Güncellemeler
4 ay
Pavyonda çalışmaktan bahsetmiyorum. Pavyona müşteri olarak gitmekten bahsediyorum :)))
Kızlar istedi diye bir zaman itiraz da etsem kızlı erkekli gittik. En son kızın birini sermaye olmaktan kurtarırken bulmuştum kendimi. Bir de "Abi beni çok sevdi." diyordu arkadaş.
Geçen gene aynı muhabbet döndü hanımlar pavyona gidelim dediler. Ben gitmem ne halt yiyorsanız yiyin dedim. Pavyon ortamını seven de bir insan değilim de kadınlardaki bu pavyon merakını bir türlü anlamış değilim. Gidip bir de kons çağıralım tam olsun.

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
para kazanmak içindir
Para kazanmakla ne alakası var 🤔
Genelleme yapmışsın ama bende veya çevremdeki çoğu kadında öyle bir pavyon merakı yok. Sadece birkaçımız clup'çıyız.
Genelleme yapmam normalde bilirsin son sıralar erkek düşmanları genelleme yapıyor ben de yaptım bu sefer. Erkeklere genelleme yapınca kızlardan hiç tepki gelmiyor nedense 🤔
Neyse ki ben kız değilim. Her türden genelleme ve ön yargıya karşıyım bildiğin gibi.
Ben de ama öyle deme kaç gündür kıt beyinliler ile tartışıyorum. Erkekler katil tacizci tecavüzcu senin haberin yok. İstatistikler öyle diyor ama istatistik olarak paylaşılan Instagram haberleri 🤣
İstatistiksel olarak bakarsak cezaevi nüfusunun dünya genelinde %90’dan fazlası erkek ve cinayet faillerinin de %85–90’ı erkek ama insanların anlayamadığı şu, uyarıcı kontrolü yapmaktansa uyarıcı genellemesi yapıyorlar yani her sakallıyı dedeleri sanıyorlar (klasik koşullanma ilkelerinden). Sonra her etek giyen kadın yolludur diyen erkelere kızıyorlar. Bu evet kızılacak türden bir cehalet ama aynı şeyi de kendileri yapmasınlar bir zahmet.
Sıkıntı orada zaten istatistiklere bakalım deyip Instagram haberi atınca zaten orada mantığın sesi durdu. Şimdi atılan haberlere bak çocuğunu vuran erkek, bebeğini çöpe atan da var. Anlamadıkları nokta bunlar zaten psikolojik olarak sağlıklı olan insanlar değil. Toplumun psikolojik anlamda sorunlu olanlarını referans alıp tez üretmek ne kadar mantıklı
Sorunlu kısımın demografik özelliklerine bakıyorsan gayet mantıklı çünkü toplumdaki şiddete meyilli kişilerin çoğu, toplumun yarısını kapsayan kısımdan çıkıyor görüldüğü üzere. Bu yarının diğer yarıyla eşleşmesi gerektiğini düşününce bakış açılarını anlıyorum. Katılmadığım kısım, tanımadıkları ve bir hatasını görmedikleri kişiler hakkında böyle bir ön yargıya sahip olmaları.
Demografik özelliklerine bakarken kategoriye ayirirsin. Yaşa, bölgeye, cinsiyete göre. Bunları da alt gruplara ayirirsin psikolojik olarak sağlıklı ve psikolojik sorunlu olarak. Bu toplumun tamamını oluşturduğu anlamına gelmez. Şimdi bir sepet elma var diyelim ki bazısı bozulmuş olsun. Bir tane elma aldın bozuk çıktı bu sepetin tamamının bozuk olduğu anlamına gelmez.
Bana örnekleme yazmak ha… Neeeyse şu sıralar muhatap olduğun tipleri bildiğim için bir şey demiyorum. Anladım dediğini ki zaten aynı şeyi söylüyoruz, sadece farklı perspektiflerden.
Ben çoğu bozuk elma erkek çıkıyor diyerek kadınların bakış açısını anlatıyorum, sense bir elma bozuk diye hepsi olacak diye bir kaide yok diyorsun ki doğru. Partnerini çok bozuk elma olan bir gruptan seçmek zorunda olmak kötü sadece, şahsım adına konuşacak olursam. Erkeklerin de partner seçerken kendince endişeleri var yoksa biliyorum. Bizde öldürülesiye dövmesin, sizde donuma kadar almasın konusu ön planda çoğunlukla. Herkesin kendince bir endişesi var tabii ki.
