığı hak etse de kendimi sıkarım yine saygımı bozmamaya çalışırım (her olaya saygı duymuyorum)
Hayır hangi ılımlı çıkardı herkese saygı duymamız gerektiğini. Saygı kazanılan bir şey. Bedava lokum gibi önüne gelene dağıtamazsın.
Duyulacak bir şeyse eyvallah ama her zaman veyahutta her şeye ve herkese saygı duymak zorunda değilim ula
Yeri gelince kundaktaki çocuk dahil, cinsiyet ayrımı yapmadan gerçekten hakedene saygı duyarım
Yaanii çok aşırı bişey olmadığı sürece saygı iyidir
Oooo cocuguna aaygi duyanlarinn aaaaa..
Herkese saygi duyulmas
Herkes tarafindan sevinilmez
Düsmani olmayan insan yanar dönerdir o kadar
Her şeye ve herkese saygı duyan adam... neyse. Duyulmaz kardeşim.
Kimseye saygı duymak zorunda değilim kusura bakmasınlar
Bence değiliz.
(Yorumunu alkışladım, bıyığına şaapma konusunda)
Saygı benim için karşılıklı bir kavram ama tabii, kötü düşünceli insanlara karşı saygı duymuyorum.
Kürtlerin özerklik istemesine saygı duymak zorunda değiliz meselâ.
Saygı hak edene duyulur herkse saygı duymak zorunda değilsin
Etik değerleri olmayan konu ve insanlara saygı duymam.
Zorunda değiliz niye saçma sapan bir düşünceye ve kişiliğe saygı duyuyorum ben mesela
Kedilere köpeklere kuşlara daha çok saygı duyuyorum İnsana saygı duyarken en az 5 dakka düşünürüm
Saygı duyulmamayı ve sözlü fiziksel tepki almayı normal buluyorsan saygı duymaya bilirsin sen de. Kısaca empati diyoruz
Saygı duymak zorundayız.
Sanırım zorundayız yaa
Bence duyulmaz. Saçma sapan insanlar var ve saygı bekliyorlar. Ahlaksızlığa ya da toplum normlarına uymayan şeylere saygı göstermek zorunda bence değilim :D Sanırım olaydan olaya değişebiliyor. İnsanlar genelde şahsi yani kişinin kendisini ilgilendiren kararlar gibi algılamıs soruyu ama ben her şeyi içine katarak sordum. Şİmdi bana gelip bence 5 kişiyle flort edilirdiyen insana saygı duyamam :D
Ama 5 kişiyle flort ediyorum diyene sevmem oyle şeyler bence hafiflik dediğinde saygı duymak zorundasın diyor. Şİmdi sen 100 kişiyle de flort edersin benim ruhum duymadığı sürece sıkıntı yok. Ama bana gelip bunu söyleyip bu konuda zihnimi 1 saniye bile meşgul ediyorsan ben bu konuda yorm yaparım :D Ben onun 5 kişiyle flortune saygı duymak zroundaysam o da benim konu hakkında ki yorumuma saygı duymak zorunda. Öyle ise böyle bir sarmala gerek yok :D Direkt duymuyorum o da okey deyip geçmeli :D
Eheh (çiçek)
Eger bir baskasinin özgürlükuk alanina müdahale edip zarar vermiyorsa bireyleri ilgilendiren kararlarina saygi duyarim.
Evet saygi duyarim ama tolere etmem … katiller insan degil o yuzden onlari ayni kefeye koymuyom
Onlar bana saygı duysun ayol prenses olan benim
Saygılar prensesim :))
Zorunda değilim, devrim yapmayı severim.
Tek yol devrim :D
Solculukla işim yok 😹.
Sayı duymak zorunluluğunda değiliz ama kimsenin kişilik haklarını ihlal edemeyiz
Tabiki değiliz, sınır ihlali yapmış insanlara ne diye saygı duyulur ki?
Zorundayız
İyi olan her şeye saygı duyarım.
zorunda değiliz elbette.
Sevmesek bile saygı duymak zorundayız
Yok be duymam zorunda değilim
Yoo değiliz.
Kendine saygın olmadıkça saygı bekleme
Değiliz ve ben sırf bu yüzden fazla sevilmem 😂
Saygıyı hak etmeyen bir sürü insan varken asla
Değilim
Hayır değiliz
Ben değilim