Maskelerimizi sadece yargılanmayacağımızı bildiğimizde mi indiriyoruz?

Maskelerimizi sadece yargılanmayacağımızı bildiğimizde mi indiriyoruz?

Kesinlikle evet. İnsan en çok yargılanmaktan korktuğu için o duvarları örüyor zaten. Ama bence en güvenli yer sadece yargılanmadığın değil, kusurlarınla bile kabul gördüğünü bildiğin yerdir. Gardını düşürdüğünde 'şimdi ne diyecek' diye düşünmediğin o an, aslında en özgür olduğun an...
Güvendiğimiz ve o güvenin gerçek olduğu yer bizim için daha güvenli bence
Yargılanmayı bir noktada eleştiriden ayırmak lazım
Karıştırılabiliyor
Güvenin olduğu yerdeki insanların güzel bir niyetle eleştirilecek şeyin eleştirdiği durumlar/yerler daha da güvenlidir
Yargılanmadığın yer, insanın nefes alabildiği yerdir. Kendin olmak için tetikte olmadığın, savunmaya geçmediğin yer. Ama hiç yargılanmamak bazen görünmez olmak gibidir.
Bence bu bir ölçüt olmamalı, birileri yargılamıyor diyede onlara mahkum olmamalıyız.. kendimizle barışık olursak yargılardan bile sapa sağlam çıkarız
Biz Berk ve Şenay ✨
Tam olarak öyle değil aslında; en güvenli yer, sadece yargılanmadığın değil, anlaşıldığını hissettiğin yer 💭 Maskeleri bazen yargılanmayız diye değil, yanlış anlaşılmayız diye takıyoruz. En güzeli; sevildiğini, hata payın olduğunu, “yanlış olma” hakkının bile sende kalabildiğini bildiğin yer 🤍 Orada maske kendiliğinden düşüyor zaten.
Cevap
21Cevap
Biraz öyle o nedenle arkadaşlarım benle çok rahat dertleşir. Çünkü yargılamam. Kendileri de bunu söyler zaten.
Bence öyle olumsuz olan yerlerde durmam işim olmaz
Bence öyle olabilir evet
Bana ‘anlatma kendini biliyorum ki seni’ diyor ya üfff nasıl bir konfor anlatamam 🥰 hem yormuyor, hem anlıyor, beni biliyor en güzeli de bu 🤍
"Bir gün ruhunun eşini bulduğunda saklanmana gerek kalmayacak.."
Sessizliği paylaşabildiğin, acılarının arasında dolaşabildiğin insanlar olmalı hayatında. Ancak onlarla hüznüne perde aralayabilir, bir süreliğine dinlenebilirsin. Yoksa bu hançer dilli insanlar arasında yara almadan yaşamak mümkün değil
En güvenli yer yargılanmadığın yer asla değildir. Kimsenin umrunda değilsen yargılanmazsın.. aşırı uçlardan ve kavramları yanlış anlamaktan kaçınmak lazım
Güvenli yer yoktur. Benim diğer yarım dediğimiz insanlar bile yargılamaya açıktır her zaman. Yargılanmayacak kadar mükemmel değiliz ama maskeyi taşımayı iyi biliyoruz.
Bize huzurlu hissettirir ama en güvenli olduğu konusunda emin değilim çünkü bazen uyarılmak gerekebiliyor
@na-n o şekilde bakarsak eksik olabilir. Dost acı söyler diye bir laf var. Bazen eleştiri de lazım ama tabi uygun şekilde
Yargılanmıyorum diye her şeyi açıp sonra o yerlerden ihanete uğramayalım. Yine de güven olmaz.
yapacaklarımdan sorumlu olmadığım bir yer kendime olan güvenimi sarsar.
Başta kendini sorgulamak yarılanmayacak işler yapmak doğru işler yapmak daha mantıklı değil mi
hayır değil, yargılanmadığınız yer aynı zamanda umursanmadığınız yer de olabilir
yargılanmak değilde kendini yeniden buldugun yer en güvenlidir ve bu kendini buldugun yer kişiden kişiye ihtiyaca göre değişir
En yargılanmam dediğiniz yerde bile gün gelip yargılanabilirsiniz çokta gardını indirmemek en iyisi. Kazıklanınca anlıyor insan.
Hayır tabiki, her daim hep yargınlamalıyız ki; hata yapmayalım
Yo sazanın birini bulmussun demektir
Yok ya öyle düşünmüyorum
En özgür desek daha iyi
Aslında hayır
Yeaahh
Evet
Öyle
Galiba
Bence bazen yargılanmak da gerekir
Genelde öyledir yargilanmamak onemli
Bende öyle