*Birçok uluslararası çalışmada, erkeklerin yaklaşık %20 ila %35’i yaşamlarının bir döneminde partnerine karşı şiddet uyguladığını bildiriyor (fiziksel ve duygusal dahil).
Baktığım kaynaklardan birisi de buydu, ekleyeyim dedim. İstatistiklere ciddili bayılıyorum.
Sitede kendini hipergami erkek olarak tanımlayan insanlar var. 🤣 Okuyanlar ne olduğunu anlasın diye anlatıyorum 😱
Şimdi duygusal şiddet dersen çoğu kadının bu konuda master degree olduğunu söylerim 🤣 fiziksel şiddet ise erkekler yalan yok. İşin şakası ben çok arkadaşımı uyardım. Genelde erkekler kadınları izole etmeye çalışıyor. Etrafındaki arkadaş ortamından soyutluyor. Yok o erkek yok bu şöyle vs derken etrafında arkadaş kalmıyor. Ayrılınca kız boşlukta kalıyor, çünkü artık bir sosyal hayatı kalmamış oluyor. Peki boşlukta kalan kız sence ne yapar 🙃
Bu da benim her cinsiyetten arkadaşıma söylediğim bir şey. İlişkiniz için arkadaş ve ailenizi silmeyin çünkü onlar da bir taraftan sizin hayat hattınız. Biri zaten senin kendi sosyal çevren olsun istemiyorsa bu kendisinden kurtulama, onun ne b*k olduğunun farkına varama diyedir. Ben de zamanında soyutlandığım bir ilişkiden çıktım ve saçma sapan insanlarla muhatap olmuştum. İşte böyle insanlar sana bunu yapıyor.
Ben çok uyardım da bir şey değişmiyor. Hatta kötü bile olabiliyorsun bu sefer karşı sana ilgisi var da o nedenle aramızı bozmaya çalışıyora götürebilir. Bugüne kadar bana olmadı ama ben olsam karşı manipüle etmek için bunu derdim soyutlamak için.
Sosyal izolasyonu sağladığında kendisinden başka gidecek yeri kalmıyor kişinin. Haa bunu sadece erkekler mi yapıyor. Hayır yapan kızlar da var. Hiç bir zaman kimse için arkadaşlarımı silmedim. O insanlar bunu yapıyor ama senin de hayır silmem diyebilmen lazım. Çoğu kişi bunu diyemiyor.
Aslında ilişkinin ne kadar sağlıklı olacağı belli oluyor ama insanlar işin içindeyken bunu göremiyor ya da duygularından dolayı görmezden geliyor. Üniversiteden arkadaşımla karşılaştık 2-3 ay önce kedisine 18-19 yıl önce dediğim her şeyin doğru çıktığını söyledi. O dönem birbirlerini evlenecekleri insan olarak görüyorlardı oysaki ama sonuç öyle olmuyor.
Evet bunu kadınlar da yapabiliyor erkekler de ve herkes buna kanabilir. Misal bendeki onunla konuşma, bununla konuşma şeklinde olmamıştı ama sonucu izolasyondu. Aynı şekilde bana da haklı olduğumu söyleyen çok. Ben de fark ettim ki onlara geleceği söylemek beni kötü kişi yapabiliyor. Bu yüzden sadece onlara güvenli bir liman sunuyorum. Eğer ihtiyacın olursa olursa bana gelebilirsin diyorum. Böylece sırf hatalarını kabul etmemek adına benim desteğimden de olmuyorlar.
Ben sadece bundan emin misin şundan emin misin evet derse hiç karıştırmam. Soruyu sorarım cevabı kendi bulsun. Biraz da çaba ama her şeyi benden beklemesinler 🤣
Ankara 'da kadınlarda pavyona gidiyormuş öyle bir ilgi varmış. İkincisi Dilber karakterinden sonra ilgi arttı
Yok ondan önce yapılan bir tane pavyon belgeseli vardı. Ondan sonra arttı
Eski arkadaşım pavyonda çalışıyordu para tatlı geldiği için
müşteri olarak gitmek isteyenlerden bahsediyordum ben
Iyy bu iğrenç ortamlarda takilan veya seven insanin beyninde agir hasar vardır
Benim hiç merakım olmadı herkesi aynı kefeye koymayın lütfen
Son bir haftadır bütün erkekleri aynı kefeye paylaşımlar oldu. Biraz da kadınları aynı kefeye koyan paylaşımlar olsun. 👍
Bel altından vurarak değil ama
bel altı? sorudaki bel altı neresi açıklar mısın?
