Bir duruma aşırı öfkelenseniz ve haksızlığa uğradığınızı düşünseniz ne yaparsınız? Sabreder misiniz? Ve yeri gelince o ortamdan gider misiniz? Yoksa kırıp döker misiniz?
3 ay
Öfke ile kalkan zarar ile oturur evet.
Bu aşır mutluluktada öyle ama. Yüksek duygu ve his durumlarında ani tepkiler çoğu zaman yanlış tepkiler olur. Hele ki öfke anında zaten insan aklı akıllı çalışmıyor, sadece savunma mekanizmasını açıyor. Fakat bunun doğru olup olmadığını ya da zarara uğratacağını düşünmüyor.
Beklemek lazım. Çoğu duygu zaten 90 saniye barınıyor zihnimizde. Mutlulukta - üzüntüde.
Kendime gelecek olursamda, öyle uç seviyelerde öfkelenmedim ya da sinirlenmedim. Ben daha rahat biriyim. Genelliklede öyle anlarda sessiz kalırım, beklerim ki, zaten o duygular yatışacak 🤷♀️ Kırıp döken biri hiç değilim, hiç bir zamanda olmadım.
Haksızlığa uğramışsam ama sesimi çıkartırım anlatırım. Duruma görede değişir, ortamına göre. Genel olarak ama düşüncem böyle 😇
Öfkeyle kalkınca çoğu zaman insan kendine zarar verir ben o an susarım biraz sakinleşirim baktım değişen bir şey yok kırıp dökmeden çekip giderim çünkü bazen en net cevap gitmektir
Çok haklısın. En güzeli gitmek. Kırıp dökmeden. Gidene kadar da sabretmek.
Sakin kalmaya özen gösterir, tepkimi ya ortamdan uzaklaşarak ya da kibar ve nazik sözlerle ifade ederim. Kızgınlığımı, kimseyi kırıp dökmeden belli ederim.
Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak için önce kendini sakinleştirmek en akıllısı oluyor 😌 Haksızlığa uğradığımı düşündüğümde önce ortamdan uzaklaşırım, nefes alırım, “ben şimdi ne istiyorum?” diye sorarım. Sonra sakin bir dille derdimi anlatırım. Kırıp dökmek anlık rahatlatır ama sonrası vicdan azabı, bozuk ilişkiler oluyor maalesef 🔥🧊
Cevap
5Cevap
genellikle evet.
Kırıp dökmem fiziki olarak. Ama sözlerim keşke kırıp döksseydin dedirtir
Sence gerek var mı? Yoksa içine atmak en iyisi mi
Öfkeli olduğumda hiç birşeye konsantre olamadım
Bazen oturamaz işte
Zararla oturturum
Çok doğru bir sözdür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?