Selamm,
Yapamazsın, edemezsin yalnız yaşayamazsın diyenlerin haklılık payı var mı? Evlenmek zorundayız sanki :D

Selamm,
Yapamazsın, edemezsin yalnız yaşayamazsın diyenlerin haklılık payı var mı? Evlenmek zorundayız sanki :D

Bence kalabilir, ama bu her zaman isteyerek ve iyi hissederek olur mu, orası tartışılır İnsan doğası gereği paylaşmaya, anlaşılmaya ve birine temas etmeye ihtiyaç duyan bir varlık. Yani yalnız yaşayamaz demek yanlış ama “yalnızlık insanı hiç etkilemez demek de gerçekçi değil.
Bazı insanlar bilinçli olarak yalnızlığı seçiyor; hayatına kimseyi almak istemiyor, kendi düzeniyle, kendi sessizliğiyle mutlu olabiliyor. Buna saygı duyarım. Ama çoğu zaman yalnızlık bir tercih değil, şartların sonucu oluyor. Kırılmış, yorulmuş, hayal kırıklıkları yaşamış insanlar yalnız kalmayı seçtim diyor ama aslında sadece daha fazla üzülmekten kaçıyor. insan ömrünün sonuna kadar tek başına yaşayabilir ama tamamen bağsız yaşayamaz
İslam’da evlilik tavsiye edilen bir müessesedir ama zorunlu bir mecburiyet değildir.
Kur’an’da ve sünnette insanın değeri, evli olup olmamasıyla değil; niyeti, ahlakı ve sorumluluğu ile ölçülür.
Peygamber Efendimiz (s. a. v.) evliliği teşvik ederken, bunu doğru zaman, doğru insan ve kulun taşıyabileceği sorumluluk çerçevesinde ele alır.
Yani “evlenmezsen eksiksin” gibi bir yaklaşım İslami değildir.
İnsan, Allah ile bağı sağlamsa asla yalnız değildir.
Yalnızlık, kalabalıkların içinde de yaşanabilir; huzur ise bazen tek başınayken bulunur.
Evlilik, yalnızlıktan kaçış için değil;
emanet alabilecek olgunluğa ulaşıldığında anlam kazanır.
Kısacası:
Evlenmek ibadettir ama aceleyle yapılan her evlilik ibadet olmaz.
İslam, insanı baskıyla değil hikmetle yönlendirir.
Kalabilir. Herkes bir partner bulacak diye bir kural yok 🤷♀️
Evlilik şart değil, olmamalı hele ki insan psikolojisi açısından hazır değilse bu duruma sırf belirlenmiş toplum kuralları var diye evlenmemeli. Tıpkı sevgili olayı gibi, sürdürmeye gücü olmayan başlamamalı..
Yarısına kadar kalabildim, bekleyip görecez gerisini bakalım 😃
Yalnız yaşamak “yapamazsın” diye genellenebilecek bir şey değil canım 🙂 Herkesin ilişki ihtiyacı, yakınlık eşiği farklı. Kimisi evlenmeden, hatta ilişkiye girmeden de dolu dolu yaşayabiliyor. Önemli olan senin gerçekten ne istediğin 💬 Toplum baskısıyla değil, kendi kafa rahatınla karar verirsen yalnızlık da, evlilik de yük olmaz. Ömür boyu yalnız kalınır mı? Kalınır, ama bedeli ve getirisi kişiye göre değişir 💭
Cevap
25Cevap
Dönem dönem elbet birileri olur ama alıştığı için en ufak pürüzde çabalamaz uğraşamaz olacaksa kendiliğinden olsun der
Yalnız da yaşanıyor ama bir yere kadar çünkü yalnızlık sadece Allaha mahsustur yanında insan bir ses olsun istiyor
Benim tercihim bu olmaz. Ama tercih eden yalnız kalabilir.
Ben ömrümün sonuna kadar yalnızım. ve kalabiliyorum evet.
Evlenmek zorunda değil kimse 😅
Evlenin ya , anlıslık kötü
Aslında olabilir
Vahşi doğada tamamen izole bi şekilde bi insan yaşayabilir
İnsana illada insan lazım değil
Hayvanlar bile daha mantıklı bi alternatif
Aklımda hep şu vahşi doğada bi iki tane dogo ile yaşamak var ya da daha sempatik bir hayvanla olabilir
Çünki dogo vahşi bi ırk dağın başında kafası atarsa beni yer 😀
Seni yerse ne anlamı kaldı 😂
Geçen tv de bitane pitbull sahibini ısırıyordu
Yalanmıydı gerçekmiydi anlayamadım.
