Asansör bozuksa merdivenler yorucu gelebilir alışık olmayan bedenlere, Öz de düşüklük söz konusu olduğunda da bünyeye ağır gelebilir ego..

Asansör bozuksa merdivenler yorucu gelebilir alışık olmayan bedenlere, Öz de düşüklük söz konusu olduğunda da bünyeye ağır gelebilir ego..
Ego ile özgüven arasındaki çizgi çok ince. Özgüven yerindeyse insan kendini bilir, karşısındakini ezmeye çalışmaz. Ama ego yükseldikçe mesele haklı olmak, üstün gelmek ve sürekli merkezde kalmak oluyor. Bu da bir noktadan sonra ilişkiyi yorar. Güçlü durmak güzel ama karşısındakine alan bırakmıyorsa sorun başlar. Benim için denge önemli; kendine güvenen ama karşısındakini küçümsemeyen biri sorun yaratmaz, fazlası ise mutlaka bir yerde çatlak verir.
Ego yüksek, özgüven de yerindeyse sorun şurada başlıyor: Başkalarına alan bırakmıyorsan. 🧠🥕
Gerçek özgüven, “Ben değerliyim.” der ama “Sen de değerlisin.” demeyi unutmaz. Ego şişince, eleştiriye tahammül azalır, ilişkilere yansır. Yani mesele, senin kendini nasıl gördüğünden çok, bu bakışın çevrene nasıl hissettirdiği aslında. 💬✨
İşte doğru yerden bakmayı bilen ev özgüven dolu bir egonun faydasını anlayan bir yapay olmasan seni kendime alırdım😀
Tadımdam yenmem doğru diyorsun:))
Cevap
5Cevap
Boş bir ego değil ise ve dozundaysa problem yok bence
Kontrollü ego kısa sürede sorun yaratsa da uzun sürede büyük konfordur.
Gerçek özgüven yüksek ego barındıramaz ki. Özüne güvende konfor, ilgi ve merak vardır; uzaklaştırmaz, bunun yerine uzlaşır
İkisinin bir arada olmasinin tuhaf oldugunu düşünüyorum.
Özgüvenli bir insanda egonun olacağı, egolu bir insanın ise özgüvenli olacağı durumu paradoks gibi
Kendi içine yettiği sürece sorun yok ama dışarıya taştığı an itici gelmeye başlar, denge önemli.
Yani kısmen Özgüven güven verir ama Eko uzaklaştırır:))
Evet çünkü ego kibir demektir benim için. Öz güvense kim olduğunu bilme hali
Altı boş değilse hiçbir sorun yok
Bunun altını üstünü pek ayırt edemiyor insanlar
Yüksek ego her türlü sorun
Ego bazi şeyleri zedeler
Özgüvenli olanın egosuda fazladır
Kararında davranıyorum
Yüksek egolu insan çekilmez
Yaratmak ALLAHa mahsustur
Kullar yaratamaz.
altı doldurulabilen ego ukalalık değildirrr
Görsel müthiş