İyi akşamlar 💖
Uyandırdığı duygular, hisler, anılar ve de çok daha fazlası belkide..
İnsan neden sevmez?

İyi akşamlar 💖
Uyandırdığı duygular, hisler, anılar ve de çok daha fazlası belkide..
İnsan neden sevmez?

Birçok sebep olabilir. Bazen geçmişte yaşanan bir deneyim, bazen hayal kırıklığı ya da kendini güvende hissetmemek. İnsan her şeyi mantıkla seçmiyor; hissetmediği, içine sinmeyen şeylerden doğal olarak uzak duruyor. Sevmemek çoğu zaman kötü niyet değil, iç sesin uyarısı oluyor.
Alerjisi olabilir, o şey iyi gelmiyordur, kötü anılarını tetikliyordur...
İnsansa bu , biraz daha hassaslaşıyor sebebleri... Severse şayet kuru kuru sevmek yeter mi?
Yeşil çam klasiği gibi "sevmek karın doyurmuyor"
Belkide bu sebeble ve daha nice sebebler ile insan sevmeyi kendisine haram kılmıştır...
Bu zor bir karardır insan geleceğinden vazgeçer mi?
Vazgeçer... Dedim ya şartlara bağlı... Sevse bile en kötü ihtimalle insan denilen varlığın istekleri olur...
Birbirine yetebilme durumu için bile insanın çalışması gerekiyor...
Ah ah karşlıksız sevgi var mı?
Vazgeçmemeli geleceğinden sonuçta olmuş şey geçmiştir. Geleceği bilemez ki, belki çok güzel olacak 🌟
Karşılıksız sevgi var sonuçta her sevgi tek bir kalpte başlıyor ikinci kalbe dokununca aşk oluyor daha devasa bir şey. Bence en saf beklentisiz sevgidir bu, tabi bu durumu içinde büyütüp abartmadığı sürece 😅
Olmayada bilir ama : )
Onu bilemiyorum be @Selinawoman sevgiyi tahmin edebilsemde öbürü yok ııı ııııh.
Ne kadar abartırsa hayal kırıklığı o kadar artıyor sanki ehehr
Olma ihtimalini olmama ihtimaline değişmem 🧚♀️
Aynen öyle o yüzden yapmamak gerekiyor ehehe
Ya da sadece bende böyle işliyor bu jdjdj var biraz hayalperestlik bende boş ver 🤪
🧚♀️
Bazen insan alışık olmadığı şeyleri de sevmez cünkü farkında bile değildir.. Bazı şeylerin enerjisi de düşük olabiliyor buda bir etken, ve tabii bazı şeylerinde farkında bile değiliz, yetişme tarzı bulunduğu coğrafya aile cevre arkadaş ortamı insanın yapısını ve karakterini etkileyebiliyor...
Günaydın Monroe'cim 💖
Sevme kotası dolmuştur belki. Daha önce sevdikleri canını fena halde yaktıysa sevgiye karşı bağışıklık kazanmış da olabilir kalp ve beyin..
Birini sevdikten sonra olumsuz deneyimler yaşandıysa sinir sistemi her sevme girişiminde aynı alarmı verir kendini korumak için. "Sevme işte üzülüyorsun sonra slak demek" ister aslında bence 😂
Günaydınn hanım’cım 💖
Sevme kotası var mıdır yav.. Evet var bencede ama başka insanlara eşyalara haksızlık gibi keşke olmasa jfjdjdj
Sinyal çok net ahahah
İşte o insanların aynı hatalara düşmemesi, fark yaratabilmesi gerekir o izlerin silinmesi;eski acıların tetiklenmemesi için.
Oysa günümüzde insanlar diğerleri genelleye genelleye hep aynı hatalara düşüyorlar. Aynı acıları yaşamamak için de kalbini açmak istemiyor insan. Bu oldukça insani bir öz koruma yöntemi 🙃
https://youtu.be/Pb-9g5c8cAc?si=6xVqLwIhoh5Wn6Oe
Bilirim, bloke edilmiş ruhlar..