Yazdığını anlayamamışsın
Bence sen anla ondan sonra konuşalım 👍
Yok teşekkür ederim.
Türkçe hocana da saygılarımı ilet. Pavyona gitmeyi istemenin bel altı olduğunu anlıyorsan kötü bir iş çıkarmış demektir.
Günümüzde pavyonlar zaten bel altı için hizmet veriyor söylenen şarkılardan yapılan muhabbetlere kadar. yani tüm özelliğini yitirmiş iğrenç izbe mide bulandırıcı yerler haline gelmiş
Giden kadın sayısı zaten bellidir gidenler de metres tipi insanlar ya da yiyiciler
Bel altı dediğin ne acaba, bel altı şarkı nasıl oluyor :))) belli ki gidip görmüşsün belki benim bilmediğim bir şeyi biliyorsundur.
Bunları bilmek için pavyona gitmek gerekmiyor bir çok yerden bilgi edinebilirsin ve seni bu konuya çok meraklı gördüm
Meraklı olmama gerek yok zaten gittim ben de genelde Ankara havaları ya da oyun havaları çalarlar bunlar nasıl bel altı oluyor. Nasıl cinsellik barındırıyor onu anlayamadım :)))
Senin için bel altı herkesin çırılçıplak olması mı gerekiyor?
haklısın parkta kızlı erkekli oturanlar da oluyor parklar da bel altı olmuş şu an :)))
Parkta oturanlar Ankara havası eşliğinde yarı çıplak oynamıyor ve delice içmiyorlar. herkesi teker teker dinliyor musun parkta?
Bel altı şarkı diyordun neden birden Ankara Havası oldu.
Ankara havalarının çoğu bel altından oluşuyor artık.. ya kusura bakmazsan bitirebilir miyiz sıkıldım teşekkür ederim.
Valla ben bile merak ediyorum bazen kekdk
boş ver merak etme 🤣
Ben nefret ederim. F*ahişe yuvası resmen
Ben de sevmiyorum ama gitmişliğim var 2-3 kez. Pub, bar insanıyım daha çok
Bar ve gece mekanlarına bende eskiden çok giderdim ama artık sarmıyor. İyice sapıttılar. Yiyişen kim, emişen kim.. insanın gözleri kanıyor
Oooo sen gençlerin gittiği yerlere gitmişsin de ondan. Benim gittiğim yerlere genelde belli yaş üstü gidiyordu.
Dizimi kırıp oturdum evde artık bir yere gitmeye hevesim kalmadı 😅
Benim de iki yıl oluyor artık eskisi gibi gitmiyorum çok nadir özel bir etkinlik olursa ancak onun yerine alıyorum viskimi ya arkadaşlarla poker gecesi yapıyoruz ya da tek başıma takılıyorum kendi kendime
Dizilerin etkisi işte.
Böyle yerlere giden kişiden olmaz
Benim midem kaldırmıyor
bende istiyorum gitmek
Boş ver gitme
En iyisi gay bar🤣
Hayırdır cafeler açmıyor mu artık 🤔
Yo ben gitmedim giden arkadaşım vardı işim olmaz benim ortamım arkadaşlarım 1 sene önce neydiyse 1 sene sonra da o gidenler düşünsün 🤣
Valla ben bilemeyeceğim en iyisi dedin demek ki bir deneyim söz konusu 🤔
Gtten salladım🤣
Nereden salladığını bilemeyiz biz de tercih meselesi tabi bize laf düşmez 🤔
Ben bilmem anlamam pavyon işinden
Giden kendisine benzeyeni bulur 😂
Hiç gitmedim merakım yok
Bilmiyorum
pavyona gitmem
Midem bulanıyor bunlardan
Para aşkı hep
para aşkı ile ne alakası var?