Bir defa uyardığım halde hata yapmaya devam eden insana artık uyarma yapılmasına gerek var mıdır?

Sözde samimi arkadaş dediğim kişi onu arayıp mesaj attığım zaman hep saatler sonra ertesi gün dönen birisi , bir şeyler yapalım dediğim zaman öteleyen birisi bir defa uyardım özürler diledi biraz düzelir gibi oldu ama geçen mesaj attım akşam 9 gibi ertesi gün akşam teşrif edip bana cevap yazmış ama mesajı ne açtım ne cevap verdim daha ne kadar yazdıysa cevap vermedim açmadım bile daha doğrusu sonra defalarca arayıp yazdı sordu neden soğuk yaptığımı geçiştirdim dün evine davet etti tamam deyip son dk gelemiyorum dedim bilerek az önce çalıştığı yere gittim işle alakalı. Mesafeli olunca anlayıp yanıma geldi neden böyle davranıyorsun vs ben bir şey olmadığını söyledim geldim işe. Mesaj atmış işte sen bana neden mesafelisin söyle bileyim normalde sormazmış beni sevdiği için merak etmiş falan filan ama laf anlatmakla uğraşamam hiç bir şeyim yok acelem vardı falan deyip geçiştirdim.. Böylesi insana laf anlatmakla uğraşılır mı bir de değer veriyor gibi peşine düşüyor ama bende bitti artık..

Bir defa uyardığım halde hata yapmaya devam eden insana artık uyarma yapılmasına gerek var mıdır?