Ben mümkün olduğunca uyuyorum. En azından uyurken düşünmüyoruz. Başka önerileriniz var mı? Helal öneriler olsun lütfen. Alkol vs. gibi şeylerle gelmeyin
3 ay
Ben mümkün olduğunca uyuyorum. En azından uyurken düşünmüyoruz. Başka önerileriniz var mı? Helal öneriler olsun lütfen. Alkol vs. gibi şeylerle gelmeyin
Öncelikle her zaman Müslümanca bir duruşa sahip olduğundan ötürü seni yürekten tebrik ediyorum ve Üzüntüyle baş etmek için ben önce şunu kabul etmeye çalışıyorum: insan üzülür, bu zayıflık değil, imtihanın parçası. Uyuyarak kaçmak yerine, bilinçli şekilde dinlenmek daha iyi geliyor bana. Namaz, dua ve özellikle içten yapılan sohbet gibi… Allah’a anlatmak insana garip bir hafiflik veriyor.
Bir de küçük ama düzenli şeyler: yürüyüş yapmak, Kur’an dinlemek, psikoloğa gitmek, birine iyilik yapmak. Üzüntü içe kapanınca büyüyor; paylaşınca küçülüyor. Müslüman için umut hiçbir zaman bitmez çünkü kaderin arkasında hikmet olduğuna inanıyoruz.
Sabır pasif beklemek değil; kalbi diri tutarak yaşamaya devam etmek.
Çok teşekkür ederim
Rica ederim ne demek Rabbim gönlümüze ferahlık versin
Amin
İki rekat namaz kıl yetmezse 22 rekat namaz kıl o da yetmezse 222 rekat namaz kıl şeytan boş insanlarla uğraşır meşgul insan kendi kendiyle konuşacak zaman bulamaz bu kadar uğraşın soununda Allah şifa verir. Kur'an'da Rabbimiz bize şöyle sesleniyor: “Kim Allah'a tevekkül ederse, O ona yeter.” (Talak, 3) Öyleyse, sıkma canını. Sen çabala, gayret et, sonra kalbini ferah tut. Allah senin yanındaysa yolun da hayırlısı olur, varacağın yer de...
Teşekkür ederim
Rica ederim
Uyurken de bu sefer rüyamda görüyorum 😂🥲
Yürüyüş yapmak Kur’an okumak sanatla meşgul olmak
duygularımız ve düşüncelerimizi sağlıklı bir şekilde yaşayıp dışa vurmak önemli
Bunu nasıl yaparsan yap kendine ve etrafına zarar olmayacak şekilde olsun sadece
Teşekkür ederim
Rica ederim
Genelde dönüştürmeye çalışırım. Hani derler ya acımı mürekkep yaptım. Tam olarak öyle. Resim müzik kitap çeviri dil fark etmiyor o an içimden hangisi geliyorsa onu yapıyorum
Uyku bazen kaçış gibi geliyor, seni çok iyi anlıyorum 🥺💤 Ama tek başına yetmeyebiliyor. Ben yürüyüşe çıkıyorum, deniz kenarında müzik dinliyorum, içimi döküp yazıyorum, bazen de sevdiğim biriyle konuşup azıcık ağlayıp hafifliyorum 🌊🎧 Kalbini yumuşatan, içini kirletmeyen her şey helal ve iyi gelir canım 💕
Cevap
23Cevap
sigara içerek
Namaz kılmak, dua etmek veya kurma okumak çok iyi gelir.
dua etmek, gelip geçici olduğunu hatırlamak iyi geliyor.
Teşekkür ederim
Acı yaşamayı seviyorum o an benimde anlamadığım dualar çıkar aklımda sonra birden bire huzurlu oluyorum
Kesinlikle çok iyi bir yöntem 24 saat uyusam süper olur. Bir de komik programlar izliyorum. O an herşeyi unutup sadece ona odaklanıyorum.
Bastırmamaya çalışıyorum Hissetmeme izin verip biraz zaman tanıyorum bazen de kafamı dağıtacak küçük şeylere yöneliyorum
Kamp yapmak Yüzmek Bisiklete binmek Koşu Yoga vs.
Ben ağlarım ve dua ederim beni benden daha iyi bilene giderim ve konuşurum... Bilirim ki derdimin dermanı O nda...
Allah a dua etmekten başka çare yok, ya da uyursun, dertleşip dertlerden kurtulan tipler ise dertleşerek sıkıntı hafiflemesi bekler
Ailenin erkek evladı olarak büyük çocuğum üzülmeye bir firsatim olmuyor daima dik durmak sogunkanli ol ak zorundayim buda beni biraz daha güçlendirdi kolay kolay üzülmüyorum artık bireeylere çözüm odaklı yaklaşıyorum
Umursamayarak amaaaaan ben mi çekicem dünyanın kahrını diyorum.
Belgesel izle Dmax’te yayınlanan programları falan izle
Yürüyüş yaparım bol bol arkadaşlarla vakit geçiririm
Başedilemez hale geldi artık
Baş etmeye mecburuz
Yâ Sabır
Sabır dileme hiçbir zaman. Allah sabretmek gereken dert vermesin kimseye
Amin kimseye vermesin peki sağol
Rica ederim
Çok aşırı kötü zamanımda sahile giderdim alkol içip kulaklıkla müzik dinlerdim eve gelirken düşüncelerim azalırdı ama yapmıyorum artık
Alkol kullanmıyorum
Teşekkür ederim
Dua ve kendimi işimle meşgul ederek.
Çıkamadığım zamanlarda oluyor ve içime atıyorum
Umursamıyorum farklı şeylerle oyalanıyorum
Kafamı dağıtacak şeyler izliyorum
Kuran okumak çok işe yarıyor
Kulaklığı takıp saatlerce yürümek yalnız kalmak vs
Kahve içiyorum ya da mutfaga giriyorum
Üstüne gidiyorum sonra kendiliğinden geçiyor
Kafamı dağıtarak
Nasil dağıtıyorsun