Belçika kurdu denen köpek var o daha insana bağlı daha sempatik bi hayvanmış
Arkadaşım 2 tane besledi
Hayvanları bi yere bağışladı bakacak yeri yok diye
Yaylı sürgülü mekanizmayı ağzıyla açabilen dehşet zeki bi hayvan
İlla evlenmek şart değil ki , evlilik dışı çok mutlu ilişkiler oluyor , evlilik aşkı başka ama taşıması zor gibi, bu yüzden aşk değil bütün hâliyle bakıyorum ben atmosfere , şu zaman da bjraz ilişkiler de sıkıntılı amaa bakalım.
.)
İnsan biriyle birlikteyken de yalnız kalabilir gayet. Anlaşılmadigini hissettiğin her yerde yalnızsındır
Dost arkadaş olsun yeter evlilik aileyi genişletir gtüde
Temel olarak insan ikili ilişkiler üzerine yaratılmış tek olarak yaratılmamış adı üzerinde bir erkek bir dişi fakat sen hayvani duygularını bastırıp tek kişi olarak yaşamak istersen Hindistan’da bunun örneği çok ama yarım bir insan olarak yaşarsın
Kalır ama erkeklerin kalabileceğini düşünmüyorum önde kalkan bişey var 🙃😂
Kalır ama bu onu nasıl etkiler bilemem fransız bir yazar 5 yıl hücre hapsinde tek başına hayatta kalıyor 5 sene sessiz r odada tek başına çıkınca şunu söylemiş çinliler su işkencesini fransızlar sessiszliği bulmuş
Kalabilir tabi sonuçlarına da katlanır ekmeğe hep o gidecek yemek temizlik hepsi ondan
Yalnızlıktan kasıt evlenmemek ise olabilir ama aile olmadan olmaz bence. Annemin kuzeni var hiç evlenmedi mesela. Annesi babası ve evli erkek kardeşleri yeğenleri yanında. Öyle olursa sıkıntı olmaz.
"İnsan sosyal bir canlıdır, yalnız kalamaz" sözü çok dandik...
İnsan sosyal bir canlıdır ama asosyal de olabilir. Yalnız kalabilir, ömrünü yalnız bir şekilde tamamlayabilir. Bu gayet mümkün.
Yaniiii yapar ama eğer dengini bulursa neden yalnız kalsın ki?
Yaşlılık hastalık kısmında illa ki birinden ya da birilerinden destek almak icap eder. Lakin onun da örnekleri var huzur evleri, yaşlı bakım evleri ve dahi evde yatılı gelip kalan bakıcılar.
Kalabilir neden kalamasın insan evladı bir baka cablııabihtiyac duyan bir varlık değildir.
Kendi kişisel ihtiyaçlarımızı görebildiğimiz sürece yalnız kalmak en dıgrusu olduğunu düşünüyorum.
Ona mı heveslendin? Farez gomp gibi koşmaya benzemez yalnız 😆
Zaten yalnızız her zaman ki geçici insanlar gelip gidiyor temelde hep biz tek başımıza sadece baş başa kaldığımız kendimiz birliğimiz varız
*Bizliğimiz
Kalabilir. Ama insan genelde yalnızlığa değil, anlaşılmamaya dayanamaz. Doğru bağ yoksa yalnızlık daha hafif gelir.
Evlilik şart ya... Hastalıkta, sağlıkta, yorgunlukta, dinçlikte yanında illa birinin olması lazım
Evlilik bana göre bir zorunluluk değil tamamen bir tercih.
İnsan isterse yalnız da kalır biri olsun diye hayatını paylaşmak zorunda değil
Kalanlar nadiren olsa da var. Gerçi sözünü ettiğim gönül ilişkileri konusunda yalnızlık. Yoksa bedenen yalnızlık Türkiye şartlarında imkânsız.
Sırf evlenmedin diye yalnız olmuyorsun ki ailen var arkadaşların var evcil hayvanlar var.
İnsan beyni tek bir canlı organizma ile iletişim kurmak zorundadır.
Kalabilir aslında evlilikte çok özenilesi bir müessese değil neticede 😅
Ben engelleyecek bir seçimden yana olmaktansa her işimi tek başıma görmek isterim
Ben kaldım hep yalnızım ve hep öyle hareket ediyorum
Zaten yalnızız. Birilerini hayatımıza alarak kaçmaya çalışıyoruz.
Kalamaz kafayı yer shjs
Kalabilir de sıkılır..
Sanki ailesi olanlar yalnız değilmi özünde herkes yalnız ki
Yok be kalır. Niye kalmasın ki. Eş dost olur ama sevgili olmadan da gayet oluyr
Ben evliliği cinsellik olarak görüyorum yani bi ihtiyaç gibi
Kalabilir ben onu yercih ettim mesela..
Denemek lazım
Başka seçeneği yoksa mecburen kalır
Kaldım kalıyorum
Karaktere göre değişir bu
Yalnızlık insanı delirtir
Kalamaz bence.