Blokeyi açınca yine hemen hemen aynısını yaşayınca double bloke oluyor, kır kırabilirsen 🤦♀️😅
Adam yaş aldıkça daha karizmatik ve daha yakışıklı oluyor 😍
https://youtu.be/cYgmnku6R3Y?si=RY87nsRRpQDvmlpx
Eveeeet bizde umarım ele oluruz yaş aldıkça 🤩
Yurt dışında yaşıyor olmamız lazım. O iş biraz yaş Monroe'cim 😂
Çünkü fark ettim ki yurt dışında yaşayanlar çevresel sebeplerle daha sakin olabiliyorlar 😀
Ülke gergin gerçekten 🤦♀️
Farklı bir ülkeye gidip gene kendi toplumun insanlarla iletişim kuranlar pek degismiyorlar ama farklı kültürlerden insanlarla iletişim kuranlar keskin uçlarını törpüleyebiliyorlar. Farklı seçenek ve yaklaşımlar insanı genişletiyor muhtemelen.
İsveç'de yaşayan biriyle iletişim kurmuştum bir süre. Bir noktada feminist damarım tuttu ve ağzıma geleni saydım 2 gün boyunca. Asla karşılık vermedi aynı tondan. Sakince kendini açıkladı.
Nasıl bu kadar sakin kalabildiğini merak ettim bu sefer de 😂
Çünkü gerçekten sinir uçlarına temas edecek şeyler söyledim.
Bence; ülke sınırlarını, toplumun genel geçer değer yargılarını aşmış olmak bu sakinliği getiriyor olabilir.
Kesinlikle bencede öyle.
Bence zaten bizleri dahada gergin yapan şey karşılık veriyor olmamız yani lose-lose durumu 😂
Onlarda lose-win oluyor bu da sonucunda win-win durumunu getiriyor ehehe
Beni lose kimi winnerse winsin ehehe
Bazen sevmediğimiz şey, aslında bize hissettirdiğimiz duyguyu sevmememizdir 💔
Kötü anı çağrıştırır, kendimizi yetersiz hissettirir, korkumuzu tetikler ya da değerlerimize ters gelir.
Yani mesele çoğu zaman “o şey” değil, onun içimizde dokunduğu yer.
İnsanları da bu yüzden sevmeyiz; yanlarında kendimizi iyi hissetmiyorsak, içten içe uzak dururuz ✨
Cevap
9Cevap
Bazen sevmiyorum ve sevmiyorsam muhakkak bir sebebi oluyor his enerji
değişir konuya göre
Çünkü her şey sevilmek için yaratılmadı. Bazı şeyler sadece "sınırımızı çizmek" ve kim olduğumuzu anlamak için var. Neyi sevmediğini bilmek, kim olduğunu bilmenin yarısıdır..
Çok güzel söylediniz 👏
Bilmem , bugün kahveyi sevemedim mesela full caya abanacam
Kahve sevilmez mi yav
Sevilir tabisii , ama bugün sevmedim
Niye 🤷♀️
Fotoya koyduğun filmi izledin mi? İzlemediysen tavsiye ederim.
Üzüntü hissettirdiği kötü duygular. Ben bit şeyi sevmiyorsam yaşadığım içindir kötğ tecrübeler
Garipseme bende ilk akla gelen şey mesela
Garipseme, mhmm.. Günaydın 🧚♀️
Ahaha anlamadığımı anlaman ne hoş. Evet şimdi daha net anladım ehehe doğru diyorsun 😌
Neyse ki toparladık jfjdjd
Sevmek emek ister belki ondandır
masa boş tabak mı yesin.
Kötü yaşanmışlıkları vardır
Hoşuna gitmeyen bir şeyler vardır.
Yaşadıkları acıları yaşanılanlar bunlar olabilir
İnsan hitap etmemesi bence olabilir bunun uzun üzerine konuşurum
Heves yoktur.
Tecrübe
MM bir devrin afeti
Sevmediği için sevmiyo
Sizi seviyorum