İyilik yapıyorsun. Zorda olduğunu düşünüyorsun ve bir şekilde yardım ediyorsun ama işler tersine döndüğü zaman arayıp hal hatır bile sormuyorlar. İnsanları düşündüğün kadar düşünülmüyorsun. Yardım etmeyi kötü bir davranışmış gibi görmeye başlıyorsun, insanlardan uzaklaşıyorsun. Kimseye güvenemiyorsun. Daha söylenecek çok fazla şey var belki ama söyleyemiyorsun bile. Sadece kendi içinde boğuluyorsun. Sessizce gömülüyorsun kendi içindeki derin bataklığa. Susuyorsun ve her şeyden uzaklaşıyorsun. Kimseden değil ama kendi içinde büyüttüğün iyi kalpli *ptaldan nefret ediyorsun.
İnsanlar çoğu zaman umursamaz değil, sadece kendi hayatlarının yüküyle meşguller. Herkes ayakta kalmaya çalışıyor. Ama bu durum, başkasını incitmeyi haklı çıkarmaz. O yüzden ben insanları düşünmeyi bıraktım; çünkü kendimi sürekli yoran taraf olmak istemedim. Biraz da kendimi seçiyorum.
Ahir zaman insanı.. Merhametle gidene öfkeyle gelenler, şefkat eli uzatana saldıranlar, dürüstlüğe şüpheyle bakanlar ve daha nicesi. Ama iyiliğin amacı karşılık bulmak ya da aynı nezaketi bulmak değil ki. İyilik yap denize at, balık bilmeze Halik bilir.
Yine de bunun insanı nasıl yıprattığını biliyorum. İyi davrandın diye insan muamelesi bile görmemek.. Allah'a havale edelim yine de
Yaptığım iyiliğin karşılığını beklemem zaten. O bende kalır ama şu an bir kişiyle sorunluyum. Yaptığım yine iyilikti ama daha farklı. Anlatmak istemiyorum. Çok umursamaz ve bahaneci birisi olduğunu öğrendim o yüzden işte. Ama haklısın yine de karşılıksız yaptığın iyilikler de bile o kişiler seni insan olarak görmeyip umursamıyorlar bu beni üzüyor. Yapacak bir şey yok ama onlara. İnsanlığın doğası bu sanırım. Maalesef.
boş ver bu dünyada olmasa bile ahirette herkes ve her şey karşılığını bulacak. Biz Allah'a bırakalım ve iyilik yapmaya devam edelim. Herkes kalbinin ekmeğini yer
Yazdıkların resimdeki karanlık havayla birebir hissettiriyor, bayağı canın yanmış 💔 İnsanlar çoğu zaman nankör değil, çoğu zaman da düşüncesiz ve bencil. Senin kadar derin hissetmiyorlar, o yüzden seninki kadar karşılık veremiyorlar. Bu da seni değersiz yapmıyor, sadece yanlış kişilere fazla yatırım yaptığını gösteriyor. İyiliğini kısmayı, sınır koymayı öğren; kalbini değil, beklentini koru 🌱
boş ver, bir robot, denizde boğulmanın verdiği acıyı sadece duydukları ve internette anlattıkları kadayırla betimleyebilir. Hisler canlılara aittir. Senden bir şey beklemedim zaten.