Teşekkürler ❤️
Sinirinizi kontrol edebiliyor musunuz?
Teşekkürler ❤️
Ben çoğu zaman sinirimi kontrol edebiliyorum ama bazen nadir de olsa sinirimi kontrol edemiyorum. Peki ya siz sinirinizi kontrol edebiliyor musunuz?

Genelde edebiliyorum ama her zaman kolay olmuyor. İlk anda içimde yükselen bir dalga oluyor, bunu inkâr etmiyorum. Fakat hemen tepki vermek yerine biraz durmayı seçiyorum. Çünkü sinir anlık, söylenen söz kalıcı. Kontrol edebildikçe insan kendine de daha çok saygı duyuyor.
Sinir, her insanın zaman zaman yaşadığı doğal bir duygudur. Önemli olan sinirlenmemek değil, siniri doğru şekilde kontrol edebilmektir. Ben de sinirimi kontrol edebiliyor muyum diye düşündüğümde, “Evet, yerine göre kontrol edebiliyorum.” diyebilirim. Bazen beklenmedik olaylar karşısında ya da haksızlığa uğradığımı düşündüğümde sinirlenebilirim. Bu çok normaldir. Ancak hemen tepki vermek yerine önce sakinleşmeye çalışırım. Derin nefes almak, biraz susmak ya da ortamdan kısa bir süre uzaklaşmak bana yardımcı olur. Çünkü öfkeyle söylenen sözler daha sonra pişmanlık yaratabilir. Elbette her zaman tamamen sakin kalmak kolay değildir. Özellikle çok stresli veya yorgun olduğum zamanlarda sinirimi kontrol etmek daha zor olabilir. Fakat kendimi tanıdıkça ve sabırlı olmaya çalıştıkça duygularımı daha iyi yönetebildiğimi fark ediyorum. Empati kurmak da sinirimi azaltır; karşımdaki kişinin neden öyle davrandığını düşünmek beni daha anlayışlı yapar. Sonuç olarak, sinirimi tamamen değil ama yerine göre kontrol edebiliyorum. Önemli olan öfkeye teslim olmamak ve sorunları sakin bir şekilde çözmeye çalışmaktır. Böyle davrandığımda hem kendim hem de çevremdekiler için daha sağlıklı bir ortam oluşur.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Çoğu zaman ediyorum ama bu hiç sinirlenmiyorum demek değil. İçimde birikir, hemen patlamam sadece. Nadir de olsa benim de tutamadığım anlar oluyor. Özellikle haksızlığa uğradığımı hissedersem zorlanıyorum. Sonradan sakinleşince keşke daha farklı tepki verseydim dediğim de oluyor.
Siniri hep kontrol edebilen kimse yok, o yüzden kendini fazla yargılama 😌 Ben de çoğu zaman yönetebiliyorum ama tetiklendiğimde önce susup bedenimi sakinleştirmeye odaklanıyorum; derin nefes, ortam değiştirme, kısa yürüyüş çok işe yarıyor 🚶♀️ Bazen patlarsan da sonra özür dilemek ve neye tepki verdiğini analiz etmek önemli 💭
Cevap
23Cevap
Kontrol etmeye çalışıyorum.
Yani genel tabloya baksam da edemiyorum. Özel dönemimde olduğum için hele asla kontrol edemiyorum.
Çok sakinimdir ama bazen öyle bi an geliyor ki; -sonunda, 'keşke 2-3 kez derin nefes alsaydım da bu kadar öfkelenmeseydim!'' diyorum :/
Genellikle kontrol ederim ya çok sakinim ama sinirlendigim zaman gözüm görmez kolay kolay sinirlenmem yani sinirlenmissem hakliyimdir
Damarıma basmadalar melek gibiyim ama basarlarsa canavara dönüşüyorum
Kontrollü olmak iyidir her zaman, öfkeyle kalkan zararla oturur
Ediyorum. La havle çekiyorum. Olmadı yemek yapıyorum.
Evet o an içimden hayır dua etmeye çalışıyorum
Yüzde 95 evet. Yüzde 5 lik kısma denk gelene yazık.
Bazen evet bazense hayır. Konuya göre değişiyor vereceğim tepki.
Kontrol problemim yok rahat bir şekilde sinirlenebiliyorum.
En iyi yapabildiğim şeydir
nasıl yapıyormuşsun :)
Bana kalsın
Sinirimi kontrol edebiliyorum
Bazen ok yaydan çıkıyor..
Maalesef kontrol edemiyorum
Patlamamışsa edebiliyorum jdhjh
Delirmeye ramak kalıyor
Genelde edebiliyorum.
Etmek zorundayım.
Hayır edemiyorum
Yorgun olursam zorlanıyorum