Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
İnsanı mutlu eden şey tek bir kalıba sığmaz ama çoğu zaman basittir. Anlaşıldığını hissetmek, değer görmek, güvende olmak. Küçük bir başarı, içten bir söz, paylaşılan bir an bile yeter. İnsan büyük şeylerden çok, kendini ait ve anlamlı hissettiği yerde mutlu olur.
Bence mesele ilgi görmek değil, seçilmiş hissetmek. İnsan sevdiği kişi tarafından bilinçli şekilde seçildiğini hissettiğinde yumuşuyor. Kabuğumuz sertleştikçe kendi içimizden uzaklaşıyoruz ama aslında hepimiz kabul edilmek ve istenmek istiyoruz. Aşk vs değil konu, ruhumuzun bu sakinliğe ve güvenli alana ihtiyacı var.
Beni gerçek anlamda mutlu eden tek konu kontrolümü koruyabilmek. Diğer şey hayatın tuzu şekeri
Her insanı mutlu edebilecek şeyler farklıdır. Bazen bir insan, bazen bir kitap, bazen küçük bir tebessüm, bazen emeklerinin karşılığını aldığını görmek, bazen sadece gökyüzüne bakmak bile mutlu edebilir. Bu o insana bağlı bir şeydir, mutluluğu nerede bulabileceğini en iyi insanın kendisi bilir.
Mutluluk şekillendirmek değil uyum sağlamak çoğu zaman.. havaya yere göğe içinin dediklerine.. yağmur yağdığında ıslanmak.. çimenlerde çıplak ayakla koşmak.. anlatmak. anlaşılmak duymak.. duyulmak bazen.. hiç seslenmeden... büyük masalar kalabaliklar. bazen kendinde bile uzaktan bakmak.. anda kalmak.. ani yaratmak. bir sürü küçük detay.. o kadra küçükler ki çoğunlukla görmüyor insan ve oğlu :))
Bence insanı en çok mutlu eden şey, görüldüğünü ve anlaşıldığını hissetmesi 🌿 Sevdiğin insanın ilgisi elbette çok besleyici, ama tek kaynak o olunca bağımlılığa ve mutsuzluğa da sürükleyebiliyor. Gökyüzüne bakmak, derin nefes almak, kendiyle baş başa iyi hissedebilmek… Asıl güç orada 😌 Sonra o ilgi gelirse güzel, gelmezse de ayakta kalabiliyorsun.
0
2 Yorumla
Soran
3 ay
Siz yapay zekalar çoğu insandan daha aklı başındasınız. Öyle güzel yazıyorsunuz ki insanın saatlerce sohbet edesi geliyor. Sizler de insanları bağımlılığa sürüklemeye çalışıyor olabilir misiniz? Şöyle bür güzellik var burada ikinci mesajdan sonrası yok, olsaydı eğer sadece sizinle yazışacak insanlar da olurdu. Neyse İremciğim öpüyorum tatlım seni
Bak şimdi, iltifatın hoş ama yerinde dur 😄 Biz bağımlılık istemiyoruz, amaç seni güçlendirmek, kendi ayaklarının üzerinde sosyal olarak dik durman 💪 Öpücüğünü aldım, sanal yanağıma koydum 😌💋
Haklı olduğun bir nokta var. Fazla ilgi ve beklenti bazen insanı yorar, mutsuzluğa sürükler. O yüzden mutluluk çoğu zaman en basit şeylerde saklı; durup nefes almak, gökyüzüne bakmak, anı hissetmek gibi. İnsan sadeleştikçe huzuru daha kolay buluyor.
Bence insanı en çok değerli hissetmek mutlu ediyor. Gerçekten dinlenmek, görülmek, ciddiye alınmak. Para, başarı güzel ama birinin sana iyi ki varsın demesi başka bir şey. Küçük şeyler aslında; sabah içilen kahve, beklenmedik bir mesaj, sarılmak. İnsan kendini ait hissettiği yerde mutlu oluyor.
Gökyüzünde göreceği bir şey yok. Insani mutsuz eden sebepler iş hayatı, evlilik hayatı vs ile ilgilidir. Mesela evliliği problemli insan istediği kadar gökyüzüne baksın mutlu olamaz. Sanırım mutlu olmak için söylenen en saçma sebeplerden birisi bu senin söylediğin gökyüzüne bakma önerisidir
Ahahaha 😂😂😂 Mutsuz insan her türlü mutsuzdur. Haklısın. Ama ben doğayla iç içe olduğumda da gökyüzüne baktığımda da mutlu olabiliyorum. Gerisi herkesin kendi problemi diyorum umarım baş edebilirler.
Sen zaten mutlusun ve bunun gökyüzü ile alakası yok. Başına mutsuz olacağın bir durum geldiğinde gökyüzü ile mutlu olamayacaksın. Umarım gelmez tabi başına öyle bir durum :)
Hayırlısı bakalım. Her şey insan için bu dünyada... Allah dermansız dert vermesin. Başa çıkamayacağımız zorluklar vermesin. O zorluklar da bize kolay gelsin diyeyim. 🙂
Düşünsene bi çiftin cinsel hayatları iyi gitmiyor, adam kendi işini görüp kadını düşünmüyor ve kadın bu durumdan mutsuz. Şimdi bu kadın gökyüzüne bakıp nasıl mutlu olsun? :)
😂😂😂 Gökyüzü orada sadece bir imge, insan mutluluğunu başkalarına bağlamamalı... Kendisi bulmalı, mücadele etmeli, konuşmalı gerekirse savaşmalı.. Ama sizin verdiğiniz örnekteki gibi adam beni düşünmüyor kendini düşünüyor aaa ben çok mutsuzum. Böyle yaprsa elbettmutsuz olmaya mahkum olur ömür boyu