Bazen doğru olduğunu bilmeden doğru hissederiz, bazen de herkes yanlış derken içimiz “hayır” der. Sence bu sezgi mi, alışkanlık mı, yoksa başka bir şey mi?

Bazen doğru olduğunu bilmeden doğru hissederiz, bazen de herkes yanlış derken içimiz “hayır” der. Sence bu sezgi mi, alışkanlık mı, yoksa başka bir şey mi?

Her insan 1 değil çünkü her insanın kendine göre doğruları ve yanlışları vardır ve onların bildiği doğruları yaparlar mantıklı gelse bile insana emin ol ki benim kitabımda ne yazarsa onu yaparım der herkes
Mesela örnek vereyim sana
Normal 1 yerde hoşlandığın tanımadığın birisini görünce insan onunla şansını denemek ister onunla birlikte olmak ister
Bunun için en mantıklı yol önce onunla tanışıp, arkadaş olunulur sonra birbirimizi tanırız sonra samimi olduktan sonra yani o kişiyi iyi tanıdıktan ona göre artık ya ilanı aşk eden ya da yoluna giden ama kimisi var madem sevgilisi olmadığını direk öğrendiğinde madem sevgilisi yok bende sevgilisi olayım diyerek numarasını alır bir sonraki buluşmada numarasınıda aldim çıkarık diyerek sevgiliymisiz gibi hareket eder yani kimisi kendi kafasına göre bildiği şekil ilişki yaşar maalesef bunu biliyorum benim başıma bir kere gelmişti maalesef..
@Merops duygusallık değil mantık önemli. Hayvanlarda da iç güdü var. İnsan aklıyla ileriyi görüp mantıklı hareket etmeli ve duygularla değil akıl mantıkla düşünmelidir 👍
Bence bu çoğu zaman sezgi, ama sezginin arkasında da yılların birikimi var 💫
Bilinçli olarak fark etmediğin detayları beynin topluyor, sonra sana “içimden böyle geliyor” diye hissettiriyor.
Yani ne tamamen mantık dışı ne de sadece alışkanlık.
İyi hissetmediğin şeylerde iç sesini ciddiye al, ama çok kritik kararlarda mantık filtresinden de geçir 😉
Cevap
6Cevap
öyle tercih ettiği için
Herkesin olmasını bekledıgı gıbı davranmak insanı mutlu etmez bırazda kendı mutlu olmk ister cunkı ınsan olması gereken ama her zaösn yapamadıgımızdır "içinden gelen" denen şey..
Bizi diğer canlılardan ayıran bir özellik var ki bu da tutku. Bazen sadece keyif için yanlış şeyleri bile yapıyoruz..
İstediği için. Her istediğimiz mantıklı olmuyor.
Çünkü içinden ne gelirse onu yapar insan oğlu
Deneyim
mantıklı olmak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?