Bir erkek ne alaka ya... diyorsa , tam da o alakadır, net😎🥳

Bir erkek ne alaka ya... diyorsa , tam da o alakadır, net😎🥳

Merhaba çok düşündüm kısaca şöyle anlatayım..
İlişkilerde söylenen "tipik" yalanlar genellikle kötü niyetten ziyade, çatışmadan kaçma, partneri kırmama veya kendi konfor alanını koruma arzusuyla şekillenir. Yani aslında söylenen şey ile kastedilen arasında devasa bir duygusal tercüme farkı vardır.
İşte en yaygın "karşı cins" yalanları ve bunların alt metinleri:
1. "Sorun Değil, İyiyim."
Bu klasikleşmiş cümlenin gerçek meali genellikle şudur:
* Kastedilen: "Şu an çok kırgınım/kızgınım ama bunu senin sormana gerek kalmadan anlamanı bekliyorum. Eğer nedenini ben açıklarsam, kazandığım zaferin bir anlamı kalmayacak."
* Neden söylenir: Karşı tarafın duygusal zekasını test etmek veya o anki gerginliği daha fazla tırmandırmamak için.
2. "Beş Dakikaya Hazırım / Çıkıyorum."
Zaman algısının tamamen kişisel bir boyuta geçtiği o an.
* Kastedilen: "Daha duştan yeni çıktım/ayakkabımı giymedim. Önümde en az 20 dakikalık bir iş var ama senin kapıda ağaç olmana karşılık vicdanımı rahatlatmam lazım."
* Neden söylenir: Karşı tarafın sabırsızlığını dindirmek ve "geliyorum" mesajıyla baskıyı azaltmak için.
3. "Telefonu Duymamışım / Şarjım Bitmişti."
Dijital çağın en popüler savunma mekanizması.
* Kastedilen: "Bildirimi gördüm ama o an seninle konuşacak enerjim yoktu. Sosyal medyada geziniyordum ya da sadece kendime vakit ayırmak istedim. Şimdi açıklama yapmak zor geldiği için suçu teknolojiye atıyorum."
* Neden söylenir: İlgisiz görünmekten kaçınırken aslında biraz "alan" yaratma isteği.
4. "Sen Çok Daha İyilerine Layıksın."
Genellikle ayrılık aşamasında duyulan o meşhur cümle.
* Kastedilen: "Seninle bir gelecek görmüyorum ama seni kırıp 'kötü karakter' olmak da istemiyorum. Suçu senin mükemmelliğine atıp bu durumdan en az hasarla sıyrılmaya çalışıyorum."
* Neden söylenir: Suçluluk duygusunu hafifletmek ve ayrılığı daha nazik bir kılıfa sokmak için.
5. "Daha Önce Kimseye Böyle Hissetmemiştim."
* Kastedilen: "Şu an seninle yaşadığım bu anın özel olduğunu hissetmeni istiyorum. Geçmişimdeki benzer anları hafızamın derinliklerine gömdüm, çünkü şu anki odağım sensin."
* Neden söylenir: Bağ kurma sürecini hızlandırmak ve partnerine kendini eşsiz hissettirmek için.
Özetle;
İlişkilerdeki yalanların çoğu "beyaz yalan" kategorisindedir ve temelinde şu iki motivasyon yatar:
* Huzuru korumak: "Şimdi bunu söylersem kavga çıkar, en iyisi geçiştireyim."
* Ego/İmaj yönetimi: "Onun gözünde değerimi düşürmeyeyim..
Bence; tipik bir karşı cins yalanında çoğu zaman kötü niyetten çok kaçınma vardır. Kırmamak, tartışmadan kaçmak ya da beklentiyi karşılayamamanın utancını gizlemek için söylenir. İyiyim bir şey yok gibi sözlerin altında aslında görülme ve anlaşılma ihtiyacı yatar. İnsan bazen gerçeği değil, ilişkiyi korumayı seçer. Samimi olursa bağ güçlenir ama cesaret ister. Yalanın ardında çoğu zaman korku, güvensizlik ya da değer kaybetme endişesi vardır.
