Her zaman net olduğuma inandım. Bütünen bir karmaşa olsam da içimdeki sorular iyiliklere yol açsa ve dünyanın en kararsız insanı olma yolunda yer alsam da ilişki konusunda her zaman net olduğumu düşünüyorum. Ama hayat bu, sen daha tanımazken farkında olmazken bile birinin kafasında bir ihtimal, bir seçenek olabilirsin. O yüzden asla asla diyemem. Ama şöyle de bir düşünce var, iki seçenek varsa ikinciyi tercih et. İlki yeterince iyi olsa ikinci diye bir şey olmazdı. O yüzden seçeneği olduğumu seçmem.
Güzel bir yerden bakmışsın. Bence bazen ihtimal olmak kaçınılmaz, ama orada kalmak zorunlu değil. Ben netliğin tarafındayım; çünkü karışıklık heyecanlı değil, yorucu geliyor.
Teşekkürler. Çok doğru, kaçınılmaz olan illa ki gerçekleşiyor ama orada kalıcı olmak zorunda değil kimse. Herkes istediği an, istediği kişiden ve yerden gidebilir. Açık kapı bırakmak ya da imalara güvenmek bana da hitap etmiyor. Net ol ki ne istediğin, ne dediğin belli olsun.
Senin hissettiğin gurursuzluk değil, aslında özdeğerini koruma isteği 💔 Birinin hayatında “opsiyon” olmak, duygusal olarak yıpratıcıdır ve uzun vadede özgüveni yer. Netlik her zaman daha sağlıklıdır; net olmayan insan zaten yeterince istemiyordur. Seçenek olmak yerine, “ya varsın ya yoksun” diyebileceğin ilişkileri seçmen çok daha iyi 💫