Kısa bi hikaye ile başlayacsğım, burada ben mükkoyum diye geçinen bi varlık vardı, habire ben mükkoyum diye sorardı, en sonunda mükemmel değil, rezilsin dediğimde engel atmıştı, bu bile mükemmel olmadığının kanıtıydı. Hikaye bittiğine göre konuya gelelim, sağlık, güzellik, başarı.. insanın hayatındaki artılardır hiç şüphesiz. ancak mükemmellik bu mudur? hiç sanmıyorum. Düşünceleri, niyeti.. zihni kusursuz olmalı. bu derece bir kusursuzluk mümkün mü? Bellki bunun için çabalayabilirsin ama zihnini kontrol edemeyen varlıklarız biz. Hayatı boyunca tamamlanma sürecinde olan varlıklara ''mükemmel'' demek, fantastik olur sanki. İnsanoğlu hayatının her alanında yeni bir şey öğrenebilen, kendisine katabilen bir varlıksa.. bilgi de sonsuz ise, hep birşeyler eksiktir. Eksik ve tam olmayan, mükemmellik olgusuna nasıl ulaşır ki? Sosyal medya sayesinde insanların hayatlarını ya da bizzat kendisini, ''mükemmel'' ya da ''kusursuz'' olarak nitelendirebiliyoruz. bu sadece biz göz yanılsaması. Asıl görmemizi istiyorlarsa, öyle sunuyorlar. bu bile mükemmel olmadıklarının kanıtı.
Kesinlikle mükemmel bir açıklama olmuş. İnsanlar sosyal medyada güzel olan şeylerini gözümüze sokarken, kirli yanlışlarını ya da göstermek istemedikleri kusurlarını gizliyorlar. Ama işin aslına indiğin zaman zaten bir çoğu sosyal medyada gösterdikleri mükemmel hayatı da yaşamıyor. Sadece öyleymiş gibi gösteriyor. Sahte bir hayat sunup bununla mutlu olmaya çalışıyor.
Burada kendini mükemmel sanan varlık çok fazla. İşlerine gelmeyen yorumlarda hemen engelliyorlar. Doğruları söylemene kızıyorlar. Gerçekleri belirtmeni istemiyorlar. Ama asıl güzellik kötü de olsa, kusur da olsa o gerçeklerle yaşayabilmekte. Hayat büyük bir yolculuk. Bu yolculukta önümüzdeki yol her zaman kusursuz bir asfalt olmayacak. Yeri gelecek çamura da batacağız. Yeri gelecek dağın zirvesine de çıkacağız. Yeri gelecek gölde bataklıkta bir avuç suda da boğulacağız. Üstümüz kirlenecek, yolumuz kirlenecek, benliğimiz bile kirlenecek. Önemli olan önündeki kir, pas, bataklık asfalt da olsa bir şekilde ilerleyip hayatı tamamlayabilmek. Bütün kusur ve kusursuzluklarıyla...
Kişilik & Karakter konusunda 11,7b cevap paylaştı.
Mükemmel insan diye bir şey olduğuna inanmıyorum. Herkesin eksikleri, çelişkileri, zayıf ve güçlü yanları var. Zaten insanı insan yapan da bu kusurlar; öğrenmesi, yanılması, değişmesi. Bana göre önemli olan mükemmel olmak değil, hatalarının farkında olmak ve kendini geliştirmeye açık olmak. Kusursuzluk soğuk ve uzak bir şey, ama samimiyet ve emek çok daha gerçek ve değerli.
Kendine göre mükemmel olan birisi başkası için mükemmel olmayabilir ki zaten. Birisinin kusursuz iyi bulduğu bir hareketi başkası kusur olarak görebilir. Nezaket örneğin. Nezaket iyidir ama nezaketi kusur olarak gören bir çok insan tanıyorum.
Hayır olmadı, olmayacak da. Rol yapan insanlar var, olmak istediği kişi gibi davrananlar var. Olduğu gibi olanlar var bir de. Ki bu dürüstlüğün ete kemiğe büründüğü en gerçek hal bence
Mükemmel insan yok, sadece iyi niyetli ve çabalayan insan var 💫 Kendini böyle ifade etmen aslında çok kıymetli. Kimse senden her şeyi yapmanı beklemiyor, buna sen de dahil olmalısın. Yapamadıkların için kendini dövmek yerine, yapabildiklerinle gurur duysan bakışın çok değişir 😊 Gerçek olman, mükemmel olmaya çalışmandan çok daha değerli 🌿
Hatasız, kusursuz insan yoktur Çok iyi biriyim, çok değerli özelliklere sahibim ama kusursuzum, mükemmelim demem hiçbir zaman illaki ters durumlar olabilir