Genelde açık açık söyleyemediği bir şeyi yumuşatmak ister. Kırmamak, yüzleşmemek ya da sorumluluk almamak için gerçeği eğip büker. Çoğu zaman niyet kötü değil, cesaret eksikliği. Ama o küçük yalan güveni sessizce aşındırır.
Genelde söylenenle kastedilen aynı olmuyor; meşgulüm demek çoğu zaman istemiyorum demek mesela. İnsan net olmaya cesaret edemeyince cümlelerin arkasına saklanıyor, asıl niyet orada gizli.
“Ne alaka ya” genelde “yakalandım ama çaktırmayayım”ın kısaltması oluyor 😏😂 Savunma mekanizması gibi düşün; konuyu küçültüp seni şüpheden vazgeçirmeye çalışma hali. Özellikle göz teması kaçıyorsa, ses tonu değişiyorsa, konuyu hemen başka yere çekiyorsa, sen zaten doğru yere bakıyorsun demektir 😉📸
Cevap
26Cevap
O cinse özel kalıplaşmış yalanlar dizesidir
aşkım ilkim sensin...
Erkeklerin kız çocuk istiyorum demesi de yalanmış 2026'da öğrendim. Bak ben kadınlara değer veriyorum erkek çocuk sevdası yok. Cinsiyet önemli değil ataerkil kafasında değilim imajını vermek içinmiş. Düşmeyin 😂
Haklısın tamam der ama aslında haklı olduğumuzu kabul etmeyip uzatmak istemediği için öyle söylerler... Çünkü gerçekten haklı çıkmamiza tahammülleri yoktur 🙃🙃🙃
Buraya neler neler yazardım yorumlarda denk geldiğim kadarıyla ancak kalsın üye hedef 🎯 olmasın.🤏
en masumu yazıyorum" annem çağırıyor sdfg
Herkes kendine yalan söyler. Hakikati yalnız Allah bilir. O yüzden Allah ıslah etsin yalancıları
niyeyse hep ikincisi oluyorsun bu kısım önemli ilki de hep çok aşık oldugu uzun ilişkisi oldugu adamla
Valla senden başka kimseyle konuşmuyorum inanmıyosan vereyim hepsine bak sgshdhfk o sırada silinen sohbetler.. düşen de çok buna
Bir kadın 2 ay önce ki konudan başlıyorsa bil ki suçlu ve ya yalan söylüyor
Soruya soruyla cevap veriyorsak Orada bir şüphe edin 😄😄😄😄
Kafada kurmuşsun versiyonu var bir de. Tamamen gerçek cevaplardan kaçma taktikleri 😄
Bir kadında; Aslında.. dediğinde yalanı yapıştırır.
‘Abartıyorsun, sana öyle geliyor, haklıyım’ ikrah geldi 🙂
Yalan varsa istenmiyorsun demektir ve uzatma konuşmalarıdır. Yalan olan yerde bir şey olmaz.
Valla ben çok anlamam ama ilk aklima geleni sallayayim, ben de tam seni aramak üzereydim😀
Ilk kez bunu yaşıyorum diyen kadın net yalancıdır 🤭
Evlilik düşünmüyorum diyorsa. Seninle düşünmüyordur. Seninle ilgili amaç seks sadece. Yoksa çok da güzel evlenir
Bu konuda biri tarafından kandırılmış gibi cevap verdiniz.
@DarkSecRetSs çoğu öyle bana denk gelenlerin
Çok geçmiş olsun, evlilik her erkeğin harcı değil bence..
@DarkSecRetSs evet
Dertleşmek ister misiniz?
Yanlış anlamayın lütfen
Seni hiç bırakmayacağım
Sadece sana yazıyorum hdjf
Sen farklısın 😅
Ne alakası var ya hu :)))
Seni rüyamda gördüm de top tur mesela
Geçiştirme metodudur bende pek işlemez ama🤣 🤣
Manipüle etmektir rrjr
Yalanı sevmediğim için aklıma bir şey gelmiyor
Paçayı sıyırmak için sıvamak dhdhd